::Inici >Sortides realitzades >La ruta del Carrasclet

La ruta del Carrasclet

El primer punt d'interès del dia serà evidentment a Valls on no heu de dubtar en introduir-vos al Barri Antic on trobareu diferents punts d'interès arquitectònic, cultural i històric (el campanar més alt de Catalunya amb 74 metres d'alçada, el barri jueu, les rajoles vidriades de l'església del Roser). És imprescindible documentar-se més profundament en les diferents webs de la ciutat.

.El següent punt d'interès que trobarem serà el poble de La Masó on hi trobarem l'Església de Santa Magdalena, d'estil neo-romànic del finals del segle XIX. El campanar està separat de l'església ja que és d'una edificació anterior. També trobarem Casa Benet d'interès històric nacional i a uns 500 metres del poble hi ha l'antic Molí de la Selva pertanyent als templers. Les escoles públiques de La Masó foren les primeres construïdes per la Mancomunitat a les comarques de Tarragona. Tot seguit arribarem a El Rourell, en aquesta població hi hagué una gran influència dels Templers, prova d'això és l'Església de Sant Pere Apòstol, quan deixem El Rourell ens trobarem que el camí queda tallat per la via de l´AVE, tinguen que anar fins a la carretera ( visca el respecte i l'educació i sobretot visca l'expropiació al dèbil, torna Carrasclet!!). Arribarem a Vilallonga del Camp on aquí podrem visitar el seu edifici mes noble, l'església parroquial de Sant Martí s. XVII i les restes de les seves muralles.

El safareig del RourellFinalment arribarem a Reus, on existeix un patrimoni tant gran que només podem recomanar que us informeu a les seves webs, ja que d'entrada us direm que hi ha fins a 500 bens de patrimoni classificats, encara que no voldria despedir-me sense destacar tot el patrimoni d'arrel modernista, on hi podríem dedicar tot un cap de setmana.

Us recomanem que entreu a l'apartat del bandolerisme de la nostra web per coneixer una miqueta mes del nostre personatge; Pere Joan Barceló "Carrasclet". Per veure tant l'altimetria com la ruta, cliqueu aquí.