::Inici >Sortides realitzades >La ruta del Gorg de l' Esquetx

La ruta del Gorg de l' Esquetx

     .  .    .                           


 

Probablement  heu sentit parlar del Gorg de l´”esquetx”, però mai heu tingut l’ocasió de veure’l. Doncs creiem que ja és hora que gaudiu d’aquest bonic i alhora refrescant raco de la nostra comarca que anys enrrere va ser refugi de la colla del Claudi "El Moliner" en un dels seus molts amagatalls de les batudes de les esquadres vallenques.

El paratge, que forma part de l'antiga ruta La Riba - Farena, esta prou desdibuixat des de la famosa riuada del'any 1994.

Nosaltres, quan anem al gorg, sempre ho fem coincidir amb una ruta BTT, que fem en direcció a Montral. (Quan hi tornem a anar ja penjarem el track de la ruta que sense dubte, passa per una de les zones més maques de la nostra comarca).

Centrem-nos en la manera d’arribar-hi: el més còmode és anar amb cotxe fins al Refugi dels Pescadors (actualment ja no hi queda res) tot agafant la carretera de La Riba al Pinatell i quan ja hàgim passat la Penya Roja (davant del campament dels Almogàvers), a uns pocs quilòmetres (2 o 3) trobarem a mà esquerra un camí encimentat i molt dret que comença entre dos pilons fets d’obra que quasi toquen a la carretera (just abans d’uns retombs molt tancats). Aquí agafarem el camí i el seguirem fins a traspassar el riu (passat el riu deixarem el cotxe).

Quan l’hàgim traspassat agafarem el camí cap a la dreta (hi ha una cadena) que de seguida es converteix en dos: a l’esquerra va a Montral i a la dreta aniria a Farena, diem que aniria perquè l’aiguat del 94 va destruir el camí. Nosaltres agafem el de la dreta (Farena) fins a tocar el riu i llavors seguirem el seu llindar uns 5 o 10 minuts direcció amunt fins arribar al Gorg (aquest pas és una mica dificultós però val la pena).

Recomanem anar-hi a l’estiu per a poder-s’hi banyar amb l’avantatge que  és un lloc molt tranquil.        

                               .