::Inici >Sortides realitzades >La Ruta del Cister

La Ruta del Cister

"La gran clàssica": així és com es pot anomenar la ruta del Cister i, sens dubte si alguna cosa és, és gran. Gran de quilòmetres (136 sortint de Valls), gran en desnivell acumulat (3000 metres), gran en colls (5 en total), gran en hores (nosaltres n'hem estat 14), gran, molt gran en patiment, paciència i gran prova de foc per l'amistat i el companyerisme.

El taulell i les fitxes són al lloc? Doncs, som-hi, comença la partida.

Sortírem de Valls a dos quarts de 7 del matí en direcció al Pla de Santa Maria i cap a Figuerola. Aquí trobàrem el primer coll (Coll de la Coloma) que és força dur i llarg, però tranquils que anem frescos. Tot seguit vam arribar a Prenafeta i a Montblanc on no esmorzàrem i vam continuar fins a Poblet (això sí passant pel segon coll: el de les Masies de Poblet). Després arribàrem a L'Espluga (aquí sí que esmorzàrem ja que amb dos colls a les cames convenia força) i seguidament ja estàvem frescos per a fer el Coll del Tallat. Aquest ja era el tercer que ens trobàvem i que ens portaria a Montlbanquet i Vallbona de les Monges (val la pena anar al Santuari del DSC01340.JPGTallat, depenent això sí del temps que tingueu). A Vallbona encara no dinàrem ja que l'arrencada del Coll de Belltall és força forta i amb l'estómac ple se'ns hagués accentuat la duresa . Al cap d'una bona estona vam arribar a Belltall on dinàrem per agafar forces per afrontar l'últim coll: el del Comaverd. Tot i això l'aproximació és de tendència a baixar (Forès, Rocafort de Queralt,...).
El coll del Comaverd, senyors i senyores, és un campi qui pugui i amunt (feu el que pugueu). No és exageradament dur, però els quilòmetres a les cames comencen a pesar. La baixada ens portarà al Pont d'Armentera, Santes Creus, El Pla de Santa Maria i Valls.

Escac i mat.

 -No hem posat gaires detalls ja que hi ha el llibre de la Ruta del Cister que els explica molt bé (el trobareu en qualsevol llibreria).

Hi ha moltes possibilitats de trobar aigua ja que es passa per molts pobles.
És molt recomanable que seguiu el nostre track ja que és molt fàcil perdre's, perquè hi ha personatges poc desitjables sempre disposats a trencar cartells direccionables.
El track el trobareu a l'apartat "Rutes de bandolers" a la nostra pàgina.
L'última recomanació és que us prepareu bé físicament ja que la ruta és molt exigent.

 Comencem la partida? Juguen blanques.