::Inici >Sortides realitzades >La ruta Valls - Prades - Valls

La ruta Valls - Prades - Valls

DSC01157.JPGQui no s'ha plantejat alguna vegada anar amb bicicleta fins a Prades? Amb això estic segur que coincidirem que és una sortida que a tots ens fa una il·lusió especial ja que no es tracta d'una sortida qualsevol: tothom en algun moment o altre la té al cap i al mateix temps ens fa un bon respecte ja sigui pel quilometratge (més de 80 quilòmetres) o pel gran desnivell acumulat, convertint-la en una sortida força dura.

Si després de la introducció seguiu tenint el cuquet a l'estómac que nosaltres teníem a l'hora de començar a pedalar, no ho dubteu: teniu ànima de bandolers!

Bicis a punt? Doncs, ... som-hi!

Com sempre vam sortir de Valls i vam anar cap Alcover pel camí de La Granja i el Pont de Goi (homenatge etern al nostre Claudi, el Moliner) , i des d'aquí fins a Mont-ral. Nosaltres sempre pugem a Mont-ral anant fins al quilòmetre 4 de la carretera, agafant pista, Mas de la Torre i amunt. Però aquesta vegada, seguint un track que vam trobar, vam anar fins al Remei seguint direcció el pàrquing del Niu de l'Àliga. Un cop aquí, i abans de traspassar la barrera, neix una pista a mà dreta que ens conduirà fins a dalt d'una pedrera. Al cap d'una estona el camí surt a la carretera que ens portarà fins a Mont-ral (per aquesta vessant és molt més dur ja que el terreny t'obliga a baixar de la bici i empènyer-la pel morro fins que el camí torna a planejar). Tot i que per la vessant del quilòmetre 4 és més suau i més ràpid, us animem a què passeu pel Remei i descobriu així nous racons de la comarca.  

DSC01142.JPGUn cop a Mont-ral agafarem un camí del costat del camp de futbol que ens portarà fins a L'Aixàvega i d'allí a l'encreuament del començament del camí dels Motllats anirem per carretera, El camí fins als Motllats és molt dur i pedregós però val la pena ja que quan som dalt tenim una pista amb uns paratges molt macos (recomanem no córrer massa per tal de poder assaborir el camí). Hi ha moments en aquest paratge que dóna la sensació, de vegades, d'anar per un camí d'alta muntanya. Hi ha cops que aquesta pista segueix per la carretera.

Pel camí trobarem una creu feta amb metralla de les bombes de la Guerra Civil en reconeixement a totes les persones que van lluitar per les llibertats al costat de la República. Al cap d'uns quilòmetres entrarem a Prades, on arribarem a la cèntrica Plaça de la Font. Aquí farem un lleuger àpat mentre agafem forces per la tornada.

Tornarem pel mateix lloc on hem vingut fins arribar a l'encreuament de la carretera de Mont-ral. Aquí agafarem la carretera cap a Reus fins a trobar la pista de quitrà que ens porta a L'Albiol (el paratge que hi ha aquí és maco, maco). Sortirem de L'Albiol per la carretera fins a trobar una pista que surt a l'esquerra i que ens baixarà fins Alcover (la baixada és espectacular pels valents que volen sentir l'aire de la llibertat que portaven els bandolers a la cara) i d'aquí cap a Valls on assaborirem una cerveseta ben fresca a la Plaça del Pati mentre recordarem les anècdotes de la jornada.

DSC01150.JPGÉs molt important que seguiu les indicacions del track que trobareu  a Rutes de Bandolers de la nostra pàgina ja que al llarg del camí hi ha molts encreuaments.