::Inici >Sortides realitzades >La ruta de l'Era del Cateri

La ruta de l'Era del Cateri

En les rutes que realitzarem, BTT La Pera intentarà que no tant sols gaudiu de la bicicleta sinó que també pugueu gaudir de la riquesa cultural del trajecte.

El primer punt d'interès cultural del dia serà evidentment a Valls on no heu de dubtar en introduir-vos al Barri Antic on trobareu diferents rutes tant de llegendes, com arquitectòniques (el campanar de Sant Joan, el mes alt de Catalunya amb 74 metres d'alçada) culturals (les rajoles vidriades de l'església del Roser), i patrimonials, on és imprescindible documentar-se més profundament en les diferents webs de la ciutat.

DSC01262.JPGQuan deixem Valls pel camí de la Verneda i una vegada passada la pedania de Masmolets, el següent punt d'interès és Fontscaldes on a la sortida del poble trobareu les restes d'un forn ibèric descobert el 1916. Fontscaldes és dels llocs del país on es troben més jaciments ibèrics conjuntament amb Valls, avui enterrades i amagades per l'especulació rbanística. Una part de les restes es troba al Museu d'Arqueologia de Catalunya. Els jaciments ibèrics esmentats daten d'uns 130 anys A.C.

Els aiguamolls del PlaArribarem a Figuerola i aquest cop per arribar a Cabra farem una ruta nova i passarem per L´Era del Caterí. Aquí s'ha de dir que els diferents punts d'interès són al llarg del seu terme, per això us convidem a que entreu a les seves webs per informar-vos. Quan arribem al Pla de Sta.. Maria és punt obligat de visita L'església de St.. Ramon d'estil neogòtic refinat, també visitarem l'únic aiguamoll de l'Alt Camp, que es troba a tocar del polígon industrial. Un cop acabada la visita tornarem a Valls pel camí dels estruços.