::Inici >Sortides realitzades >La ruta de Montserrat

La ruta de Montserrat

Monesti de MontserratQuan un ja fa temps que va amb BTT s'acostumen a despertar certs neguits i objectius que, de ben segur, un temps abans eren inimaginables.

Això és el que ens va passar a nosaltres: l'objectiu que ens neguitejava era anar a Montserrat i sense pensar-ho masses vegades a les 6 del matí d'un diumenge de juny vam decidir alliberar les pors i neguits donant el primer cop de pedal.

Intentant alleugerir l'escrit us diré que vam passar cap a Fontscaldes, Figuerola i Cabra del Camp. Aquest és el camí més ràpid per anar fins al Coll de Romigueres ja que de Cabra al coll vas pel GR-175 i no el deixes fins a Vallespinosa (és recomanable portar mapes ja que hi ha certs personatges que trenquen els pals indicadors i això comporta alguns dubtes en els encreuaments). De Vallespinosa seguirem pel GR-175 fins a Pontils. Tot just passat el poble sortirem a la carretera i farem un petit tram direcció Bellprat (s'ha d'anar amb compte perquè aquí ja no hi ha senyals de GR ja que en fer la carretera nova els van esborrar). Agafada la carretera de Bellprat i després de 200 metres a la dreta hi ha el GR-172 que ens portarà fins a la Pobla de Claramunt passant pel castell de Queralt, però molta atenció el GR-172 no és ciclable ! i si l'agafeu us espera una autèntica tortura. El més recomanable és agafar planells i recorreguts de la zona que us portin fins a La Pobla. Un cop allí nosaltres vam seguir per carretera pel Coll del Bruc fins a Montserrat i s'ha de dir que va ser força atractiu ja que una muntanyera de la zona ens va dir que des de La Pobla a Montserrat es passa per dues urbanitzacions on els veïns esborren els senyals de GR i després només hi ha senderó montserratí.

Un cop explicada la ruta nosaltres us animem a ser valents tot posant a prova la vostra paciència, força, cansament i, al mateix temps, enriquint el vostre companyerisme.

Consells: porteu aigua i menjar ja que de Cabra a La Pobla no hi ha res per parar a esmorzar i quasi res per omplir les ampolles.
Nosaltres vam pedalar 130 quilòmetres i vam estar unes 12 hores.
Podeu baixar-vos el track a la nostra web a l'apartat Rutes dels bandolers i per més informació cal que aneu a la web de la FEEC.

Salut i bici!