::Inici >Sortides realitzades >La ruta de la Creu de Miramar

La ruta de la Creu de Miramar

.En les rutes que realitzarem, BTT La Pera intentarà que no tant sols gaudiu de la bicicleta sinó que també pugueu gaudir de la riquesa cultural del trajecte.
El primer punt d'interès cultural del dia serà evidentment a Valls on no heu de dubtar en introduir-vos al Barri Antic on trobareu diferents rutes tant de llegendes, com arquitectòniques (el campanar de Sant Joan, el mes alt de Catalunya amb 74 metres d'alçada)  culturals (les rajoles vidriades de l'església del Roser),  i patrimonials, on és imprescindible documentar-se més profundament en les diferents webs de la ciutat.

Quan deixem Valls pel camí de la Verneda i una vegada passada la pedania de Masmolets, el següent punt d'interès és Fontscaldes on a la sortida del poble trobareu les restes d'un forn ibèric descobert el 1916. Fontscaldes és dels llocs del país on es troben més jaciments ibèrics conjuntament amb Valls, avui enterrades i amagades per l'especulació urbanística. Una part de les restes es troba al Museu d'Arqueologia de Catalunya. Els jaciments ibèrics esmentats daten d'uns 130 anys a.C.
.
Arribant a la creu de Miramar passant per el poble de Miramar, un poble sens dubte amb encant, prepareu-vos per gaudir d'unes vistes fantàstiques que us permetran contemplar diferents comarques: l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, la Conca de Barbera i la Segarra, i si porteu uns bons allargavistes podreu arribar a veure, si el temps acompanya, les Illes Balears, les muntanyes de Montserrat i el Pirineu...
Ja només queda la baixada i esmorzada a qualsevol poble de la serralada tot gaudint de la jornada.
Per veure tant l'altimetria con la ruta cliqueu aquí.