::Inici >Sortides realitzades >La ruta del grèvol per La Coloma

La ruta del grèvol per La Coloma

DSC02395.JPG

La Ruta del Grèvol és d'aquelles rutes que quan l'has fet t'adones que l'esforç de superar les pujades han valgut la pena tot sabent que algun dia la repetiràs.

Vam sortir a 2/4 de 8 d'un matí del mes de novembre. És important anar-hi aquest mes o bé al desembre, ja que és quan el grèvol està florit amb les seves peculiars boletes vermelles, i el fet de sortir tan aviat ens va permetre i, alhora, obligar a parar per contemplar i fotografiar la fantàstica sortida del sol (vegeu Galeria de fotos).Aquí vull fer una ressenya al nostre fotògraf Lluís, ja que cada dia fa una tasca força pesada i no sempre reconeguda.

 Continuant amb la ruta, vam anar fins a Figuerola passant pel senderó del Bosc ja que és més atractiu, i de Figuerola cap al Coll de la Coloma (amunt que això no és res). Quan ja baixes del Coll de la Coloma, a uns 300 o 400 metres, hi ha un senderó a mà dreta (al començament hi ha una barana de fusta) que porta a l'Era del Caterí. Jo recomano que baixeu de la bicicleta i feu el senderó a peu, ja que si no ho feu d'aquesta manera us perdreu la meravellosa sensació de passejar per un bosc tot ple de grèvol florit, saben que en aquesta comarca és dels pocs o únic bosc d'aquestes característiques que existeix. Tot seguit, sortirem a una pista on a mà dreta, a uns 50 metres, hi ha l'Era del Caterí. Nosaltres vam anar a mà esquerra, tot baixant una pista molt dreta, fins arribar a la Font del Bou (recuperada pels amants de la natura de Figuerola). Tota aquesta pista, també està plena de grèvol, tot i que no té la màgia del senderó. La pista dóna al Coll de la Coloma i nosaltres vam anar a mà esquerra, pista amunt fins a dalt i vam arribar al Pla on ens esperava un bon esmorzar.
DSC02415.JPG

Voldria fer dues ressenyes a aquest dia: la primera és demanar-vos que, si la feu, no agafeu gens de grèvol perquè així aquesta ruta també la podran gaudir altres companys, i la segona és donar les gràcies a Jordi Clofent, per les referències a aquesta ruta, per la recuperació de les fonts del bosc i per la conservació d'aquest bosc tan peculiar, joia de la nostra comarca.

Salut i bici!