Madeira i Lisboa

MADEIRA


corredors tabago-funchal.jpg flors madeira.jpg 
cim ruivo-madeira.jpg eagle rock-madeira.jpg
porto moniz-madeira.jpg casa tipica santana.jpg                                                                                                                                          


LISBOA

És una de les ciutat més fascinants d’Europa, amb un passat molt singular, de tant sols 575.000 habitants, és el centre polític i econòmic de Portugal i va ser durant molts anys, la capital del gran imperi portugués, del que encara perduren molts monuments, tot t i haver patit un gran terretrèmol l’any 1755, que va fer reconstruir completament la ciutat. Lisboa va ser Capital Cultural Europea l’any 1994 i va organitzar l’Exposició Universal de 1998.
lisboa-electric.jpgtramvia lisboa.jpg                                                                                                                                                               
Quatre dies a Lisboa i el seu voltant

Després d’allotjar-nos a l’hotel vam baixar per l’amplíssima Avinguda del Marques do Pombal fins arribar la Plaça del Rossio, el veritable punto neurálgic de la ciutat, i primer punt de partida del nostre recorregut. Des d’allà vam anar passejant fins la Praça do Comércio, plaça ubicada en la façana marítima de Lisboa on es va construir l’antic palacio real, que va ser destruït com gran part de la ciudad en el terretrèmol de 1755. A la tarda ens vam desplaçar fins la nova zona de l’Expo’98, on vam poder apreciar el Parc de les Nacions, l’Ocenari, el Pavelló Atlàntic i el complex de l’Estació d’Oriente, dissenyada per Santiago Calatrava. Al vespre vam sopar i prendre unes copes als voltants de la Plaça del Rossio. Para finalitzar la nit anem a The Loft, en Rua do Instituto Industrial 6, una discoteca ubicada en una antigua fàbrica abandonada.


plaza-rossio.jpg lisboa-panoramica nocturna.jpg comercio.jpg                                    
L’endemà diumenge, vam visitar de bon matí el Castell de San Jorge, el punt més alt de Lisboa i des d’on es divisa un espectacle paisagístic impressionant de teulades i de torres. Més tard ens vam desplaçar en tranvia fins la zona de Belém, visitant el majestuòs Monasteri dels Jerónimos, construït en honor del gran navegant Vasco da Gama, el Monument dels Descubridors, amb uns vista esplèndida de la ciutat i la Torre de Belém, d’on des del seu pis superior es té una privilegida vista sobre l’estuari del Tajo i sobre el gran Crist de Lisboa.
vistes castell san jorge.jpg jeronimos.jpg torre belem.jpg descobridors.jpg                                                   


Després de dinar a Belém, vam anar cap al barri de l’Alfama, però abans vam visitar Sé Catedral, d’estil romànic eclèptic. Al vespre vam anar a veure un espectacle de fados al barri de la Baixa, recomanem el Café Luso, en Travessa da Queimada 10.
se lisboa.jpg tramvia.jpg                                                                                                              

Visites a Sintra, Cascais i Estéril

Dilluns es vam aixecar aviat per agafar el tren fins a la vila vella de Sintra, qualificada com Ciutat Patrimoni de la Humanitat l’any 1995 i residència d’estiu dels monarques portuguesos des del segle XVI fins el 1880. A Sintra vam poder veure el Palau Nacional, d’estil gòtic i formes manuelines, és reconegut mundialment per les seves gran ximeneneies còniques. Després vam visitar el Castell i el Palau da Pena i el Convento dos Capuchos.

palau sintra.jpg                                                                                                                                                                               
Una vegada finalitzades les visites a Sintra, vam pujar en autobús i vam marxar cap a la ciutat costanera de Cascais, en plena Rivera portuguesa. Aquesta ciutat situada a poc menys de 30 km a l’oest de Lisboa, es va convertir en segones residències de les famílies reals europees sense poder (Juan de Borbón, Umberto II de Italia, Carol II de Rumanía,…) i de la classe alta portuguesa. Avui en dia, Cascais encara conserva un aire noble, amb grans mansions i un destacat port esportiu. Destaquen les muralles de la Ciutadel.la y el far de Santa Marta, així com les seves platges, en especial les de Conceiçao, Rainha i Ribeira, són molt apreciades pels lisboetes que no dubten en apropar-se fins aquesta localitat per prendre el sol. La platja de Guincho està frequentada per surfistes. A Cascais es pot gaudir d’una Excel.lent gastronomia en els restaurants ubicats al voltant de la Plaça Camoes, molt a prop de l’Ajuntament de la vila o els situats al Port Esportiu de La Marina.
cascais-vistes.jpg                                                                                                                                                                              
A uns quatre quilòmetres es troba la ciutat d’Estoril, ciutat que es promocionar a principis del segle XX per les tempertures càlides de tot l’any a la platja de Tamarit. Molts aristòcrates europeus van fer construir palaus i villes per prendre banys en les seves càlides aigües. Avui en dia Estéril es famòs per tenir el Casino més gran d’Europa i un circuit permanent de carreres on es disputa un gran premi de motociclisme. Ben avançada la tarda vam agafar un tren en direcció a l’estació lisboeta de Cais do Sodré. Posteriorment vam sopar en un restaurant-mirador de Lisboa.

estoril-platges.jpg                                                                                                                                                                                                               
Dimarts abans de tornar cap a Barcelona vam visitar la zona del Chiado. El Chiado és un barri parcialment remodelat després que l’any 1988, un incendi va provocar nombrables desperfectes. L’incendi que va necessitar 11 dies per controlar-lo va cremar  més de 10.000m2 de superficie, va enderrocar diferents edificis històrics i va acabar amb la vida de dues persones. Després de més d’una década de reconstruccions el Chiado se’ns presenta com un dels barris més importants de Lisboa, destacant la rua do Carmo i la famosa rua Garrett, on es troba el café A Brasileira.

 

Més tard vam anar a l’Elevador de Santa Justa, d’art decó, és un dels llocs tipicament turístics de Lisboa però sense un interès especial, excepte que a dalt de l’elevador hi ha un bar i pots prendre alguna beguda refrescant gaudint d’unes excel.lents vistes cap al Castell de San Jorge.
lisboa vistes.jpg