Escòcia

VIATGE A ESCÒCIA (Agost 2002)

DIA 1: BARCELONA – LONDRES – GLASGOW
Sortida de Barcelona-El Prat, arribada a Londres-Heathrow
Sortida de Londres-Heatrow (13h15), arribada a Glasgow
Trasllat a l’hotel. Visita a la Catedral de Glasgow. Després ens desplacem cap a la Plaça de l’Ajuntament on assistim a un espectacle de gaites.
Després de sopar, anem al pub Scotia, el bar més antic d’Escòcia, on gaudim d’un espectacle musical i de la companyia d’una parella d’escocesos i d’un altre escocès que resideix a Donosti.

glasgow gaites.jpg     glasgow ajuntament.jpg     glasgow scotia bar.jpg                                               
                           
                 


Dia 2: GLASGOW – EDIMBURG – GLASGOW
De bon matí, trasllat a la ciutat d’Edimburg. Visita paronàmica de la capital d’Escòcia, coneguda com ”l’Atenes del Nord “, que s’aixeca sobre erupcions volcàniques i l’erosió dels glaciars, per la qual cosa ens ofereix una de les més originals i atrevides morfologies d’Europa. Visitem les colines concretament la del Partenón, posteriorment ens desplacem dins al palau d’Hollyroodhouse, acabada la visita pugem a peu per la “Milla real“ fins arribar al Castell d’Edimburg, que en el seu interior alberga la col.lecció de joies de la corona, també visitem alguns indrets de “la ciutat nova o georgiana” abans de reemprendre la tornada cap a Glasgow.

edimburg monument walter scott.jpg    edimburg palau hollyroodhouse.jpg   edimurg abadia hollyrood.jpg                                          
                                                                                                                                                                                                                                                                      
Dia 3: GLASGOW – CULRROSS – CASTELL STIRLING – GLASGOW
Al matí, visita a Culrross, únic exemple que ha perdurat fins els postres dies del que un dia van ser els ports comercials de la costa est en els segles XVI i XVII. Després continuem la ruta fins Stirling , en cor del país, per visitar el castell entorn el qual es van lliura famoses batalles en l’Edat Mitjana i al que generalment s’associen figures com la de Robert de Bruce o William Wallace. Realitzem una visita panoràmica per l''ineterior del castell i després a la petita ciutat, Ajuntament i  Catedral. Als voltants del castell de Stirling es van gravar imatges de l'oscaritzade pel.lícula Braveheart. Tornem cap a Gasgow.

castell stirling-wallace monument.jpg   castell stirling.jpg                                                                                                           
                                                                                                            Dia 4: GLASGOW – LLAC LOMOND – DESTILLERIA DE WHISKY – OBAN

Abandonem la ciutat de Glasgow iniciant la ruta fins el nord del país. A pocs quilòmetres ens trobarem amb el Llac Lomond, on Walter Scout va localitzar les aventures de Rob Roy. Coninuem fins arribar a la ciutat d’Oban, una elegant població victoriana, amb el seu port i la seva famosa destileria de whisky Oban, una de les més antigues del pais. Visitem les seves instal·lacions  de la destil.leria i realitzem una degustació de l’aigua de whisky”.

oban columba hotel.jpg                                                                                                                                                                 


Dia 5: OBAN – FORT WILLIAM – ILLA SKYE – KILT ROCK – DUNVEGAN – SKYE – OBAN
Sortida cap a Mallaig, realitzem una parada a Fort William, important centre turístic al llac Linhe i als peus del Ben Nevis, la muntanya més alta del Regne Unit. Mes tard anem fins a Dunvegan, fortalesa i residència d’una mateixa familia des del segle XIII, però també un asombros enclau, amb els seus jardins, el seu manantial d’aigua i en quina llacuna disfrutarem d’un passeig a dalt d’una petita embarcació per a veure una colonia de foques grises.
Abans del migdia agafem un ferry per anar a visitar l’espectacular Illa de Skye, dominada per les seves muntanyes i els seus penyasegats, d’entre els que destaca Kilt Rock.
Després d’apreciar les escarposes costes escoceses, continuem fins a Portree, pintoresca i colorista capital de la illa Skye, amb un bonic port natural. Tornada interminable cap a Oban.

kilt rock.jpg   kilt rock2.jpg                                                                                                                                   
Dia 6: OBAN – CASTELL D’EILEAN DONAN –ULLAPOOL
- INVEREWE
Deixarem l’illa pel pont inagurat l’any 1995 i arribarem al Castell d’Eilean Donan, construít per dominar l’estret i defensar-lo de les invasions de vikings, situat on s’uneixen els tres llacs d’aigua salada. Aquest castell té un reconegut prestigi i és molt conegut des de que es van rodar imatges del film de los Inmortales.
Agafarem la ruta del Wester Ross, una espectacular regió plena de valls com el de Torridon i de profunds llacs, com el de Broom, on hi ha la pintoresca població d’Ullapool. Ens traslladem fins a Inverewe per pernoctar. Abans visitarem els seus famosos jardins. assarem pels jardins d’Inverewe.

castell elian done.jpg   castell elian done2.jpg                                                                                                                        


Dia 7: INVEREWE - CASCADES DE MESACH – LLAC NESS -CASTELL - URQUHART– PERTH
Sortida d’ d’Inverewe cap a Inverness, capital natural i administrativa de les Terres Altes. Visitem les famoses Cascades de Mesach.
Excursió al llac Ness, on agafarem un vaixell que ens portarà fins al castell d’Urquhart.
Tornarem a les Terres Baixes a través dels Monts Grampianos, fins arribar a Perth, considerat un tresor de l’arquitectura georgiana. Visita pels carrers de Perth, per veure els monuiments i edificis principals.

castell urquhart.jpg                                                                                                                                                                                              


Dia 8: PERTH – EDIMBURGO

Royal mile, festivals al carrer
Assitència al castell, espectacle
Pub anglès Flanagan…
Monument de Walter Scout
Església de ---, reconvertida en un museu
Museu de -----  edimburg tatoo-castell.jpg       edimburg tatoo military.jpg                                                                                        Dia 9: EDIMBURGO – LONDRES – BARCELONA
Darrera visita a la Royal Mile i a ----
Trasllat cap a l’aeroport d’Edimburg, sortida cap a Londres-Heathrow (13h15), on realitzarem una escala de més de 5 hores.
Arribada a l’aeroport de Londres-Heatrow , agafem el metro en direcció al centre de Londres. Baixem a Picadilly Circus, d’allà anem fins Trafalgar Square on veiem la columna de Nelson, baixem fins el Parlament anglès i la seva torre Big Ben. Creuem la plaça per veure la Wenstminster Abbey. Ens traslladem fins la catedral de Wenstminster, seguim caminat fins Buckingham Palace i ens endinsem per Green Park i Hyde Park.
Torrnem a agafar el metro fins a l’aeroport de Londres-Heatrow, per agafar el vol.
Sortida de Londres-Heathrow (19h30min), arribada a Barcelona-El Prat.

londres planol.jpg   londres big ben.jpg   londres buckingham paplace.jpg