::Inici >Turisme Fluvial

Turisme Fluvial

33

TORTOSA I ROVIGO S’ALIEN PER POTENCIAR EL TURISME FLUVIAL
 
El president de les cambres de comerç de Rovigo (Itàlia) i de Tortosa, Loredano Zampini i José Luis Mora, respectivament, han signat un conveni per treballar conjuntament en l’impuls del turisme fluvial i també en el trànsit de mercaderies a través dels seus respectius rius.
 
En un document de poc més de dos folis, les dues entitats camerals han acordat col·laborar en la potenciació dels «actius naturals» dels dos rius, l’Ebre i el Po, per assolir un impuls economicosocial tot compartint actuacions que els permetin acudir a projectes de finançament europeu, tenint en compte els seus «interessos comuns i fent-ho de manera sostenible».
 
La signatura d’aquest conveni va ser l’acte central del denominat ‘viatge del Centenari’, una iniciativa programada per la Cambra tortosina per a aquest 2008 amb motiu de la celebració dels seus 100 anys de vida i que va traslladar a aquesta ciutat italiana d’uns 60.000 habitants una expedició de cinquanta persones, representants institucionals, polítics i empresarials, com el director dels serveis territorials d’Indústria, Universitats i Empresa, Josep Felip Monclús, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i també el vicepresident de l’Idece, Josep Solé.
 
També hi van ser presents el professor i economista Ramon Tremosa, que darrerament està estudiant les grans possibilitats de futur del comerç marítim i fluvial,  dirigents de Copisa, l’empresa que s’encarrega del dragat del riu Ebre, i l’arquitecte que ha estat l’autor del projecte de navegabilitat turística que defensen els actuals dirigents de la Cambra de Comerç de Tortosa.
 
Amb el viatge, a més, la Cambra vol reivindicar el seu projecte de navegabilitat dins d’un model turístic per al tram català de l’Ebre. Segons l’entitat, la idea «compta amb el suport de nombrosos agents socials, econòmics i polítics vinculats al riu». A grans trets, el projecte (elaborat per l’empresa E2 M Arquitectura), que preveu una inversió de gairebé 100 milions d’euros, «recull les actuacions necessàries per fer navegable l’Ebre tant des del punt de vista esportiu com des del turístic». Així, inclou vuit embarcadors amb llum, aigua potable, banys i bar; dotze miniports esportius amb cinc amarradors protegits, il·luminació nocturna, servei de llum, aigua potable, WC i bar; dos ports esportius a Benifallet i Móra d’Ebre amb deu amarradors, servei de gasolinera i vigilància 24 hores; i cinc ports esportius amb marina seca amb 30 amarradors protegits, rampa d’avarament, restaurant i hotel, servei de gasolinera, vigilància 24 hores, a més dels serveis d’aigua potable i llum.
 
COMENTARI
En la part important d’aquesta noticia veiem com en el turisme normalment es signen acords entre diferents ciutats per tal de potenciar el turisme, els dos es veuen beneficiats. En aquest cas veiem l’acord entre Rovigo (Itàlia) i Tortosa, per tal de potenciar el turisme als rius Ebre i Po.