::Inici >Gaudí centre

Gaudí centre

31


EL GOVERN DESTACA EL PAPER DEL GAUDÍ CENTRE PER FOMENTAR UN TURISME 'NO ESTRICTAMENT DE SOL I PLATJA'
 
El secretari de Turisme ha destacat el paper de la ruta modernista, basada principalment en Gaudí, però també ha posat èmfasi en els cellers i cooperatives modernistes que hi ha a la comarca del Baix Camp i voltants.
 
El secretari de Comerç i Turisme, Emili Valdero, pensa que el Gaudí Centre és una peça fonamental per a fomentar un nou tipus de turisme al Baix Camp i a la Costa Daurada, basat 'no estrictament en sol i platja', sinó que posa en valor el patrimoni intangible de la zona. Valdero creu que el Baix Camp té un fort potencial turístic, a causa de la forta presència modernista a la zona. El secretari de Turisme ha destacat el paper de la ruta modernista, basada principalment en Gaudí, però també ha posat èmfasi en els cellers i cooperatives modernistes que hi ha a la comarca del Baix Camp i voltants. Tot ha tingut lloc al llarg de la visita que Valdero ha fet aquest dimarts al Gaudí Centre de Reus.
 
El tipus de turisme es caracteritzarà, segons ha explicat el secretari de Comerç i Turisme, pel fet que els turistes es gastin més diners al dia amb una altra perspectiva, atorgant especial interès a elements gastronòmics i de patrimoni natural, qüestions que, juntament amb el modernisme, 'poden ser molt positives' per dinamitzar turísticament la comarca, sobretot la part 'de Reus cap endins i no només la costa'.

Durant la visita, Emili Valdero ha estat acompanyat per la regidora de Promoció de Ciutat, Martina Garcia, que ha anunciat novetats en el contingut expositiu del Gaudí Centre, motivades per la recent troballa de documents que vinculen Antoni Gaudí amb la història del Teatre Fortuny. Martina Garcia ha agraït també la col·laboració del Govern català en la creació del centre d'interpretació de Gaudí, al qual ha atorgat 300.000 euros, i en la instal·lació de l'oficina de turisme, ubicada al mateix edifici.
 

El regidor de promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Josep Morató, Empar Pont, regidora de Cultura, i Josep Maria Cabré, president del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, també han acompanyat el secretari de Comerç i Turisme al llarg de la visita
 
COMENTARI
 
 
En la noticia podem veure les sensacions de Emili Valdero (secretari de Comerç i Turisme). Ens diu que el Gaudí Centre ajudarà a Reus i els seus voltants a promocionar un tipus de turisme diferent al de sol i platja, i que donarà més diners, ja que és un turisme cultural on els elements gastronòmics i de patrimoni cultural seran de gran importància