::Inici >Turisme vol més agilitat en els visats russos

Turisme vol més agilitat en els visats russos

RUS

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, va reconèixer ahir que el balanç turístic de l’estiu ‘no és bo’ i per intentar redreçar-ho va demanar a l’Estat més facilitats per a la tramitació de visats perquè puguin arribar més turistes russos o asiàtics, perquè, segons ell, són els mercats que cal potenciar. Masarac (Alt Empordà) va acollir ahir la celebració del Dia Mundial del Turisme i amb el rerefons de la commemoració dels cent anys de la Costa Brava, autoritats i empresaris vinculats al sector van posar a sobre la taula la davallada del 12% d’estrangers al juliol i del 14,7% a l’agost.
 
Després de recordar que, tot i aquesta caiguda, Catalunya continua sent la zona que rep més estrangers de tot l’Estat, Vilalta va ressaltar que el futur és anar a buscar destitucions emergents: ‘Hi ha països que no noten, ni probablement notaran, la situació de crisi mundial, i ens cal anar a buscar-los’. Per contrarestar la gran caiguda de francesos atribuïda a l’augment de preu del combustible, va proposar anar a buscar el turisme rus (un col·lectiu que ja va créixer un 30% a l’agost), els xinesos i els canadencs.
 
‘La política suïcida de visats que porta a terme l’Estat ens lamina el turisme. Hem d’aconseguir una tramitació més àgil’, va indicar el director general de Turisme. Segons els seus càlculs, sense tanta barrera burocràtica es podrien duplicar els russos que triarien Catalunya per fer vacances.

Comentari
 
En aquesta noticia podem veure com Vilalta (director general de Turisme de Catalunya) proposa una tramitació més àgil dels visats per a poder fer ressorgir el turisme. Tot i això mirant les dades, veiem que Catalunya és la zona que rep més estrangers de tot l’estat i Vilalta demana anar a buscar països on la crisi mundial no afecti de manera tant aguda per a poder cercar clients potencials.