::Inici >PROJECTE LLET I FARINETES

PROJECTE LLET I FARINETES

 Aquest és un projecte que va néixer l'any 1987 dins de l’acció social de Càritas. L'objectiu va ser, i ho segueix sent enguany, fer una tasca d’ajuda i promoció a les famílies amb gran precarietat económica i dificultats psiocosicals. És una activitat més per a la integració familiar. 
 
 
     Les relacions i experiències que viu l’infant en els seus primers anys de vida són estructurants de la seva ment, per tant són decisives per el seu posterior desenvolupament. És aquí on rau la importància de poder intervenir de forma precoç en la relació del nen amb el seu entorn familiar, sobretot en situacions en les quals es detecten dificultats i/o disfuncions en aquesta interrelació.
 
     Al projecte es treballa partint del vincle afectiu entre la mare i el nen, amb l’objectiu d’afavorir una relació sana entre ells; perquè hem constatat, a través de la nostra experiència, que en situacions de precarietat i de risc social, on s’afegeix també la joventut de la mare, aquest vincle pot esdevenir l’eix vertebrador d’una ferma relació per a la integració familiar.
  
Llet i farinetes/2, 302 x 263 píxels.
 
     El Projecte Llet i Farinetes té dos objectius:
 
  • El primer, assegurar que els nens i nenes tinguin una bona alimentació durant els primers 18 mesos de vida.
  • El segon, ajudar les famílies, amb pocs recursos econòmics i habilitats socials, a tenir uns coneixements bàsics per a l'educació dels seus fills, així com ajudar-les econòmicament amb la donació de la llet i les farinetes.
     Volem que aquest projecte sigui, cada vegada més, d'educació i formació de les mares, per part de voluntàries professionals en el camp sanitari, i no només de donació de llet i farinetes.
 
     Actualment estan realitzant el projecte una metgessa pediatra (Dra. Moreno), una infermera i una voluntària, els divendres al matí, de 10h a 12h. S'atenen unes 50 famílies.