Presentaciˇ
CÓritas interparroquial de Reus agrupa i coordina les activitats de les CÓritas de les 10 parr˛quies de l'arxiprestat de Reus (Reus i Castellvell del Camp), en aquelles necessitats o situacions que els sˇn comuns o que superen els lÝmits parroquials.

EL MENJADOR SOCIAL

El menjador social està obert de dilluns a divendres a l'hora de dinar. Es serveixen àpats presencials i també s'entreguen carmanyoles, aliments secs i frescos per ser consumits a casa. Té capacitat per a 70 persones.


 

XARXA D'ALIMENTS

xarxa


La Xarxa d’Aliments és l’eina que permet coordinar les dades sobre les persones i famílies que reben ajudes d’aliments i altres necessitats bàsiques de què disposen les entitats i els serveis socials de l’Ajuntament de Reus. La gestió coordinada dels recursos alimentaris entre les entitats i el sector públic evita la duplicitat de recursos i, per tant, afavoreix una utilització més eficaç.

A través de la Xarxa d’Aliments, les entitats i la regidoria de Serveis Socials poden fer un seguiment dels ajuts d’aliments que es donen a la ciutat i també de les famílies que els perceben. Aquest seguiment té per objectiu fomentar la promoció social de les persones i les famílies en funció de les seves necessitats socials.
A la xarxa d'ajuts d'aliments hi participen la regidoria de serveis socials, Càritas, que abasteix totes les parròquies de Reus, la Societat Sant Vicenç de Paüls; la Fundació Mossèn Frederic Barà; i el Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat. La xarxa es promou des del Pla local d'Inclusió Social de l'Ajuntament de Reus i en l'actualitat s'està treballant per incrementar el nombre d'entitats que hi participen.
 TALLER DE GERIATRIA

Neix de la necessitat de formar en el coneixement bàsic i prevenció de les patologies que poden desencadenar les persones grans, així com també ensenyar-los  a tenir-ne la cura adequada. Enguany s'ha portat a terme la dinamització del taller de geriatria gràcies a la col·laboració de la Facultat de Medicina de la URV l'Hospital Universitari de Sant Joan-Ajuntament de Reus.
El taller té una capacitat de 15 places i les classes estan impartides per 3 professionals de l'àmbit sanitari. Com a novetat, s'estan fent classes de cuina per part de la Doctora Solà per a complementar la formació.ACTIVITATS PASSADES

SANT JORDI 2019

Sant Jordi 2019 a Càritas


Sant Jordi: la festa del llibre i la rosa


Durant la setmana de Sant Jordi es podia passar per la seu de Càritas de Reus, al carrer de la Puríssima Concepció, 11 i triar i remenar els llibres a la paradeta que hi havia instal·lada al vestíbul de la planta baixa, i endur-se el que més us agradava.   FINS L'ANY QUE VE!