::Inici >GRUP RENÉIXER

GRUP RENÉIXER

 Campanya de Nadal/2, 294 x 221 píxels.

   
L'alcoholisme
com a malaltia

 
     La seu de Càritas Interparroquial de Reus acull el grup d'Alcohòlics Anònims (A A) de Reus, anomenat Grup "RENÉIXER" i fundat al 1986.
 
     A A no és cap entitat de lucre. És una Comunitat d'homes i dones que comparteixen la seva experiència, fortesa i esperança per a resoldre llur problema comú, i ajudar a d'altres a recuperar-se de l'alcoholisme.
 
     L'únic requisit per a ser membre d'A A és el desig de deixar la beguda. Ajudem a tothom qui ho sol.liciti. Per a ser membre d'A A no es paguen honoraris, ni quotes.
 
     A A no està afiliada a cap secta, religió, partit polític, organització o institució.
 
     El nostre objectiu principal és mantenir-nos sobris i ajudar a d'altres alcohòlics a arribar a la sobrietat. Ens recuperem mitjançant les reunions de grup, en les quals només poden participar alcohòlics, on compartim lliurement les nostres experiències. Si només ve a A A per a complaure la seva esposa o el seu marit, no resultarà la motivació més adequada per aconseguir una sobrietat efectiva.
 
     Qualsevol persona, que cregui tenir un problema amb la beguda, és benvinguda a les reunions d'A A Es fan membres només decidint que ho són. No se'ls pregunten les dades personals, ni han d'omplir cap fitxa amb nom, cognoms, adreça, DNI, telèfon, etc. Cap persona queda registrada. L'anonimat ens iguala.
 
     Els membres d'A A mantenim l'anonimat personal. Som homes i dones de tot tipus i condició, des d'adolescents fins a nonagenaris, de totes les races, de totes les religions o sense afiliació religiosa.
 
 • A A no tracta de reclutar membres, ni de persuadir a ningú perquè s'hi uneixi.
 • A A no manté arxius, ni historials clínics.
 • A A no fa seguiment dels seus membres; no els vigila per a comprovar que no beguin; A A ajuda els alcohòlics a ajudar-se a si mateixos.
 • A A no proporciona serveis de desintoxicació, ni d'infermeria, ni hospitalització, ni medicaments, ni tractament mèdic o psiquiàtric.
 • A A no ofereix serveis religiosos.
 • A A no ofereix serveis d'assistència social. No proporciona allotjament, menjar, treball o diners; però sí ajuda els alcohòlics a mantenir-se sobris perquè puguin aconseguir aquestes coses per ells mateixos.
 • A A no pot ajudar en els següents casos: quan l'alcohòlic no desitja ajuda o quan creu que pot deixar de beure sense ajuda.
 • A A no accepta diners de fonts alienes, siguin públiques o privades.
 
     Pot trobar més informació a www.alcoholicos-anonimos.org i al telèfon 977 68 22 88; el seu anonimat està protegit. També pot escriure'ns a aa.reneixer.reus@gmail.com

     La pàgina web del Grup "RENÉIXER" de Reus és:
www.aareneixerreus.org
 
     Al Grup "RENÉIXER" continuem amb la nostra actitud dinàmica davant la problemàtica de l'alcoholisme. Algunes de les activitats que portem a terme són:
 
 • Ens reunim els dilluns i els dijous, de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del vespre, a la seu de Càritas Interparroquial de Reus, al carrer de la Puríssima Concepció, 11, 3r 2a
 • Cada primer dijous de mes hi ha una reunió oberta al públic, al mateix lloc. Quan el primer dijous de mes és festiu, la reunió passa al segon dijous d'aquell mateix mes. 
 • Enviem correspondència, amb informació de la nostra tasca, a diverses institucions.
 • Fem una xerrada anual a la Universitat Rovira i Virgili per informar la joventut.
 • Participem en informació i serveis a la penitenciaria de Tarragona.
 • Cada any, l'últim dilluns de novembre, el Grup "RENÉIXER" celebra, amb una reunió informativa oberta, el seu aniversari de fundació. El dilluns, 24 de novembre de 2008, festejarem el nostre 22è aniversari.
 
     El Grup "RENÉIXER" agraeix a totes aquelles persones o entitats que fan possible aquestes activitats, que per si mateixes ja contribueixen a la nostra recuperació.
  
     Alcohòlics Anònims començaren, als Estats Units d'Amèrica, al 1935. Hi ha més de 96.000 grups, repartits en 151 països, amb 2.200.000 membres, en la proporció del doble d'homes que de dones. A Espanya, s'iniciaren al 1955, la comunitat està formada per 488 grups, en els que es recuperen, aproximadament, 10.000 persones.