::Inici >Introducció

Introducció

Volia fer un treball de recerca relacionat en el món de la tecnologia, un tema el qual sigui de actual importància. Desprès de donar-li varies voltes, de parlar amb una empresa japonesa, de buscar temes semblants... vaig pensar en fer-lo sobre la nanotecnologia, ja que és una cosa que no nen sabia gaire i m’intrigava molt. M’intrigava molt ja que és un concepte nou, que no se’n sap gaire, i que pot aportar noves aplicacions avui en dia.

 

Els objectius que vull obtenir fent aquest treball, són bàsicament dos:

 

-Profunditzar més sobre aquest tema.

 

-Conèixer les aplicacions que pot tenir sobre la nostra vida.

 

Nano:  És un prefix grec (νάνος, que significa “superenano”) que indica una mesura. 1 manòmetre, equival a 1x10^-9 metres.

La humanitat sempre ha volgut descobrir lo que no pot percebre a través dels sentits, com les coses més grans que l’envolten, allò que no pot arribar-hi, el univers. Per poder-ho veure, s’han inventat instruments, com ara el telescopi i els satèl·lits. Però de la mateixa manera, la humanitat ha volgut conèixer les parts més petites que formen la Terra. I per fer això, s’han hagut de inventar els microscopis, els quals han pogut fer possibles que descobríssim moltes coses, com ara veure les parts d’una cèl·lula, veure protons i neutrons... però amb això la humanitat no té prou, encara vol arribar més en fons, el qual ha comportat que s’inventin microscopis més potents. 

A l’investigar el univers, ens en adonem lo insignificants que som, som una cosa molt petita comparat amb el que ens envolta, però a l’investigar lo més petit, no succeeix el contrari, sinó que igualment ens sentim insignificants, veient lo complexa que pot arribar a ser el més insignificant.