::Inici >Els nous valors musicals >FANLO, IAGOBA

FANLO, IAGOBA

BIOGRAFÍA

Iagoba Fanlo
 
Professor de Violoncel del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, es regularment convidat per impartir classes magistrals en la Royal Academy of Music de Londres. El setembre de 2000 inaugura amb un recital en presencia de SS. MM. els Reis d’Espanya, el museu Chillida-Leku convidat pel cèlebre escultor. Col·labora habitualment com professor de la Jove Orquestra del Festival Wagner de Bayreuth.
Com solista debuta a Londres en 1994, y com guanyador del Sir John Barbirolli Prize, te la oportunitat de interpretar el concert d’Elgar dirigit per Lynn Harrell i Yehudi Menuhin. Ha estat solista en orquestres com London New Sinfonia, Northern Chamber Orchestra, HdK Ensemble de Berlín, Royal Academy Orchestra, Orquesta Sinfónica de Ciudad Real, Orquesta de Castilla y León o la Orquesta Nacional de Panamà, interpretant concerts com els de Haydn, Dvorak, Tchaikovsky, Triple de Beethoven o Rodrigo entre altres, dirigit per P. Halffter, Y. Sharovsky, J. Cantarell-Rocha o Collin Metters.
Amb la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla i la batuta de A. Ros-Marbá ha enregistrat el Concierto para Violonchelo de J. Nin-Culmell.
Ha fet recitals de violoncel sol i amb piano a Europa, Àsia i Amèrica, treballant junt a compositors com M. Balboa, G. Ligeti, JM. Sánchez-Verdú, G. Kúrtag o C. Halffter i actuen en Festivals Internacionals com els de Salzburg, Praga, León, Otoño Soriano, Osaka o Edimburgo.
Prestigiosos compositores espanyols com E. Guimerá, M. Del Barco, T. Aragüés, I. Bagueneta, P. Halffter o C. Perón li han dedicat les seves obres.
Iagoba Fanlo es Director Artístic del Concurso Nacional de Violonchelo “Florián de Ocampo” i ha estat recentment nomenat Associate of the Royal Academy of Music of London.