::Inici >Els nous valors musicals >ROMÁN MACERO, JOSÉ MANUEL

ROMÁN MACERO, JOSÉ MANUEL

BIOGRAFÍA

     Violista Veneçolà. Inicià els estudis musicals amb els mestres José Francisco del Castillo y Carlos Zusi. Als 11 anys forma part de la Orquesta Juvenil de Veneçuela con la que participa en nombrosos festivals tant Nacionals com Internacionals. L’any 1.980 viatja a la Unió Soviètica on cursa estudis en el Conservatori Tchaikowsky de Moscú, sent deixeble de Mikhail Tolpígo, Viola Solista de l’Orquestra Simfònica de la URSS. Cursos de perfeccionament en diversos països, França, Itàlia, EEUU,...) i grans pedagogs (Causse, Pardee, Giurana, Paris,...) avalen la seva sòlida formació.
 
     Al tornar al seu país, obté el premi menció Viola del II Concurs de Joves Solistes, convertint-se en Viola Solista de la Orquesta Sinfónica de Venezuela y posteriorment de la Filarmónica Nacional.
 
     Ha actuat com a solista amb quasi totes les orquestres del seu país, així com amb els grups de cambra més destacats (Quartets, Trios, Ensambles de Música Barroca, Música del Segle XX, etc.), en els Festivals de Música Contemporània de Estrasburg, “Présence 2000” en Paris, Festival de Música de Cámara de Tuy (Galícia), y en nombroses ciutats d’Espanya. En el Camp de la pedagogia, desenvolupa i organitza las Càtedres de Viola del Conservatorio Simón Bolívar y del Instituto Universitario de Educación Musical, ambdós a Veneçuela.
 
     Des de l’any 1.995 se Professor assistent del Maestro Gerard Causse en la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, així com membre de la Orquesta de Cámara Reina Sofía que dirigeix el Maestro Nicolás Chumachenco, i del Plural Ensamble, grup dedicat a la difusió de la Música Contemporània. Actualment es professor del Conservatorio Superior de Zaragoza.