VILA, LAURA

LAURA VILA, mezzo soprano

Inicia els estudis musicals al Conservatori de Música de Vic i més tard, es trasllada a Barcelona es llicencia en Belles Arts i posteriorment prossegueix els estudis musicals de grau superior al conservatori del Liceu. Realitza els seus estudis de cant amb Joan Ferrer Serra tot i que també ha realitzat cursos amb professors com Dolors Aldea, Francesca Roig, Dalton Baldwin, Roger Vignoles, etc.

Ha realitzat recitals i concerts a diferents poblacions de Catalunya, València, Mallorca... En el camp operístic destaquen les seves col·laboracions amb els Amics de l'Òpera de Sabadell i el circuit Òpera a Catalunya en diferents produccions com: "Cenerentola" de Rossini el 2007 en funció infantil (Tisbe). "Suor Angelica" de Puccini l'abril de 2008 (Suor Zelatrice). "Madama Butterfly" de Puccini el novembre de 2008 (Kate Pinkerton). "Maruxa" de Vives el 2009 (Eulàlia). "Cosí fan Tutte de Mozart" l'abril de 2010 (Dorabella) amb l'escola d'òpera. "Rigoletto" de Verdi l'octubre-novembre de 2010 (Maddalena). "Les Contes d'Hoffmann" d'Offenbach febrer-març 2011 (mare d'Antònia).
"Aida" Febrer-març 2012 (Amneris), amb molt èxit de públic i critica. Roger Alier ha escrit d’ella en la crítica de La Vanguárdia: La reina de la festa va ser l’Amneris de Laura Vila, que va lluir una veu de mezzosoprano de timbre esplèndid, de potència justa i d’elegància en el cant que van ser una delícia i que va ser la prestació més arrodonida del conjunt
En el camp de l’oratori ha debutat al Palau de la Música amb l'Orquestra Simfònica del Vallès cantant la "Missa en Do Major" de Beethoven. També ha cantat a L’Auditori de Barcelona, en aquest cas el "Rèquiem" de Duruflé.
Ha cantat també obres com Stabat Mater de Pergolesi, el Magnificat de Bach, la Passió segons Sant Joan de Bach (a la basílica de la Sagrada Família) o el Glòria de Vivaldi a l’Auditori Winterthur de Barcelona i també a Vic.
Ha treballat entre altres amb directors com Elio Orciuolo, Daniel Martínez, Manel Cabero, Rubén Gimeno, Christian Grube, Jordi Casas, Xavier Baulies, Daniel Mestre o Jordi Rigol.
Ha estat premiada en diversos concursos com el Concurs de Cant de St. Cugat, el concurs "Noves Veus" de l'Hospitalet, el "Concurs Líric de Primavera" de Premià de Mar, el concurs internacional de cant "Mirabent i Magrans" de Sitges, el Concurs "Mirna Lacambra" per participar al curs de professionalització de l’escola d’òpera dels "Amics de l'Òpera de Sabadell", 1er premi al concurs de Balaruc les Bains a França i 1er premi al concurs de cant "Germans Plà" de Balaguer.