::Inici >Els nous valors musicals >PADULLÉS, ROGER

PADULLÉS, ROGER

BIOGRAFÍA

El tenor Roger Padullés Pubill va néixer a Sallent (Barcelona) i, de ben petit s'establí amb la seva família a Valls. Inicià la seva formació vocal a l’Escolania de Montserrat i els amplià a Barcelona amb el professor J. Proubasta. L'any 2001 es traslladà a estudiar cant a Freiburg im Breisgau (Alemanya) amb el professor R. Pinheiro i el febrer de 2004 obtingué els títols de « Kunstlerische Ausbildung » i « Solisten Studium » en les especialitats de Lied-Oratori i d’Òpera, ambdues amb les màximes qualificacions possibles.
 
Roger Padullés Pubill actua regularment en concerts de Lied i Oratori per tot Europa. El 2005 obtingué el Primer premi en el concurs « Anneliese Rothenberger Wettbewerb » a Alemanya, el Tercer premi en el Concurs Internacional de cant de Toulouse (França) i, més recentment, obtingué el Segon premi absolut, el premi Plácido Domingo al millor cantant espanyol i el premi al millor cantant català en el Concurs Internacional Francesc Viñas celebrat al Liceu.
 
Durant les temporades 05-06 i 06-07 cantà en l’Opera National du Rhin, a Estrasburg (França) on realitzà, entre d’altres, un cicle de representacions a Paris en el rol de Don José de « Carmen » de Bizet o el paper d’Arbace en l’òpera de W.A. Mozart « Idomeneo ». Ha enregistrat el « Requiem » de W.A.Mozart i l'òpera « Idomeneo » del mateix compositor i, recentment, un disc compacte d'obres de F. Mompou a Londres. Ha cantat en « Lucrezia Borgia » de G. Donizetti, « Le nozze di Figaro » de W.A.Mozart i « Die Meistersinger von Nürnberg » de R. Wagner al Gran Teatre del Liceu, a « Orpheus und Eurydike » d’E. Krenek al Teatro Real de Madrid i cantà un recital en solitari al Rosenblatt Recital Series de Londres. Ha enregistrat en DVD l'òpera « Turandot » de G. Puccini al Palau de les Arts de Valencia sota la batuta de Zubin Mehta i propers compromisos el portaran novament al Liceu de Barcelona, al Teatro de Santiago de Chile, al Concertgebouw d'Amsterdam i al Capitole de Tolouse.