MIKI MORI

Soprano japonesa, natural de Matsuyama, Japón. Estudià música i cant a l’Universitat de Belles Arts i Música de Tokio i en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on va obtenir el Premi d’Honor. Participà en varies ocasions en la Bach Acadèmia a Tokio, dirigida per Helmuth Riling. Rep classes magistrals de prestigioses sopranos com Raina Kabaivanska, Magda Olivero, Renata Scotto i del mestre Paul Schilhawsky.
Com a solista, en el camp de l’oratori ha interpretat en diferents edicions “Carmina Burana” de Orff i “Stabat Mater” de Rossini, “Messe Solemne” de Rossini, “Requiem” de Bruckner, i “Lobgesang” de Mendelssohn, en importants sales de concert com l’Auditorio Nacional de Madrid, l’Auditori de Barcelona, el “Palau de la Música Catalana”, el Palacio Euskalduna de Bilbao, i altres, junt a prestigiosos cors com el Coro de la Comunidad de Madrid, el Orfeón Donostiarra, el “Orfeó Català” y el “Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana”. En “XV Europa Cantat Barcelona” col·laborà en varies actuacions, com en la “Missa de Sant Nicolau” de Haydn i en la “Chorfantasie” de Beethoven, entre altres, en el Auditori de Barcelona i en el Gran Teatre del Liceu.
En la temporada de l’Òpera de Catalunya, ha actuat en rols d’òpera com Mimì de “La Bohème” i Cio-cio-San de “Madama Butterfly” de Puccini, Marguerita de “Faust” de Gounod, Euridice de “Orfeo ed Euridice” de Gluck, Elektra de “Idomeneo” de Mozart, Elvira de “L’italiana in Algeri” de Rossini, i Sacerdotessa de “Aida” de Verdi.
En 2008 estrenà el rol protagonista de “Suor Angelica” de Puccini. Ha interpretat, en diversos festivals en Espanya, com en els teatres d’Alacant, Marbella i Huelva entre altres, i a França : Mimì de “La Bohème”, Cio-cio-San de “Madama Butterfly” de Puccini, Neda de “I Pal·liació” de L’encavallo, Contesa de “Le nozze di Figaro”, Donna Elvira de “Don Giovanni”, de Mozart, Violetta de “La traviata” de Verdi, Hanna de “La Viuda alegre” de Lehar, Marina de “Marina” de Arrieta, y Francina de “Cançó d’amor i de guerra” de Martínez Valls.
Ha participat en el Gran Teatre del Liceu en “La mujer sin sombra”, de R. Strauss. Recentment, ha interpretat en el festival del Teatre Nacional de Lviv, a Ucrania el rol de protagonista de “Madama Butterfly” de Puccini, amb gran èxit de públic i critica.