::Inici >Els nous valors musicals >TORRE, JOAQUÍN

TORRE, JOAQUÍN

BIOGRAFÍA

Neix a Gijón. Deu la seva formació violinística als professors Alfonso Ordieres, Francisco Comesaña, Dorothy Delay, Raphael Bronstein i Félix Andrievsky, en centres com el Conservatorio de Música de Oviedo, Real Conservatorio de Música de Madrid, Manhattan School of Music, Juilliard School of Music y Royal College of Music.

Ha actuat com solista amb orquestra i ha fet recitals a España, França, Alemanya, Anglaterra, Portugal, Estats Units, Canadá, Sudamérica i Japó. També ha participat en nombrosos festivals de música com Aspen Music Festival (EE.UU.), Académie Internationale de Músique de Tours (Francia), Schleswig-Holstein Musik Festival (Alemania), y Festival de Música de Cámara de Tuy.
Es membre de l’Orquesta de Cámara Reina Sofía des de 1993. Implicat amb la música de nostre temps l’ha portat a col·laborar també amb el Ensemble Música Contemporánea del Centro Gallego de Arte Contemporáneo (CGAC), estrenant a España obres de Sciarrino, Lindberg, Hosokawa, Pang-Pang, Murai, Dalbavie, Zinsstag i Gervasoni entre altres. En el seu repertori figuren composicions espanyoles de Montsalvatge, Mariné, Marco, C. Halffter, Brotons, López López, etc…
Guanyà el XXVII Concurso de Violí “Isidro Gyenes” (1990). Ha enregistrat per Radio Nacional de España.
Ha estat professor de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía. Actualment exerceix la docència en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i imparteix cursos por tota la geografia espanyola. Es professor convidat del Jove Festival Wagner a Bayreuth. Els seus alumnes han obtingut premis en concursos internacionals, i formen part de las principals orquestres i conservatoris espanyols.