Amsterdam

AMSTERDAM (7 de juliol a 9 de juliol)

 

EN CONSTRUCCIÓ

 
 
Amsterdam_svg.png Amb motiu de la celebració del sisè aniversari de noces vam decidir visitar la capital d’Holanda. Amsterdam és una de les ciudades més turístiques d’Europa, Construïda sobre terrenys humits, al costat dels rius Amstel i Ij, I amb una infinitat de canals que la travessen, es disputa el títol amb Estocolm de "la Venècia del Nord".
 

bicicletes amsterdam.jpg  Amsterdam és amb poc més de 750.000 habitants una petita ciutat , i els seus ciutadans tenen una actitud tolerant, oberta i sincera, per aquest motiu està regulada i permesa tant la prostitució com les drogues toves. Són molt ecologistes i ho manifesten diàriament: els principals mitjans de transports són les bicicletes i l'eficient transport públic del que gaudeixen.

                        
 
 
 
Dissabte, 7 de juliol de 2007
De bon matí vam agafr un vol des de Barcelona i després d’arribar a l’aeroport de Schiphol-Amsterdam vam agafar un tren direcció Estació Central, un dels centres neuràlgics d’aquesta ciutat. Abans d'agafar l’autobus per anar fins a l’hotel on pernoctavem, ubicat al costat de la plaça de Leisedseplein, vam comprar la I Amsterdam Card per 72 hores (transports, museus i tour pels canals gratis). Vam tornar a anar a l’Estació Central,  per anar baixant pel carrer Damrak fins que vam arribar a la Plaça Damm, on es localitza el Palau Real i la Nieuwe Kerk (Església Nova), que destaca pel seu magnífic púlpito. A la Plaça Damm, també hi ha el Museu Madame Tussaud i l’Església de Sant Nicolau.

central station.jpg nieuwe kirk.jpg                                                           

Vam continuar baixant pel carrer Rokin i Amstel fins arribar a Bloemenmarkt o Mercat de les Flors amb els típics tulipans, vam tornar cap a Leidse Square, que té una excel.lent oferta gastronòmica. Vam visitar un dels nombrosos coffee-shops i després ens vam desplaçar fins a Rembrandtplein, on vam sopar en un dels nombrosos restaurants, pubs i cafés de la plaça. És la referència de la vida nocturna amb molts pubs irlandesos i alemanys amb música en directe. 
 
 
Diumenge, 8 de juliol de 2009
Al matí ens vam desplaçar dins la Casa de Anna Frank (Anne Frankhuis), una de les visites imprescindibles de la ciutat, cada any pasen per aquest petit habitatge més de 500.000 persones. Les cues que es formen al carrer són considerables, ja que la vivenda no té gaire aforament. Dins d’aquestes parets, en les estàncies superiors es van amagar la familia d’Anna Frank i quatre jueus més dels alemays, després d’abandonar Alemanya durant la I’esclat de la II Guerra Mundial. Després de passar dos anys amagats, van ser trobats pels nazis i deportats a un camp de concentració on l’adolescent Anna va morir. El pare d’Anna va sobreviure i va publicar el Diari d’Anna on explica les vivences de viure engaviada durant més de dos anys. El llibre ha estat traduït a 50 idiomes, entre ells el català, i és molt recomanable.

 
 
Embarcament

 
canals amsterdam.jpg  westerkerk.jpg  

 
oude kerk.jpg waag.jpg 

 
rijrksmuseum.jpg exterior museo van gogh.jpg               
fabrica heineken.jpg museu nemo.jpg   
 
museu ajax.jpg amsterdam arena.jpg