París

Paris (10 d’octubre a 13 d’octubre de 2004)

 
EN CONSTRUCCIÓParis, capital de França, ubicada al nord del país, coneguda com la ciutat de les llums, està travessada pel riu Senna, amb dues grans illes centrals la Ile de la Cite i la Ile Saint-Louis, té diversos edificis, monuments i llocs històrics més importants del món i ha estat un dels grans centres culturals, artístics i filosòfics del mòn, atraient entre altres Ernest Hemingway, Oscar Wilde, James Joyce, Descartes, J.P. Sastre, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Modigliani, Bachelard, Simone de Beauvoir, Lizst, Chopin, George Sand... i el riudomenc Antoni Gaudí.
 
Amb tants personatges famsos que van escollir París per viure, era normal que realitzéssim una visita, així aprofitant el llarg pont del Pilar de 2004. Com haviem de sortir de bon matí des de Girona, vam aprofitar el diumenge per anar a visitar la capital catalana (molt recomanable, amb un casc antic preciòs) i pernoctar allà.
 
11 d’octubre de 2004
A l’endemà, vam embarcar des de l’aeroport de Girona en un avió que ens va dur fins la localitat de Bouveais i des d’allà fins a París. A primeríssima hora del matí, vam arribar a l’apartahotel ubicat en un lloc cèntric i ens vam dirigir cap a la zona del Louvre, anualment visitat per més de 15 milios de persones, sorprenentment no hi havia gaire cua, vam comprar dues entrades i ens vam endinsar a fer un recorregut per les seves gal.leries admirant algunes de les obres pictòriques o escultòriques dels artistes més importants de tots els temps, destacant d’entre totes elles La Gioconda (Mona Lisa) de Leonardo Da Vinci. Altres obres destacades són el Código Hammurabi, la Victòria alada de Samotracia, l’Afrodita o Venus de Milo (escultura) i el Retrat de Juan II el Bueno, la Verge del canciller Rolin de J.Van Eyck, Autorretat de A.Durero o la Llibertat guiant al poble de Delacroix (pictòriques).

 louvre-exteriors.jpg piramide-louvre.jpg gioconda-louvre.jpg  venus milo-louvre.jpg                                 

             


 
Després de dinar al Museu vam realizar un recorregut més ràpid i vam sortir del Louvre per anar a fer una passejada per la Ille de la Cité, vam travessar el Pont Neuf, que uneix la Ille amb les dues ---- del Sena. A la Cité vam visitar la Catedral de Notre-Dame, una de les joies arquitectòniques gòtiques de França, amb tres plantes i unes torres de 69 m. d’alçada destaca per la seva grandiositat, la seva façana i els espectaculars vitralls.

 notre dame.jpg   roseto notre dame.jpg  detalls notre dame.jpg                                   
             


Al sortir de Notre-Dame va manar cap a l’església de Saint Chapelle, acabada de construir el 1284, els seus esplèndids vitralls policromats i les finíssimes columnas que els sosteneten formen una atmòsfera esfereidora es especial en la capella superior on tenen una alçada de gairebé 20m amb es representen escenes de la Bíblia.
 
Sense sortit de la Ile de la Cité anem a la Conciergerie, el palau més antic de París,  reconvertit en presó al segle XV, allà María Antonieta, va pasar els darrers dies de la seva vida.
 
Ben entrada la tarda ens vam diregir cap a la Plaça de la Vendôme, on es troba la columna que dóna nom a la Plaça, algunes de les joieries més cares del món (Cartier, Chaumet o Buccellati) i en una de les façanes del Ritz hi ha un metre segons l’escala del Sistema Internacional de Mesures. Des de la Vendôme sortim direcció oest fins l’edifici majestuòs de l’Òpera Granier, més conegut com Teatre de l’Òpera de París.

 opera garnier.jpgmadeleine.jpg                                                                             


     

 
Eiffel

 tout eiffel.jpg interior tour eiffel.jpg vista aerea paris.jpg             


         


        
 
 
12 d’octubre de 2004
 
arc del trimf.jpg obélisque.jpg  tour eiffel2.jpg                                                     
                                                  pantheón.jpg interior pathéon-monument.jpg pendol foucault.jpg                                 
                            invalides explanada.jpg  moulin rouge.jpg   sagrat cor.jpg                                  
                        van gogh.jpg antoni gaudi-mobiliari.jpg interior orsay.jpg