Liverpool

Liverpool

 

Ciutat britànica ubicada al comtat de Merseyside, a la regió Nordest d’Anglaterra, va ser capital cultural europea l’any 2008 i és coneguda mundialment, a banda de la seva potent indústria, per dos grans ambaixadors elevats gairebé a llegendes: The Beatles i el Liverpool Football Club.

 

Aquestes van ser les dues raons principals que es van impulsar a agafar un vol directe de Ryanair des de Reus. El viatge es va programar per coincidir amb el 25è Aniversari de la mort de John Lennon i amb un partit de futbol del Liverpool a Anfield. Vam aprofitar la darrera part del pont de la Constitució de l’any 2005 (dels dies 8 a 11 de desembre). Tot i això, s’ha de reconèixer que Liverpool té altres indrets que mereixen la visita i que, evidentment, també vam visitar.

 liverpool tower.JPG liverpool catedral vella.JPG


Vam arribar el dijous al matí a l’aeroport de Liverpool i es vam hospedar a l’hotel Britannia, al centre de la ciutat. Al migdia vam anar a visitar l’Albert Dock, declarat Patrimoni Mundial de l’UNESCO l’any 2004 i on es troba The Beatles Story, museu que d’una manera totalment interactiva et respasa la història d’aquest quartet musical.

 liverpool hotel britannia.JPGliverpool vista.JPGliverpool beatles museu.JPG


 A la tarda-vespre, es vam dirigir cap el llegendari The Caver Club, situat al número 10 del carrer Mathew Street, lloc de culte ja que en aquest local, l’any 1961 The Beatles va fer la primera presentació  allà i on el productor Brian Epstein els va conèixer al novembre d’aquell mateix any. Cal dir, que aquest dijous 8 de desembre es cumplia exactament 25 anys de l’assassinat del cantant John Lennon i les portes The Cavern es va convertir en el lloc escollit per retre-li homentage.

The Cavern Club conserva avui en dia la filosofia que els va convertir en club de referència a tot Europa i que no és una altra que l’ha de donar oportunitat a joves talents musicals, per la qual cosa el més habitual és que quan el visitis et trobis amb música en directe. Els dies que vam estar a Liverpool, The Cavern va programar diversos concerts-homenatge als Beatles. Cal dir que la majoria de grups són molt amables amb els clients del bar, la qual cosa va permetre que la Cris es pugués tocar la bateria del local.

liverpool the cavern.JPG liverpool the cavern2.JPG 

El divendres vam aprofitar per visitar diferents indrets de la ciutat com el Palau de la Borsa, l’Ajuntament de Liverpool, el barri de Canning, la catedral anglicana, d’estil neogòtic (és la cinquena més alta del món) o la catedral Catòlica (de planta circular i no de creu). També vam visitar el Royal Liver Building, de 50 mts d’alçada, on es troben els dos liverbirds, emblema mundial de la ciutat. I per la tarda es vam desplaçar a Anfield Road a buscar les entrades de futbol i visitar el museu del Liverpool FC. De tornada al casc antic de Liverpool vam tornar a fer unes cerveses a The Cavern.

liverpool fc copes europa.JPG  liverpool fc homenatge heysel.JPG  liverpool fc homenatge hillsborough.JPG


 

A l’endemà de bon matí es vam aixecar i es vam desplaçar al barri d’Anfield per veure l’ambient previ al partit del Liverpool que jugava en un horari totalment inusaual per nosaltres,  dissabte a les 12 hores. El partit que vam veure va ser el LFC contra el Middelsbrugh que va finalitzar amb el resultat de 2 a 0, ambsos gols marcats pel davanter espanyol Morientes. L’ambient a la grada és impressionant, en especial quan surten els equips dels vestidors i la gent comenta a cantar el Never walk alone.Després del partit es vam dedicar a recòrrer la ciutat vella i a gaudir del seu gran ambient nocturn.

liverpool fc the kop.JPG  liverpool never walk aloneJPG.JPG   liverpool anfield.JPGEl dimenge 11 de desembre vam agafar el vol de tornada cap a Reus.