Oporto

Oporto (21 de juny a 23 de juny de 2008)

EN CONSTRUCCIÓ21-escut-oporto.pngCiutat crescuda en la desembocadura del Duero, coneguda arreu del món pels nombrosos ponts i per una gran oferta cultural i gastronòmica. Oporto és la segona ciutat de Portugal, amb un casc antic que és Patrimoni Mundial de l’UNESCO, una destacada zona portuària i grans barris com Cais da Riveira i Barredo.
 
La ciutat d’Oporto, que va ser Capital de la Cultura Europea l’any 2001, la vam visitar aprofitant el pont de Sant Joan de 2008. La ciutat està ben comunicada amb l’aeroport.

Vam arribar dissabte 21 de juny al matí, aprofitant el pont de Sant Joan a Catalunya i que són les festes patronals de la ciutat d'Oporto. Després d’allotjar-nos a l’hotel, vam anar a fer un tomb per la ciutat, desplaçant-nos cap al port de la Riveira, veritable símbol d’identitat de la ciutat, on podem trobar cases i edificis de colors molt vius i rabelos (barques tradicionals per transportar porto). A la zona portuària destaca la plaça de Riveira, d’origen medieval, en futures transforrmacions va ser tancada per tres costats mitjançant arcs. Abans d'arribar vam passar per la seu de l'Ajuntament d'Oporto.
sant joan2.jpg  ajuntament oporto2.JPG festivitat sant joan.jpg                                                                                      
Quan s’arriba a aquesta plaça i al seu port el que més et crida l’atenció es la successió de ponts construïs sobre el riu Duero. Concretament n’hi ha sis dels que destaquen especialment el Pont de Luis I (obra de Teòfil Seyrig, deixeble d’Eiffel, que va ser inaugurat l’any 1886) i el Pont de Maria Pia, una gran obra d’estructura metàl.lica d’Eiffel, construït exclussivament pel trànsit ferroviari. Els altres quatre són el Pont d’Arrabida (construït el 1963 amb el major arc de formigó del món), Pont de San Joao i el Pont de Freixo.
cris-oporto.jpg IMAG0080.jpg                                                                                                       
A l’altre banda de la ribera es pot apreciar la ciutat de Vilanova de Gaia, separada d’Oporto pel riu i on es troben les famoses bodegues de vivho de Porto, d’entre les quals destaquen les de Sandeman. Des de l’altre banda de la riba, a part de contemplar l’excel.lent perfil del casc antic de la ciutat d’Oporto i menjar un excel.lent bacallà, també es poden veure i visitar els "rabelos", rèpliques de vells vaixells.
 rabelos-oporto.jpg