::Portada >Actualitat Castellera

Actualitat Castellera

xagatarragona.cat

LES QUATRE COLLES ARRIBEN AMB EL PILAR CAMINANT FINS A L'AJUNTAMENT

EL 3 I EL 4 DE 8 DE LA COLLA JOVE HAN ESTAT LES MILLORS CONSTRUCCIONS DE LA DIADA

El pilar de la Colla Jove sota l balcó     Abans dels tradicionals pilars caminant (un dels actes més esperats del programa festiu), les colles tarragonines han fet l’última diada castellera en la que com és habitual es fan castells de lluïment. Aquesta és l’única en la que no hi ha sorteig d’ordre de sortida ja que es fa per antiguitat.
 
     Els Xiquets de Tarragona han començat l’actuació intentant el 4 de 8 que no han aconseguit carregar ja que la canalla s’ha fet enrera. Sembla, doncs, que no serà fàcil recuperar la confiança dels més petits de la colla. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, en canvi, ha descarregat sense problemes el 3 de 8, i els Xiquets del Serrallo el 4 de 6 amb agulla. Mentre que la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau tampoc ha aconseguit carregar la seva construcció i el 4 de 7 l’han desmuntat després de dosos.
 
     En la segona i darrera ronda, els matalassers han descarregat el 5 de 7, i els liles, després de desmuntar el peu, el 4 de 8. De fet el 3 i el 4 de 8 són dels castells més repetits durant la Mercè, ja que solen ser els triats per les dues colles grans. Tot seguit els del Serrallo han completat el 3 de 6 amb agulla i els verds el 4 de 6 amb agulla.
 
     A continuació, i pel mateix ordre d’actuació, les quatre colles han fet un pilar de quatre que han pujat i baixat per les escales de la Catedral i tot seguit pel carrer Major, baixada Misericòrdia i plaça de la Font fins el balcó de l’Ajuntament on els enxanetes han pujat fins el mateix a través de la faixa, a excepció dels de Sant Pere i Sant Pau que han descarregat el pilar.
 
     Amb això les colles castelleres posen el punt i final pel que fa a la seva participació en les festes fent arribar el pilar totes elles.

Tarragona, 24 de setembre del 2010LA JOVE DESCARREGA LA TRIPLETA

ELS XIQUETS BAIXEN EL LLISTO ALS SEUS CASTELLS

3 de 9 samb folre de la Jove per SantaLa diada de Santa Tecla va tornar a omplir una plaça de la Font en la que segons les colles es va sortir amb sensacions molt diferents de com s'havia desenvolupat tot plegat.

Els encarregats d'obrir plaça van ser els Xiquets del Serrallo amb un 4 de 7 amb agulla, que tot i que van tenir alguns dubtes alhora de carregar-lo, finalment el van aconseguir descarregar. Els Xiquets de Tarragona no van començar gaire bé, i de fet seria un preludi de com aniria la diada, el primer castell que van intentar va ser un 4 de 8 que ni tan sols van aconseguir carregar, ja que la canalla es va fer enrere, fruit dels dubtes generats després de la caiguda del diumenge passat. Després, però, el van recuperar descarregant-lo sense problemes. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van descarregar un ferm 4 de 7 amb agulla amb el que demostraven que estaven ja en plena forma després d'unes setmanes que no acabaven de recuperar les baixes. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona va començar amb el 5 de 8, el que seria el primer castell de la seva segona tripleta màgica de la temporada, i la primera a Tarragona ciutat.
En la segona ronda els serrallencs van intentar el 5 de 7, un castell, però, que tot i que semblava que l'aconseguirien carregar malgrat la lentitud, en el moment en que es van col·locat els dos dosos va fer llenya. Per la seva banda els matalassers van descarregar la torre de 7, la qual només va patir algun tremolor alhora de descarregar-se. Els verds van descarregar un molt bon 5 de 7, amb el que assolien el principal objectiu de la diada, ja que no el conseguien des del 2002. Abans de la Jove els blaus van recuperar ronda amb un 3 de 7 que només es va quedar en carregat després que l'enxaneta i l'acotxador es desprenguessin i es precipitessin sols sobre la pinya mentre la resta del castell es descarregava. Aquesta caiguda ja no els va permetre continuar amb la diada i per això la tercera ronda la van deixar en blanc. Per tancar la segona els liles van descarregar el 3 de 9 amb folre amb el que ja tenien a tocar la tripleta.

A continuació, en la última ronda, els ratllats van decidir descarregar un altre castell de 7, aquesta vegada el 5. La diada, doncs, hauria d'haver servit com a mínim per a que, especialment la canalla, agafés confiança i poder descarregar tots els cartutxos en el Concurs. Els verds, per la seva banda, després de com els havien anat les altres dues rondes van intentar descarregar el 3 de 7 amb agulla, però finalment el van descarregar abans d'hora. Quan van recuperar torn ho van fer amb un 4 de 7. Per acabar d'arrodonir la diada la Jove va descarregar el 4 de 9 amb folre, que tanmateix com les altres construccions no va patir excessivament, tot i que aquest castell se'l van haver de treballar més en la descàrrega.

Amb els pilars i la pujada dels enxanetes al balcó es va acabar una diada en la que cada colla haurà tret conclusions molt diferents. Serrallo i Xiquets ara tenen feina si volen donar una bona imatge en la Tarraco Arena, mentre que Sant Pere i Sant Pau ha recuperat la confiança, tot i el 3 de 7 amb agulla i la Jove pot marcar-se nous objectius.DIADA DE CASTELLS PER LA DIADA NACIONAL

xiquets de tarragona      Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, després del cap de setmana passat en que van tenir caigudes de les que no s’han pogut recuperar, van començar amb un 2 de 6, van continuar amb un 4 de 7 i van acabar amb un 3 de 7. Totes tres construccions les van assolir sense problemes.
 
      Per la seva banda la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona van fer una diada de 8, el primer castell va ser el 4 de 8 i tot seguit, després de desmuntar el peu una vegada, van descarregar el 5 de 8. L’última construcció va ser un 2 de 8 amb folre que el van haver de treballar molt i és que ja quan es carregava estava força obert, fins i tot l’anxaneta es va despenjar just abans de carregar-lo, finalment, però, la torre va aguantar.
 
      Els Xiquets del Serrallo van fer unes molt bones construccions, el primer castell descarregat fou el 3 de 7 i el segon el 4 de 7 amb agulla. Per acabar van descarregar el 5 de 6.
  
     Finalment els Xiquets de Tarragona van repetir l’actuació de Torredembarra. Van sortir amb el 4 de 8 i van continuar amb el seu segon 5 de 8 de la temporada. Aquest castell va ser l’únic que va fer patir al públic i és que tanmateix com la setmana passada la canalla va baixar molt ràpida, tot i que l’estructura estava sòlida. Per tancar van descarregar el 3 de 8.

Tarragona, 11 de setembre del 2010L'AIGUA MULLA UN SANT MAGÍ DE 9

XIQUETS I JOVE CARREGUEN EL 3 DE 9 AMB FOLRE

4 de 7.JPGUn Sant Magí més la plaça de les Cols s’ha omplert abans del migdia per acollir la primera gran cita castellera de la temporada a Tarragona. Les quatre colles venien amb un programa de màxims que l’aigua miraculosa de Sant Magí no ha permès completar, ja que la diada s’ha suspès abans de començar la tercera ronda per culpa de la pluja.

Els Xiquets de Tarragona han estat els encarregats d’encetar la jornada, i ho han fet amb la construcció de més alta gamma que tenien previst per aquest 19 d’agost, el 3 de 9 amb folre. Aquesta construcció que pujava segura ha vist com després de carregar-la s’ha obert per quints. Tot seguit la Colla Jove de Tarragona ha preferit començar amb un castell que ja havien assolit aquesta temporada, el 5 de 8, que han descarregat sense patiments. Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, han apostat pel 4 de 7, que tot i tenir alguna tremolor abans de ser carregat, l’han pogut descarregar sense problemes. Finalment la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha descarregat el 3 de 7, el qual només ha tingut algun petit contratemps quan la canalla ha hagut de pujar sobre els dosos.
En segona ronda els matalassers, després de la caiguda, han preferit deixar el 5 de 8 per més tard i han descarregat un 4 de 8 que els ha donat confiança de cara a la que havia de ser la tercera i última ronda. Els liles, en canvi, després del bon 5 de 8, han anat a per el 3 de 9 amb folre, el qual, malauradament, també s’ha quedat només en carregat, ja que ha fet llenya després de cedir per tercers i quarts. Just després han començat a caure les primeres gotes de la jornada, en el moment en que els blaus han començat a alçar el 4 de 7 amb agulla, la seva millor construcció. Aquest mateix castell ha estat el que han tornat a descarregar els verds.
La pluja trenca la Diada de Sant Magí
Tot i el mal temps els ratllats no es volien donar per vençuts, i volien intentar el 5 de 8 i el pilar de 6, per complir així, els seus objectius. Quan començaven a muntar la pinya, però, la pluja s’ha fet més insistent, motiu pel qual han decidit acabar allà l’actuació. Tanmateix com els Xiquets, la Jove no ha pogut arrodonir la seva actuació amb una possible torre de 8. Alhora que els Xiquets del Serrallo no han pogut fer el 3 de 7 per posar punt final a la diada i els de Sant Pere i Sant Pau no han pogut alçar tampoc per completar-la ni el 3 de 7 o ni el 3 de 7 amb agulla.

Xagatarragona.cat i DelCamp.cat

Tarragona, 19 d'agost del 2010LES QUATRE COLLES TARRAGONINES ES PREPAREN PER SANT MAGÍ

XIQUETS DE TARRAGONA, JOVE DE TARRAGONA, XIQUETS DEL SERRALO I CASTELLERS DE SANT PERE I SANT PAU FAN ELS ÚLTIMS ASSAJOS

3 de 9 amb folre, XiquetsAquest dijous, a les 12:00 hores, la plaça de les Cols es tornarà a omplir per viure la primera gran cita castellera de la temporada a Tarragona. Les quatre colles ultimen les proves per portar les millors construccions.

Els Xiquets de Tarragona

Els matalassers volien arribar a la plaça de les Cols amb el 5 de 8 ja descarregat, la manca de camises durant el mes de juliol, però, ha fet que els millors castells descarregats hagin estat fins el moment el 3 i 4 de 8 i el 2 de 7. En els últims assajos, a banda del cinc, han estat fent proves per poder pujar un pis el tres i el dos, per tal de poder alçar el 3 de 9 amb folre i el 2 de 8. Si aconseguissin fer aquestes tres construccions superarien el Sant Magí anterior en el qual, enlloc del cinc, van fer el 4 de 8.
 

Colla Jove Xiquets de Tarragona

La Jove afronta la diada de Sant Magí de enguany sense el 3 de 9 amb folre carregat a diferència de la passada temporada. Es per això que es suposa que els liles presentaran a la plaça de les Cols el primer 3 de 9 amb folre de l’any. Aquest també fa creure que si tot va bé, s’acompanyarà d’una catedral (5 de 8) i de la torre de 8 amb folre. D’aquesta manera si tot es descarrega, com és d’esperar, es repetirà la magnífica actuació que es va fer ara farà un any.
 

Xiquets del Serrallo

Els Xiquets del Serrallo es presentaran a la plaça de les Cols amb el màxim de camises i tot fa pensar que amb el mateix cartell de castells que l’any passat. Posant de primer objectiu una gamma alta de 7: descarregar el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada; i de segon: tornar a descarregar el 3 i el 4 de 7 amb una mateixa diada. Si aquests objectius es compleixen es repetirà el Sant Magí passat.
 

Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau

Els verds arriben a la festa petita després d’haver fet tots els deures, de fet no sembla difícil igualar el Sant Magí de l’any passat. Així doncs, el 4 de 7 amb agulla, el 4 de 7 i el 3 de 7 ja els han descarregat aquesta temporada. Per altra banda no cal oblidar que ja han intentat fer el 3 de 7 amb agulla, un castell, però, que encara no han carregat, aquest dijous, doncs, seria una bona oportunitat per fer la segona construcció de 7 i mig de la temporada.

Així que a partir de les 12.00h, la plaça de les Cols s’omplirà de camises i aficionats castellers per tal de presenciar una de les diades més senyalades per les colles i públic tarragoní.

xagatarragona.cat |
delCamp.cat

Tarragona, 18 d'agost del 2010CCSPISP CELEBRA EL SEU VINTÈ ANIVERSARI

LA COLLA CASTELLERA DE SANT PERE I SANT PAU VA ACTUAR AMB LA VELLA DE VALLS I ELS NOIS DE LA TORRE

El barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau fa vint anys que té colla castellera pròpia, participant així, de la cultura popular de la ciutat. Aquest passat dissabte per celebrar l'efemèride van realitzar una diada especial en la que els verds van sortir més que satisfets, i no és per a menys, i és que des del 1999 no aconseguien descarregar un castell de set i mig abans de Sant Magí. Així doncs, la primera construcció que van descarregar, va ser el 4 de 7, seguit del 3 de 7 i del 4 de 7 amb agulla. Amb aquests números la colla es planteja objectius més importants de cara al 19 d'agost.

Per la seva banda la Vella de Valls no va poder portar suficients camises roses com per fer les seves millors construccions, de tal manera que el públic tarragoní es va haver de conformar amb construccions de vuit pisos. En primera ronda van descarregar el 3 de 8, en segona, el 4 de 8 i, en tercera, la torre de 7. Cal recordar que els vallencs tornaran la setmana vinent per celebrar el quarantè aniversari dels Xiquets de Tarragona.

Finalment els Nois de la Torre van començar amb un 2 de 6 que van aconseguir descarregar, a diferència del 3 de 7 de la segona ronda, que malauradament es va quedar en carregat. Finalment van acomiadar-se del públic tarragoní amb un 4 de 6 amb agulla.


Tarragona, 4 de juliol del 2010EL SANT JOAN CASTELLER

ELS XIQUETS DESCARREGUEN ELS PRIMERS CASTELLS DE VUIT I LA JOVE ELS CONSOLIDA

3 de 8 xiquets de tarragonaLes quatre colles de la ciutat de Tarragona s'han donat cita avui també a la plaça de la Font en la que ha estat la segona diada, amb les quatre colles de la ciutat, de la temporada. Abans de començar han aixecat quatre pilars en motiu de dol per l'accident de l'estació de Castelldefels.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat els encarregats d'encetar una diada en la qual totes les construccions que han alçat els de verd han estat de sis. Primer de tot el 4 de 6 amb agulla, seguit del 4 de 6 i el 2 de 6, tots ells descarregats sense problemes.

Per la seva banda els Xiquets del Serrallo han descarregat el 4 de 6 en la primera ronda. En la segona, el 3 de 7 s'ha quedat finalment en intent desmuntat, després que la canalla decidís, just abans de coronar-lo, recular davant de les sotragades que tenia la construcció. Després han recuperat la ronda amb un 2 de 6, tancant la seva actuació amb un 3 de 6.

Els Xiquets de Tarragona han començat amb un 5 de 7 que els ha servit per agafar confiança i poder descarregar, en segona ronda, el seu primer castell de vuit. Així doncs, després de que a Reus només el poguessin carregar, avui han completat un 4 de 8 que han hagut de treballar-lo molt per evitar que cedís. En la tercera ronda han apostat per un 3 de 8 que han descarregat sense problemes.

La Colla Jove ha fet una actuació on cap dels seus castells ha patit i han pujat tots amb molta seguretat i bon ritme. En primera ronda han descarregat el 3 de 8, en la segona el 4 de 8, i han acabat amb una torre de 7.

L'anàlisi de l'equip de xagatarragona.cat sobre la diada de Valls a delcamp.cat

Tarragona, 25 de juny del 2010EL SANT JOAN DELS CASTELLS

EL DIA 24 ES TROBARAN PER SEGONA VEGADA LES QUATRE COLLES DE LA CIUTAT

xiquets de tarragona     Tarragona celebrarà la diada de Sant Joan amb les quatre colles de la ciutat, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. La Jove és la colla que podrà portar més bon repertori, ja que ja ha descarregat el 3 i el 4 de 8. Els matalassers, en canvi, arriben a plaça més fluixos i encara sense tenir cap castell de 8 per la mà, cal recordar que el 4 de 8 es va que en carregat la setmana passada. Finalment, pel que fa a les dues petites també hi ha diferències, mentre que els blau marí arriben amb l’objectiu d’acabar de completar el 3 de 7 que es va quedar en carregat, els verds pretenen fer l’assalt als castells de 7, després de que ja s’hagi quedat el 3 de 7 en intent desmuntat dues vegades.

24 de juny. Plaça de la Font. 19:00h. XT, CJXT, XS i CCSPiSP
26 de juny. Sant Pere i Sant Pau. CCSPiSP i CJXT
26 de juny. Serrallo. XS i XT.

la informació de totes les colles del Camp de Tarragona a delcamp.cat

Tarragona, 22 de juny del 2010ROSES, LLIBRES I CASTELLS

LA TARRAGONA VA VIURE LA PRIMERA DIADA DE LA TEMPORADA AMB LES QUATRE COLLES

Després d'una jornada de Sant Jordi en que el cel va respectar-la arribava al seu final quan les gralles van deixar-se sentir a la Rambla Nova a quarts de vuit.

Els encarregats d'encetar les rondes foren els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, el primer castell que van aconseguir descarregar fou el 4 de 6, tot seguit el 3 de 6 i finalment el 4 de 6 amb agulla.

Per la seva banda els Xiquets de Tarragona van fer la mateixa diada que la que realitzaren diumenge passat a la plaça del Rei, per tal de donar el tret de sortida a la seva temporada. D'aquesta manera van sortir a plaça amb el 4 de 7 amb agulla, el qual el van aconseguir descarregar amb més seguretat de la que mostraren la setmana passada. Tot seguit tornaren a descarregar el 3 de 7 i el 5 de 7.

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona van fer la mateixa diada que els matalassers però en un ordre diferent, d'aquesta manera ells van encetar la jornada amb el 3 de 7, per descarregar posteriorment el 5 de 7 i finalment el 4 de 7 amb agulla, tots ells realitzats sense dificultats remarcables.

Finalment els Xiquets del Serrallo van fer, també, la mateixa diada que el diumenge passat, en la qual van participar convidats pels Xiquets del Serrallo. Amb el 3 de 6, el 4 de 6 i el 4 de 6 amb agulla també descarregaven els mateixos castells que els seus companys de la camisa verda.

Totes quatres colles es van acomiadar amb els pilars i vanos amb senyera i a ritme de segadors.LA COLLA JOVE CARREGA EL PRIMER PILAR DE 6 DE LA TEMPORADA A EL VENDRELL

ELS LILES TAMBÉ VAN CARREGAR EL TERCER 3 DE 9 AMB FOLRE I DESCARREGAR EL ONZÈ 5 DE 8

Joves 3d9c (st.teresa)      Ahir, a la plaça de Vella del Vendrell es va dur a terme la diada castellera de les fires de Santa Teresa. L’actuació va comptar amb la presència de la Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Nens del Vendrell. Els vallencs van portar a plaça el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre que es va quedar en carregat després que el pom de dalt perdés l’equilibri i van tancar l’actuació amb la torre de 8 amb folre. La Colla Jove de Tarragona va començar amb el onzè 5 de 8 descarregat de la temporada, seguit del 3 de 9 amb Nens del Vendrell 2d7 (st.teresa)folre carregat, amb aquest ja són tres les vegades que l’han carregat les camises liles. En tercera ronda van descarregar la torre de 8 amb folre i en la ronda de pilars van fer el primer pilar de 6 carregat de la temporada. Els amfitrions, els Nens del Vendrell, van començar amb un intent de 4 de 8, que en la ronda de recuperació ho canviaven per la torre de 7, en segona ronda van aixecar el 5 de 7 i van tancar actuació amb el 4 de 7 amb agulla.

Tarragona, 19 d'octubre del 2009LA VELLA PLANTA CARA A VILAFRANCA

VILAFRANCA ES QUEDA AMB L'INTENT DEL 3 DE 10 AMB FOLRE I MANILLES

(Fèlix)4 de 9f de la Vella(Fèlix)5 de 9f de la Joves(Fèlix)torre de 9fm de Vilafranca
Vilafranca del Penedès va viure ahir la diada de Sant Fèlix, una de 
les més llargues dels últims anys.

Les quatre colles més potentes del panorama casteller, Castellers de 
Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla 
Vella Xiquets de Valls. Els amfitrions van començar amb el que seria 
el seu millor castell, el 4 de 9 amb folre i agulla. En segona ronda 
van provar de fer l’espectacular 3 de 10 amb folre i manilles, però 
que es va quedar amb intent. Per recuperar torn van descarregar la 
torre de 9 amb folre i manilles. En última i tercera ronda van 
intentar alçar el 3 de 9 amb folre i agulla, però aquest també es va 
caure abans de que l’enxaneta el coronés. Més tard es conformarien 
amb un 4 de 9 amb folre. Per tancar l’actuació volien descarregar el 
pilar de 8 amb folre i manilles però es va quedar amb intent 
desmuntat i posteriorment el pilar de 7 amb folre tampoc el van poder 
carregar. Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, van fer una 
diada més modesta però sense cap caiguda. En primera ronda 
descarregaven el 3 de 9 amb folre, en segona el 4 de 9 amb folre i en 
tercera el 5 de 8. La Colla Joves Xiquets de Valls va poder complir 
el seu principal objectiu que era descarregar la catedral de 9 amb 
folre; abans, però, van poder descarregar de nou el 3 de 9 amb folre, 
en la primera ronda. Mentre que en l’última van intentar el 4 de 9 
amb folre però després de dos intents desmuntats va fer llenya. Per 
recuperar la ronda perduda van descarregar la torre de 8 amb folre. 
La Colla Vella Xiquets de Valls va aconseguir tots els seus 
objectius. En primera ronda van portar un segur 3 de 9 amb folre que 
els va servir per agafar confiança per portar a la segona la torre de 
9 amb folre. En l’última ronda van descarregar el 4 de 9 amb folre el 
qual no tancaria la seva actuació ja que encara descarregarien un 
pilar de 8 amb folre i manilles que tampoc va patir gens. En acabar 
la diada no hi van faltar els càntics de «Vella, Vella i Vella!»  ja 
que la Vella de Valls sortia victoriosa de la que es pot considerar 
la millor diada de la temporada castellera.

Sant Pere i Sant Pau
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van actuar ahir a Manresa 
juntament amb el Tirallongues, ja que els Castellers d’Altafulla no 
es van presentar. Els verd van començar amb dues estructures de 7, el 
3 de 7 i el 4 de 7. Mentre que per l’última ronda van descarregar un 
5 de 6. Per la seva banda, els de Manresa van descarregar  el 3 de 7, 
el 4 de 7 amb agulla i el 4 de 7.

Tarragona, 31 d'agost del 2009LA JOVE I ELS XIQUETS DESCARREGUEN EL 3 DE 9 AMB FOLRE

ELS XIQUETS DEL SERRALLO I SANT PERE I SANT PAU, PER LA SEVA BANDA, DESCARREGUEN EL 4 DE 7 AMB AGULLA

3 de 9, amb folre, Jove     Pocs minuts després del migdia, amb una plaça plena, la pinya de la Colla Jove alçava les mans i descarregava el primer castell del dia, un 5 de 8. Seguidament els Xiquets del Serrallo es col·locaven al centre de la plaça per obrir la seva actuació amb un 3 de 7 que tampoc tingué cap problema. Els Xiquets de Tarragona, amb ganes de començar a fer castells de gamma extra, van fer la seva primera torre de 8 amb folre de la temporada. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, per la seva banda, tancaven ronda igualant el castell dels blaus amb un 3 de 7.

3 de 9 amb folre, Xiquets     La segona ronda, va calentar més l’ambient entre colles. Els liles unien forces per aixecar el segon 3 de 9 amb folre que a més va ser el primer descarregat de la temporada. Els serrallencs continuaven la diada aixecant el primer 4 de 7 amb l’agulla descarregat de l’any. Els matalassers en plena eufòria aixecaven el seu primer 3 de 9 amb folre de la temporada. L’ambient augmentava i els càntics de les colles anaven a més. Els verds que eren els encarregats de tancar ronda, no es van voler quedar fora de la festa i descarregaven el seu primer 4 de 7 amb l’agulla de l’any.

4 de 7 ag., Serrallo     L’última ronda, amb una plaça cada vegada menys plena, a causa de les altes temperatures, va encetar-se amb la torre de 8 amb folre de la Jove. Els del Serrallo, després de descartar fer el 5 de 7, van descarregar el 4 de 7. Els ratllats, per la seva banda, van tancar amb un 4 de 8. Finalment, els de Sant Pere i Sant Pau van posar punt i final a la diada de festa major petita, també, amb un 4 de 7. L’acomiadament conjunt es va fer amb pilars de 5, la Jove va descarregar 3, els Xiquets de Tarragona 2 i els del Serrallo i Sant Pere i Sant Pau un cadascú.

Els caps de colla parlen
4 de 7 ag., SP I SP     Després de l’actuació, els cap de colla, van fer les seves valoracions. El de la Jove, Jordi Crespo, es va mostrar satisfet “d’haver descarregat el 3 de 9 amb folre a la plaça de les Cols”, ja que “tenia moltes ganes”. També va voler remarcar “que la Jove està pel bon camí”. De cara a noves fites situa el 4 de 9 amb folre com a proper objectiu. Jordi Mallol, dels Xiquets del Serrallo, adjectivava l’actuació de “molt positiva” i que descarregar el 4 de 7 amb agulla “era el que veníem a fer”, mentre que el 5 de 7 serà l’objectiu per Santa Tecla. Jeroni Bru, dels Xiquets de Tarragona, es mostrava alegre després de l’actuació i anunciava que s’havien fet “dos passos amb un”, també va dir que “tenia la convicció de que arribàvem, el 3 ens l’hem cregut.” També va parlar de que el que esperen és descarregar el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre en una mateixa diada, alhora que descarta que hi hagi més castells de 9 aquest any. Juan Manuel de Arcos, dels de Sant Pere i Sant Pau, es va mostrar satisfet pels castells assolits i per la resposta de la nova canalla, assegurant que ara el que toca és “treball, treball i treball”.

Més Tarragona - Portada | Més Tarragona - Crònica

Tarragona, 19 d'agost del 2009LA JOVE VOL INTENTAR DESCARREGAR EL 3 DE 9 AMB FOLRE I EL 5 DE 8 EN UNA MATEIXA DIADA.

EL SERRALLO ANIRA A PEL 5 DE 7 I SANT PERE I SANT PAU PEL 4 DE 7 AMB AGULLA

      Dimecres dia 19 d’agost, a les 12h a la plaça de les Cols, es durà a terme la diada castellera de Sant Magí, una de les més importants per les colles tarragonines.

Xiquets de Tarragona
Els Xiquets de Tarragona estan treballant per dur a la diada de Sant Magí, grans castells. El 2 de 8 amb folre, el 4 de 8 i el 3 de 9 amb folre són els castells que s’estan treballant en cada assaig. Segons el cap de colla, els castells que vagin per Sant Magí, dependran molt de com evolucionen durant els assaigs que resten.
 
Colla Jove Xiquets de Tarragona
La Colla Jove Xiquets de Tarragona anirà a plaça amb l’objectiu de poder descarregar en una mateixa diada el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8. Segons el cap de colla, gairebé 500 castellers hi seran presents. Cal dir, que des de dins de la colla s’ha dut a terme una campanya per que tots els seguidors treguin la seva camisa i el lila casteller tingui força.

Xiquets del Serrallo

Els Xiquets del Serrallo intentaran fer a plaça, la millor diada de la temporada. Els blaus tenen l’objectiu de fer un 3 de 7, un 4 de 7 i el primer 4 de 7 amb agulla de l’any, alhora els serrallencs no descarten portar a plaça el primer 5 de 7 de la temporada, ja que tot dependre del assaigs que resten. Segons la colla, a la plaça hi assistiran aproximadament 100 castellers.
 
Castellers de Sant Pere i Sant Pau
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau esperen fer una diada totalment de 7, amb el 3 de 7, el 4 de 7 i el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada. La colla espera comptar a plaça amb gairebé 80 castellers. Cal fer menció que el nou pom de dalt farà per Sant Magí el primer castell de 7, ja que fins ara només n’ha fet de 6.LA JOVE FA GRANS CASTELLS DE 8 DURANT LES DIADES DEL CAP DE SETMANA

ELS LILES DESCARREGUEN A TARRAGONA EL PRIMER 5 DE 8 I 2 DE 8 AMB FOLRE DE L'ANY

3 de 8 Jove (Canonja)      La Colla Jove Xiquets de Tarragona va anar a la Festa Major de la Canonja a celebrar una diada castellera, en aquesta també hi estaven els Xiquets de Reus. Els tarragonins van portar a plaça dos castells de 8 i un de 7. En primera ronda van alçar un 3 de 8, en segona el 4 de 8 i van tancar la seva actuació amb un 5 de 7. Els reusencs, en canvi, no van fer castells de 8 però si de 7 i de 6, la colla va començar amb un 3 de 7, seguit d’un 4 de 7 i van finalitzar descarregat la torre de 6. 

      Diada de Sant Roc
      Dissabte, a la Festa Major del Cos del Bou (Tarragona), festes en honor a Sant Roc. La Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Margeners de Guissona, van ser les colles que van realitzar l’actuació castellera d’aquestes festes. Els liles van realitzar una actuació amb grans castells de 8, començant de la millor manera amb un 3 de 8, seguit d’un 5 de 8 i un 2 de 8 amb folre ambdós castells descarregats a Tarragona per primer cop aquest any. Aquests dos últims castells, el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, juntament amb el 3 de 9 amb folre són els castells amb més possibilitats de sortir per Sant Magí. Els Margeners de Guissona també van fer una bona actuació, començant amb un 3 de 7, seguint amb un 3 de 7 aixecat per sota que es va quedar amb intent desmuntat però que més tard es va descarregar, aconseguint-ho per primera vegada a la temporada. I falment van tancar la seva actuació amb un 5 de 7.
4 de 8 Jove (Canonja)5 de 8 Jove (Cos Bou)

Tarragona, 18 d'agost del 2009PRIMERA DIADA CASTELLERA DEL CARME AL SERRALLO

ELS XIQUETS DE TARRAGONA ACTUAREN AHIR A BARCELONA

diada blava     Els Xiquets del Serrallo, que van fer d’amfitrions en la primera diada celebrada al barri en motiu de les festes del Carme, van estar acompanyats pels Xiquets de Vilafranca i els Bordegassos de Vilanova. Els blaus van apostar per una diada clàssica amb dos Castells de 7, el 3 i el 4, i un 5 de 6 per tancar l’actuació. Per la seva banda, els vilafranquins, van fer la millor actuació amb un 5 de 7, un 4 de 7 amb agulla i un 3 de 7. Pel que fa als de Vilanova van començar amb un 4 de 7 amb agulla, seguit d’un 3 de 7 i acabant intentant en dues ocasions el 4 de 7 que va acabar en intent desmuntat.

     Per la seva banda els Xiquets de Tarragona van actuar diumenge a Barcelona. Els matalassers van començar amb un estable 2 de 7 que fa preveure que es converteixi en breu en un 2 de 8 amb folre. En segona ronda van descarregar un treballat 3 de 8 i en tercera un bon 4 de 7 amb agulla.

*imatge d'arxiu: 19 d'agost del 2008

Tarragona, 20 de juliol del 2009SANT PERE I SANT PAU FA EL PRIMER 4 DE 7DE LA TEMPORADA I EL SERRALLO EL CONSOLIDA

ELS XIQUETS DE TARRAGONA VAN FER LA MILLOR DIADA DE L'ANY I LA JOVE ENFORTEIX EL 4 DE 8

4 de 7 ag. Xiquets TGN, St. Pere, 2009      El barri de Sant Pere i Sant Pau va acollir, dissabte a dos quarts de set de la tarda, la diada de les festes del barri. La colla amfitriona, Colla Castellers de Sant Pere i Sant Pau, va executar el primer 4 de 7 de la temporada, després que dimecres a la plaça de la Font es va quedar en intent desmuntat. En segona ronda va fer un intent desmuntat de 3 de 7 que després el va recuperar. Per tancar l’actuació va descarregar el 4 de 6 amb agulla. L’altra colla de la ciutat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, va començar amb un estable 5 de 7, va continuar amb el 4 de 8 i va tancar amb el 2 de 7 sense patir en cap de les construccions. Finalment, els Nois de la Torre van fer un 4 de 6 amb agulla, un intent desmuntat de 2 de 6 que a continuació el van descarregar i un 3 de 6.

      Gairebé al mateix moment, a les 7 de la tarda, començava, al barri marítim del Serrallo, l’altra diada de Sant Pere. Els Xiquets del Serrallo que debutaven a casa, van fer la mateixa actuació que per Sant Joan, amb el 3 de 7, el 4 de 7 i el 4 de 6 amb agulla. Tots ells ja força consolidats. Per la seva banda els Xiquets de Tarragona van fer la millor diada de la temporada amb dos castells de 8. De fet van començar amb un 3 de 8, seguit del primer 4 de8 que realitzen aquest any. Mentre que per tancar van executar el 4 de 7 amb agulla. Els Castellers d’Altafulla van fer tota la jornada de 6 començant amb un 4 de 6 amb agulla a continuació van descarregar el 3 de 6 i per concloure la diada van descarregar una tremolosa torre de 6.

Tarragona, 30 de juny del 2009LA JOVE DESCARREGAR EL PRIMER CASTELL DE 8 DE LA TEMPORADA

ELS XIQUETS DE TARRAGONA SEGUEIXEN AMB ELS CASTELLS DE 7

3 de 7 dels Xiquets de TGN, Morell      En motiu de la festa del Castell, la Jove de Tarragona ha anat a El Catllar hi ha descarregat el primer castell de 8 de la temporada. Els liles han començat descarregant un 4 de 7, seguit del primer 3 de 8 d’aquesta temporada, continuant amb un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla.
      També hi ha hagut actuació al Morell, en la que hi han participat els Xiquets de Tarragona i la colla Vella de Valls. Els matalassers han executat un 4 de 7 amb agulla, seguit d’un 5 de 7 i tancant amb un 3 de 7. La colla vallenca ha realitzat dos intents desmuntats de 3 de 8, hi ha descarregat un 2 de 7, seguit d’un 4 de 8 i un 4 de 7 amb agulla.

Les imatges:
4 de 7 amb agulla de X. TGN, Morell 5 de 7 de Xiquets de TGN, Morell

Tarragona, 17 de maig del 2009LA JOVE, XIQUETS I SANT PERE I SANT PAU SEGUEIXEN CONSOLIDANT-SE

AQUESTA SETMANA HAN TINGUT DIADES A LA CANONJA, LLEIDA I BARCELONA

Xiquets a Vila  de Gràcia     Cap de setmana bastant mogut per tres de les colles tarragonines. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van actuar el passat divendres al Restaurant “La Boella”. Els verds van començar amb un pilar caminant de 4, i van continuar amb un 3 de 6 i un 4 de 6.

     Per la seva banda la colla Jove Xiquets de Tarragona van anar dissabte a Lleida en motiu de la Festa Major. Els de Tarragona van executar un 5 de 7, a la segona ronda un 4 de 7 amb agulla i per acabar un 3 de 7; l’altre colla convidada els castellers de Barcelona van realitzar: el 5 de 7, el 4 de 8 i el 4 de 7 amb agulla; i la colla local, els castellers de Lleida, van fer en la primera ronda un intent desmuntat de 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla, seguidament un altre intent desmuntat de 5 de 7 i un 3 de 7 i per acabar un 4 de 7.

     Els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus van ser els convidats a la Vila de Gràcia per celebrar els XIIè aniversari de la colla. Els matalassers van començar amb un 3 de 7, seguit d’un 4 de 7 i acabant amb un 4 de 6 amb agulla; els reusencs van fer una actuació de 7 amb un 3 de 7, un 4 de 7 i un 5 de 7; els amfitrions van enlairar un 3 de 7, un 5 de 7 i per acabar un intent desmuntat de 4 de 7 amb agulla que més tard van poder descarregar.

Tarragona, 10 de maig del 2009DIADA TRANQUIL·LA A LA CABRA DEL CAMP

ELS XIQUETS DEL SERRALLO I LA JOVE DE VALLS S'HA REUNIT A LA CABRA DEL CAMP.

     Els Xiquets del Serrallo han actuat a la Cabra del Camp en companyia de la Colla Joves de Valls. Els blaus han descarregat el 4 de 6 amb agulla, el 4 de 6, el 3 de 6 i dos pilars de 4, és a dir la mateixa actuació que es va fer per Sant Jordi. Per la seva banda la Colla Joves han aixecat el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 8, el 5 de 7, el vano de 5 i un 4 de 6 fet només pels cabrencs de la colla vallenca.

Tarragona, 3 de maig del 2009LA JOVE FA UNA ACTUACIÓ DE 7 A CONSTANTÍ

ELS C. SANT PERE I SANT PAU FAN EL PRIMER CASTELL 7 DE LA TEMPORADA A TORREDEMBARRA

Colla Jove a Constantí      La Jove ha actuat avui en solitari a Constantí amb motiu de la inauguració de la façana de l’església. Els liles han començat amb un 3 de 7 seguit d’un 4 de 7 amb agulla i un 4 de 7. Per finalitzar l’actuació s’ha aixecat un pilar de 5 i tres de 4. Tots els castells s’han dut a terme sense cap  problema.

      Els de Sant Pere i Sant Pau han anat a Torredembarra per celebrar les festes de Sant Jordi amb els Nens de la Torre. Els verds han començat de la millor manera descarregant el primer 3 de 7 de la temporada. A la següent ronda han fet un intent desmuntat de 5 de 6 descarregant-lo, però, abans de començar la tercera. Finalment a l’última ronda han realitzat el 2 de 6. La colla s’ha mostrat satisfeta per la feina feta. Per la seva banda, els  Nois de la Torre han fet la següent actuació: 3 de 6, 4 de 6 amb agulla, 2 de 6 intent desmuntat i 4 de 6.
Colla Jove a ConstantíColla Jove a Constantí
Tarragona, 26 d'abril del 2009LA JOVE DESCARREGA UN INUSUAL 9 de 7

LA DIADA DE SANT JORDI VA SERVIR PER VEURE, PER PRIMERA VEGADA AQUESTA TEMPORADA LES 4 COLLES

     Minuts després de dos quarts de vuit de la tarda els quatre caps de colla feien el sorteig per saber l’ordre d’actuació. A tres quarts sonaven ja les gralles dels castellers de Sant Pere i Sant Pau que, per aquesta primera ronda, van descarregar sense problemes la torre de 6. Tot seguit els Xiquets van agafar confiança amb el 3 de 7. Per la seva banda, els del Serrallo van apostar per un 3 de 6 i la Jove pel 5 de 7.

     En la segona ronda, els verds van seguir amb un dels seus clàssics, el 4 de 6 amb agulla. Per la seva banda, els matalassers no van poder carregar el 5 de 7 després de que l’anxaneta decidís no pujar; cal tenir en compte que el pom de dalt s’ha renovat enguany i que la setmana passada van caure en la seva primera actuació. A continuació, el Serrallo va descarregar sense problemes el 4 de 6. Per tancar ronda la Jove va descarregar un atípic 9 de 7 que va ser el castell més aplaudit i més celebrat de la diada degut a la seva espectacularitat i la quantitat de camises que es necessiten. Abans de començar la tercera ronda, però, els Xiquets van recuperar el torn perdut amb un 4 de 7.

     L’última ronda va començar amb el 3 de 6 dels de Sant Pere i Sant Pau seguit del 4 de 7 amb agulla dels matalassers. I per acabar la diada els blaus van executar un 4 de 6 que, com durant tota la jornada, no va patir gens. Els liles van tancar amb un 4 de 7 amb agulla.

Tarragona, 24 d'abril del 2009COMENÇA LA TEMPORADA 2009

X. TARRAGONA, X. SERRALLO I X. REUS PROTAGONITZARAN LA PRIMERA DIADA DE LA TEMPORADA A TARRAGONA

4/7a de Xiquets del Serrallo (19-8-08)      Avui (19 d'abril), s'inicia la primera diada de la temporada a Tarragona. La diada es realitzarà a les 12:30h a la Plaça del Rei. Cal dir, que les dues colles tarragonines presents a la diada tenen cap de colla nou. A l'actuació i seran presents també els Xiquets de Reus. 

      Per altre banda, la Colla Jove de Tarragona inicia temporada fora de Tarragona, concretament a Gràcia. La diada que s'iniciarà a les 12h, els acompanyaran Castellers de Vila de Gràcia i Minyons de Terrassa.

Tarragona, 19 d'abril del 2009 S'ACOSTA L'INICI

LES COLLES JA PREPAREN LA NOVA TEMPORADA

Cartell Inici Temporada X.Serrallo      Les colles tarragonines ja comencen a preparar l'inici de temporada. La diada més pròxima es troba el dia de Sant Jordi, allí actuaran les 4 colles de la ciutat. Tot seguit, hi ha un resum de com encaren cada colla la nova temporada.
 
      Xiquets de Tarragona: Els matalassers iniciaran la temporada amb un nou president. Manel Nadal ha estat elegit el president dels Xiquets de Tarragona, el qual va anunciar que té com a objectiu “millorar la imatge de la colla i aconseguir que els Xiquets siguin un referent de la feina ben feta”, i que la junta treballarà per “fer més gran la colla, amb més castellers i una massa social més àmplia”.L’equip de Manel Nadal es proposar seguir treballant amb l’organització d’activitats extracastelleres com per exemple millorar la pàgina web.
 
      Colla Jove de Tarragona: (en breu)
 
      Xiquets del Serrallo: Els blaus també tenen nova presidenta, Esther Cabrera, i nou cap de colla, Jordi Ortiz. El cap de colla va anunciar que els objectius seran mantenir com a mínim el nivell de castells de set mig, recuperar el 3/7 aixecat per sota i continuar treballant el 2/7 per poder-lo descarregar.
 
      Castellers de Sant Pere i Sant Pau: (en breu)

Tarragona, 8 de març del 2009XIQUETS DEL SERRALLO

ELS XIQUETS DEL SERRALLO ELEGIRAN NOU CAP DE COLLA I PRESIDENT DISSABTE, 17 DE GENER

5 de 7 Xiquets del Serrallo       Aquest dissabte, 17 de gener, els Xiquets del Serrallo celebraran una assemblea extraordinària al seu local, per poder elegir una nova junta i un nou equip tècnic. La nova junta rellevaria a la que ha presidit Francesc Xavier del Amo, des de l’any 2005, i el nou equip tècnic substituiria a Isaac Herrera, cap de colla des de l’any 2005. De moment solament hi ha una candidatura a la tècnica i a la presidència.

Tarragona, 14 de gener del 2008DISSABTE DE CONCERTS CASTELLERS

ORGANITZATS PELS XIQUETS DE TARRAGONA I DEL SERRALLO

xiquets tarragona serrallo     Els Xiquets de Tarragona portaran a les 23.30h l'Orquestra Gira-Sol al Recinte Firal després de que suspenguessin el concert del 18 d'octubre. Pel que fa als Xiquets del Serrallo celebren el seu 20è aniversari a partir de les 23.00h al Refugi 2 del Moll de Costa amb la participació del cantautor Miquel del Roig, el grup Belda i badabadoc i el Dj Xeriff.

Tarragona, 31 d'octubre del 2008DIADA FINAL DELS XIQUETS DESLLUÏDA PER LA PLUJA

ELS MATALASSERS HAN REALITZAT EL 3 DE 7 AMB L'AGULLA, EL 3 DE 8 I UN 5 DE 7

Diada finals dels Xiquets de Tarragona      La temporada de castells va arribant al seu final i aquesta setmana s'han acomiadat els Xiquets de Tarragona que per culpa de la pluja han hagut de traslladar la diada dins del seu local.

      Els matalassers s'acomiaden així d'una temporada irregualar en que van començar amb molta empenta carregant un matiner 4 de 8 i un posterior 3 de 9 amb folre a la Diada de Sant Magí. Les energies, però es van anar acabant i des de les hores els resultats no han estat els esperats. 

      A la diada d'avui, el Xiquets de Tarragona han fet història carregant el seu primer 3 de 7 amb l'agulla de la seva història, a l'acte han assistit els Castellers de Lleida i els Margeners de Guissona, s'han realitzat els següents castells:
Xiquets de Tarragona: 3 de 7 amb l'agulla, 3 de 8, 5 de 7 i vano de 5.
Castellers de Lleida:
4 de 8, 2 de 7, 5 de 7 i pilar de 6.
Margeners de Guissona:
4 de 7 amb l'agulla, 3 de 7 amb l'agulla, 5 de 7 i pilar de 5.

      La propera diada serà el dia 2 de novembre a la plaça de les Cols, aquesta serà l'última actuació dels Xiquets de Tarragona de la temporada.

Tarragona, 18 d'octubre del 2008ÚLITMA HORA!

AJORNADA LA REVETLLA DELS XIQUETS DE TARRAGONA

cartell Xiquets de TGN      Les previsions meterològiques que amenacen de pluges el dissabte a la nit, ha  fet que els Xiquets de Tarragona haigin de modificar la seva agenda, la revetlla final que es tenia de celebrar a la plaça del Rei amb l'orquestra Gira-Sol, ha quedat ajornada al dia 1 de novembre i és realitzarà al Palau Firal de Congressos. També s'ha anunciat que demà en cas de pluja no s'anul·laria la diada Castellera, sinò que passaria a celebrar-se al local dels Xiquets situat al c/ Santa Anna.

Tarragona, 17 d'octubre del 2008DIADA DE FINAL DE TEMPORADA DELS XIQUETS DE TARRAGONA

DISSABTE 18, A LES 18H, A LA PLAÇA DEL REI

cartell Xiquets de TGN      Aquest dissabte es realitzarà la 2a Diada de Final de Temporada, organitzada pels Xiquets de Tarragona, a l'actuació els hi acompanyaran els Castellers de Lleida i els Margeners de Guissona, l'actuació començarà a les 18h a la plaça del Rei. Els matalassers també han organitzat un concert per la nit (23:30h), que es durà a terme a la mateixa plaça, a càrrec de l'orquestra Gira-Sol. Durant la vetllada hi haurà servei de bar.

Tarragona, 15 d'octubre del 2008ELS XIQUETS TANQUEN LA TEMPORADA A VILAPLANA

DIUMENGE 12, A LES 13H ACTUACIÓ

5 de 7 Xiquets del Serrallo      Els blau marí ja estan a la recta final de la temporada i diumenge 12, a les 13h, la tancaran amb una acutació a la Festa Major de Vilaplana, a l'acte estaran acompanyats dels Xiquets de Reus. Els serrallencs arriben aquesta diada després d'haver executat en la Diada Blava i al Concurs el 5/7, el 4/7 amb l'agulla carregat i el 3/7. Després d'aquesta diada només restaran els actes lúdis i festius de la celebració dels XX anys dels Xiquets del Serrallo.

Tarragona, 12 d'octubre del 2008EL SERRALO ASSAJA EL CONCURS EN LA SEVA DIADA BLAVA

TAMBÉ HAN PARTICIPAT ELS CASTELLERS DE L'ESPLUGA I ELS DE MALLORCA

diada blava     Per segon any consecutiu els Xiquets del Serrallo organitzen a l'octubre la seva diada blava. Enguany les colles convidades han estat la d'Esplugues i la de Mallorca, a la qual ja van convidar al 1998, també una vigília de Concurs, sent la primera vegada que actuaven a Catalunya.

     La diada, que s'ha fet a la plaça dels Sedassos, ha permès realitzar construccions com el 4 i el 5 de 7, ambdues construccions previstes per fer demà a la plaça de braus i que els han sortit sense cap tipus de problema.

Tarragona, 4 d'octubre del 2008DIADA DE LA MERCÈ

SANT PERE I SANT PAU I EL SERRALLO HAN ARRIBAT AMB EL PILAR PERÒ LA JOVE I ELS XIQUETS NO

pilar st. pere i st. pau      Dia històric per les colles de Sant Pere i Sant Pau i el Serrallo. En la primera ronda s'ha presentat una diada amb castells normals (com s'esperava) on els Xiquets han executat un 2/7, la Jove un 3/8, el Serrallo un 4/6 i Sant Pere i Sant Pau un 3/6 amb l'agulla. La segona ronda ha estat marcada pel 5/7 dels matalassers, el 4/8 dels liles i el 2/6 del Serrallo i Sant Pere i Sant Pau. 

       Pel que fa el més important del dia els pilars els Xiquets han trencat la ratxa de 12 anys portant el pilar a l'Ajuntament després de que sel's hi caigués a la Baixada de la Misericòrdia. La Jove ho ha tingut a tocar però el seu pilar ha caigut a les escales del consistori. Però les petites han donat la nota i han aconseguit portar el pilar sense problemes.UNA SANTA TECLA SENSE GRANS CASTELLS

LA DIADA DE LA TECLA I LA MERCÈ DEIXA, NOMÉS, CASTELLS DE 8 I 7

4d8      Els Xiquets de Tarragona van obrir, la plujosa diada de Santa Tecla, ronda amb un 3d8, la Jove va apostar pel 2d8f, els del Serrallo pel 5d7 i els de Sant Pere i Sant Pau pel 3d7a. La segona i última, ronda ja que la tercera ha estat suspesa per la pluja, ha estat la més fluixa i només la Jove ha pogut carregar i descarregar el seu castell. Els Xiquets no van aconseguir descarregar el 4d8 que tant bé els hi estava anant aquesta temporada, per la seva banda la Jove va fer el 3d8. Als serrallencs els ha fet llenya el 2d7, que han recuperat a la ronda de repetició amb un 3d7. Als verds el 3d7a se'ls ha quedat en intent, descarregant, després el 4d7. La diada de la Mercè va ser força més fluixa, com és costum. En la primera ronda els matalassers han fet el 2d7, els liles el 3d8, els blaus el 4d6 i els verds el 3d6a.La segona ronda ha estat molt semblant a la primera pel que es refereix a la gamma de castells que s'estaven executant. Els Xiquets han fet un 5/7, la Jove un 4/8 i el Serrallo i Sant Pere i Sant Pau han realitzat un 2d6.

Tarragona, 23 de setembre del 2008UNA DIADA DE 9

LA JOVE ACONSEGUEIX EL 3 DE 9F

3 de 9 Vella de Valls    La primera ronda ha estat la més ràpida i neta de la jornada, la Jove i els Xiquets han descarregat sense gaires problemes el 2d8f, la Vella de Valls el 3d9f, mentre que als de Vilafranca, en canvi, se'ls ha caigut el 2d9f.

     En la segona ronda s'ha aconseguit la fita més destacada de la jornada, la Jove, ha carregat i descarregat el 3d9f, castell que no aconseguia des del 1999. Els Xiquets, que ja l'havien carregat per Sant Magí i un parell de vegades l'any passat han desmuntat en dues ocasions el folre, fent finalment un intent desmuntat. La Vella de Valls també s'ha quedat amb intent desmuntat, en el seu cas amb el 2d9f, mentre que els de Vilafranca han descarregat el 4d9f.

     En la tercera i última ronda la Jove només ha pogut carregar in extremis el 5d8, ja que el castell ha caigut abans que l'enxaneta fes l'aleta. Els Xiquets, tot i els problemes en l'anterior ronda amb el 3d9f no s'han donat per vençuts i l'han tornat a provar, en aquesta ocasió encara està a debat si s'ha arribat a carregar o no, ja que malgrat i que l'enxaneta havia arribat a col·locar-se sobre les espatlles de l'acotxador hi ha seriosos dubtes de que el peu hagi arribat a recolzar-se. Per la seva banda a la Vella li ha fet llenya el 2d9f, també quan ho tenien a punt, els de Vilafranca, en canvi, han desmuntat el 3d9f.

     La ronda de repeticions només l'han aprofitat les colles convidades, ja que la Jove ja estava contenta amb el seu 3d9f i els Xiquets no han volgut forçar la canalla després de la caiguda del 3d9f. De tal manera que tant els de Vilafranca com la Vella de Valls han fet el 4d8 amb agulla i un pilar de 7 amb folre.

VEURE LES XIFRES DE LES COLLES I LA CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL PEL CONCURS


Tarragona, 14 de setembre del 2008EL XIQUETS I LA JOVE NO PASSEN DEL 8

UNA DIADA SENSE CAP CAIGUDA

castell 4/8 dels xiquets      La diada de l'11 de setmbre va sortir com s'esperava, la Jove va executar un 3/8, 4/8 i 5/7. Els Xiquets de Tarragona van fer el 2/7 i 3/8 i també un gran 5/8. El Serralo i Sant Pere i Sant Pau van realitzar els mateixos castells el 3/7, 4/7 i 2/6.

Tarragona, 12 de setembre del 2008ELS XIQUETS NO PODEN COMPLETAR EL 2/8f

DURANT LA DIADA NO VA HAVER CAP CASTELL DE GAMMA EXTRA

 

 

      El Xiquets de Tarragona, van iniciar la diada amb un 3/8, seguit d'un carregat 2/8f i acabant amb un 5/7. Els Nois de la Torre, van protagonitzar un 3/7, seguit del 2/6 i acabant amb un altre castell de 6 el 5/6. La Colla Vella del Xiquets de Valls, va realitzar tots el seus tres castells de 8, van obrir amb un 5/8, un complet 2/8f i tancant la diada amb un 4/8.

Tarragona, 8 de setembre del 2008LES FESTES COMENÇARÀN AMB UNA DIADA DE 9

DIUMENGE 14, A LES 12h A LA PLAÇA DE LA FONT

castells tarragona      Sergi de los Rios, ha estat l'encargat de dirigir el sorteig de la diada castellera. Sergi ha manifeestat que fer aquesta diada referma la capitalitat castellera de Tarragona, també ha donat gràcies a les colles participants, pels bons castells que han donat en les diades anteriors.

L'ordre d'actuació serà el següent:
1- Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.
2-Colla dels Xiquets de Tarragona.
3- Colla Vella de Valls.
4-Castellers de Vilafranca.

L'ordre d'entrada a la plaça és:
1- Colla dels Xiquets de Tarragona.
2-Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.
3- Colla Vella de Valls.
4-Castellers de Vilafranca.

      Durant l'acte els representats de cada colla han fet una expectativa del que pretenen fer a la diada, la Jove de Tarragona intentarà el 3/9f i el 5/8 acompanyat del 2/8f. Els Xiquets de Tarragona, realitzaràn gairebé els mateixos castells que la diada de Sant Magí el 3/9f, 2/8f i 4/8, i no descarten incluir el 5/8. La Vella de Valls intentarà el 2/9fm, P8f i 2 castells més que no ha volgut desvetllar. Els castellers de Vilafranca, solament s'han limitat ha dir que els seus castells seràn de Gamma Extra.

Tarragona, 6 de setembre del 2008LA JOVE NO TORNA A PODER AMB EL 9

UNA DIADA CASTELLERA AMB DOS GRANS RIVALITATS

logotip castells      La plaça de la Vila del Catllar, va ser l'encargada d'acollir una diada castellera amb la Jove de Tarragona, la Vella de Valls i els de Vilafranca. La Jove de Tarragona va començar la primera ronda amb un 2 de 8 amb folre que és va quedar amb carregat, a la segona va provar el 4 de 8 on el va carregar i descarreragar, igual que el 3 de 8. Les 2 grans colles que participaven van mostra rivalitat, la Vella va executar 3 castells de gamma bastant alta, 3 de 9 amb folre, 2 de 8 amb folre i 3 de 8 amb agulla. La colla castellera de Vilafranca no va ser menys, i van executar 4 de 8 amb agulla, el 3 de 9 amb folre i el 3 de 8 amb agulla. Les dues colles van deixar clar que al concurs hi haura batalla.

Tarragona, 24 d'agost del 2008EL 9 DE LA JOVE HAURÀ D’ESPERAR

EL 3D9F DELS XIQUETS, L’ÚNIC CASTELL DE 9 DE LA JORNADA

 

 

castells tarragona     La primera ronda ha estat marcada per la caiguda del 4d9f de la Jove, després de dos intents desmuntats; els del Serrallo han començat amb un 3d7, els Xiquets el 2d8f i els de Sant Pere i Sant Pau el 4d7 amb l’agulla. La segona ronda ha estat la del 3d9f dels Xiquets, que aquesta temporada era la primera vegada que l’intentaven, després de ser el seu gran castell la Santa Tecla passada. Per la seva banda els blaus han fet el 4d7 amb l’agulla i els verds el 4d7 net. En la tercera els del Serrallo han fet aquest mateix castell amb alguna dificultat més; els matalassers el segon 4d8 de la temporada; i els liles la torre de 8 amb folre. Als de Sant Pere i Sant Pau, però, els hi ha caigut el segon 3d7 amb l’agulla, acabant amb un gust agredolç una de les seves millors diades de la temporada, tot i que després han aconseguit el 3d7 net.

 
 
La diada de Sant Magí, doncs, ha servit per a recuperar una colla de 9, els Xiquets de Tarragona, i per a que les dues colles de 7 de la ciutat agafin confiança, després i els problemes que han tingut, els primers per caigudes i els segons per falta de camises disposades a treballar, que avui, malgrat i l’última caiguda, han fet unes construccions molt solides.

VEURE LES XIFRES DE LES COLLES I LA CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL PEL CONCURSELS XIQUETS CARREGUEN EL 2/8 AMB FOLRE ABANS DE SANT MAGÍ

EL 3/7 DEL SERRALLO, PERÒ, QUEDA EN INTENT DESMUNTAT EN LES FESTES DE MARIA CRISTINA

xiquets de tarragona      Els Xiquets de Tarragona van començar amb el carro gros, el 4/8, que van poder descarregar, després el 2/8 amb folre va fer llenya poc després de coronar-lo, sent la primera vegada, des del 2002, que el carreguen abans de Sant Magí; finalment van acabar amb el 3/7, un pilar de 5 i dos de 4 simultanis.

     Els Xiquets del Serrallo, l'altre colla de la ciutat que va actuar a les festes del carrer Maria Cristina, juntament amb els Xiquets de Reus, no van poder carregar el 3/7 ni el 4/7 que quedaren en intents desmuntats, si que van assolir, però, el 3/6, el 2/6 i el 4/6, a més d'un pilar de 4.

     Xiquets de Reus: 3/7, 4/7a carregat, 4/7, p/5, 2 p/4 simultanis.

anar a les xifres setmanals de totes les colles | Tarragona, 28 de juliol del 2008LES COLLES DE LA CIUTAT PREPAREN SANT JOAN I SANT PERE

ELS XIQUETS DEL SERRALLO VOLEN QUE LA SEVA DIADA SIGUI D'AQUELLES MARCADES EN ELS CALENDARIS

      Dimarts a les 19:30h a la plaça de la Font es trobaran les quatre colles de la ciutat, però els Xiquets del Serrallo preparen la de Sant Pere, que serà el dissabte el 28 de juny a les 19:00h en la plaça de Sant Magí, i on a més actuaran els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca, i on s'esperen grans construccions de 7, de 8 i fins i tot de 9 per part dels de Vilafranca. Des del Serrallo també s'ha lamentat la poca participació de l'Ajuntament en la mateixa i ha destacat l'esforç que fa una colla petita com la seva per organitzar una diada important.

Possibles castells:

Castellers de Vilafranca 5/8 4/8 amb pilar i possible 3/9 amb folre.

Xiquets de Tarragona: 3/8 4/8 i 2/7.

Xiquets del Serrallo: 4/7 amb agulla

Tarragona, 22 de juny del 2008