Enllaços d'interès
Tarragona la bonica
::Portada >XXI Concurs de Focs Artificials

XXI Concurs de Focs Artificials

xagatarragona.cat

premis | jurat | pirotècnies | crònica dels castells

PIROTECNIA VULCANO LA GUANYADORA

PIROFANTASIA CABALLER ES QUEDA AMB LA SEGONA POSICIÓ

La pirotecnia Vulcano ha estat la guanyadora del XXI Concurs de Focs Artificials, amb una mitjana de 8.16 ha pasta pel davant de la Pirofantasia Caballer que s’ha quedat amb un 8.13. A la tercera posició s’hi troba Martarello Fuochi Artificiali i a la quarta i cinquena, Pirotecnia Penide i Feux d’Artificies Apogée, respectivament.
 
 El pirotecnic de Vulcano s’ha mostrat molt sorprès pel premi, i ha assegurat que per Santa Tecla tornarà a sorprendre el públic tarragoní. També ha deixat clar que l’objectiu tornarà a ser fer divertir al públic com va fer aquest passat dijous.

1r PREMI PIROTÈCNIA VULCANO 8.16 (2091 punts)


2n PREMI PIROFANTASIA CABALLER 8.13 (2083)

 
TRONADES PIROFANTASIA CABALLER
 
GRANOLLERS
PIROTÈCNIA VULCANO
VILLA DE BILBAO
PIROTECNIA VULCANO

3r PREMI MARTARELLO FUOCHI ARTIFICIALI 7,99 (2046 p.)

4t PREMI PIROTECNIA PENIDE 6,67 (1708 p.)

5è PREMI
FEUX D'ARTIFICES APOGÉE 6.62 (1696 p.)FEUX D'ARTIFICES APOGÉE (Quebec)

SENZILLESA QUEBEQUESA

En el penúltim dia de focs la platja va omplir-se més que mai per gaudir de les construccions pirotècniques, les quals, malauradament, no es van poder apreciar en la seva totalitat per culpa del fum que es va dirigir als espectadors.

Els del Quebec no van aportar cap novetat. En general les bateries van ser totes de poca potència i no van saber jugar amb tota la punta del Miracle. A més a nivell de color la cosa va ser encara més greu i és que gairebé la totalitat del mateix es va realitzar en blanc, inclosa la tronada final.

Com a punts positius, potser, destacaríem alguns coets de grans dimensions que de tant en tant omplien tot el cel. En qualsevol cas el simplisme de les construccions permetia gaudir en solitari de les formes disparades, entre elles les tradicionals palmeres que encara no havíem vist aquest any.


Nota xagatarragona.cat 5

Tarragona, 10 de juliol del 2010PIROTECNIA VULCANO (Madrid)

IN CRESCENDO MADRILENY

1c.jpgLa pirotècnia Vulcano va disparar en el tercer dia de concurs en una platja del Miracle que va tornar a omplir-se. La benvinguda de l’espectacle la va donar una tronada terrestre que simulava el ritme d’una batucada.
L’espectacle es va basar en bateries llargues i construccions de poca càrrega, això, però, ho van saber contrarestar jugant amb les bateries baixes, les quals aconseguiren arrancar aplaudiments gràcies a la rapidesa i originalitat de les mateixes. Pel que fa als colors poques novetats van mostrar, a excepció d’una bateria en lila i groc.
2c.jpgEn general el ritme lent va anar-se rectificant fins arribar al millor final del que portem de focs. Una traca en la que vam poder veure el sumari de tots els coets disparats acompanyada per mar i aigua per una potent tronada.

4c.jpgDurada 22'00''
Aplaudiments: Al final d'algunes bateries i gran aplaudiment al final de l'act
uació
Xiulets Inexistents
Nota de xagatarragona.cat 8.13c.jpgencara no han disparat:

Divendres 9 de juliol Feux d’Artifices Apogée (Quebec)
Dissabte 10 de juliol Pirofantasia Carlos Caballer (País Valencià)


Tarragona, 9 de juliol del 2010MARTARELLO FUOCHI ARTIFICIALI (Itàlia)

EL CLASSICISME ITALIÀ

1b.jpgEn el segon dia de focs la platja del Miracle va patir una petita davallada de públic, tot i així milers de persones es van acostar per gaudir d’un molt bon castell italià. La gent que va baixar a la platja va poder veure de seguida que els italians tenien alguna de preparada, i és que hi havia desplegada una grua, la qual serviria durant l’espectacle de base per realitzar formes i completar les bateries de poca alçada.
 
A diferència del dilluns, aquest dimarts es va poder gaudir d’un espectacle molt tradicional i clàssic. Les bateries seguien l’estructura habitual i els finals eren molt marcats amb so i descans, això va fer que el ritme fos lent, un element que el públic tarragoní, però, va agrair aplaudint després de gairebé cada bateria. Poques van ser les formes originals o els colors que vam poder veure, tot i així, cal destacar la combinació del taronja i el rosa, dos colors poc habituals en els focs.
 
2b.jpgTot plegat ho han arrodonir amb coets de forta càrrega, els quals últimament es fan cars de veure, ahir, però, vam poder gaudir d’uns quants. Potser l’únic element negatiu més a destacar fou la repetició de fins a tres vegades la bateria aquàtica. En qualsevol cas el final va ser d’aquells que es recorden, color i soroll sense descans.

Durada 23'00''
Aplaudiments: Al final de gairebé totes les bateries i al final de l'act
uació
Xiulets Inexistents
Nota de xagatarragona.cat 7.5

3b.jpgencara no han disparat:
Dijous 8 de juliol Pirotècnia Vulcano (Madrid)
Divendres 9 de juliol Feux d’Artifices Apogée (Quebec)
Dissabte 10 de juliol Pirofantasia Carlos Caballer (País Valencià)

Tarragona, 8 de juliol del 2010PIROTÈCNIA PENIDE (Galícia)

COLOR, RITME I SO

1.jpgEls gallecs van encetar la vint-i-unena edició del Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. La platja del Miracle es va tornar a omplir de gom a gom per contemplar un molt bon castell. La Pirotècnia Penide va dissenyar un espectacle basat en la varietat de colors i bateries.

Des del principi es va poder comprovar que els corunyesos arribaven a la ciutat amb ganes de guanyar. Tot i que en un primer moment van apostar per bateries de poca potència van saber-les distribuir de tal manera q
ue l’escenari quedés ple de llum. A més van anar canviant constantment de colors i formes, el que li va donar molt de dinamisme i originalitat. Durant els disset minuts no hi va haver cap segon sense espurnes al cel. Només la bateria d’aigua va tenir una durada potser massa llarga, això sí, comparat amb la curta durada de la resta.

2.jpgCom a nota negativa podríem criticar el final. És cert que les traques és el que més agrada al públic tarragoní, però no estem parlant de la plaça de la Font, sinó de la platja del Miracle, és a dir, d’un concurs de focs artificial. Amb una triple tronada, una des de l’extrem de la punta del Miracle, una altra des del centre, més potent, i finalment una de terrestre. Tot i això, però, de ben segur que no s'emportaran el premi Tronades de Santa Tecla, ja que aquest a l'empresa millor classificada catalana o valenciana.


Durada 17'23''
Aplaudiments: Al final d'alguna bateria i al final de l'act
uació
Xiulets Inexistents
Nota de xagatarragona.cat 7.5
5.jpg
encara no han disparat:
Dimecres 7 de juliol Martarello Fuochi Artificiali (Itàlia)
Dijous 8 de juliol Pirotècnia Vulcano (Madrid)
Divendres 9 de juliol Feux d’Artifices Apogée (Quebec)
Dissabte 10 de juliol Pirofantasia Carlos Caballer (País Valencià)

Tarragona, 7 de juliol del 2010

21è CONCURS FOCS ARTIFICIALS CIUTAT DE TARRAGONA

DEL 6 AL 10 DE JULIOL

Dimarts 6 de juliol Pirotècnia Penide (Galícia)
Dimecres 7 de juliol Martarello Fuochi Artificiali (Itàlia)
Dijous 8 de juliol Pirotècnia Vulcano (Madrid)
Divendres 9 de juliol Feux d’Artifices Apogée (Quebec)
Dissabte 10 de juliol Pirofantasia Carlos Caballer (País Valencià)LA PIROTÈCNIA MARTÍ S'HO EMPORTA TOT

LA POTÈNCIA HA ESTAT LA CLAU PER A QUE ELS CASTELLONENCS GUANYESSIN ELS TRES PREMIS

1r PREMI PIROTÈCNIA MARTÍ 7,96 (2165 punts)


2n PREMI FABBRICA FUOCHI LA TIRRENA 7,94 (2161)

 
TRONADES I GRANOLLERS PIROTÈCNIA MARTÍ

3r PREMI PIROTÈCNIA CABALLER SA 7,85 (2137 p.)

4t PREMI HERMANOS CABALLER 6,97 (1896 p.)

5è PREMI
FEUERWERKE JOST 6,89 (1873 p.)

Entregar de premis 2     La Pirotècnia MARTÍ SL de Castelló s'ha emportat els tres premis del 20è Concurs Ciutat de Tarragona. Així doncs, el primer premi atorgat pel jurat, el "Tronades de Santa Tecla" i el de la "Festa Major de Granollers", han anat per primera vegada a mans de la mateixa empresa que s'encarregarà de fer tots els espectacles pirotècnics de les festes de Santa Tecla i el castell de focs de Granollers.

Entregar de premis 1     Reyes Martí, la gerent de MARTÍ SL, s'ha mostrat molt contenta i fins i tot sorpresa d'haver guanyat tots els primers premis. Ha recordat que al concurs de l'any 1997 fou al primer que va assistir com espectadora i des de les hores participar-hi va ser un desig que aquest any s'ha complert i de quina manera. Per altra banda ha declarat que "s'informarà molt bé del que consisteixen les tronades de santa tecla per no defraudar als tarragonins" per afegir tot seguit que si del que consisteix és de fer soroll "naltros de ruido en sabem fer i molto". La realitat és que la seva pirotècnia va ser la que va portar el millor so del concurs començant i acabant amb mascletaes.

     Per altra banda la Fabbrica di Fuochi la Tirrenica, potser la que es va emportar els més aplaudiments i que de fet segons el criteri de xagatarragona.cat es va emportar la millor puntuació van quedar en segona posició a només una dècima dels castellonencs. El tercer lloc ha estat per Caballer SA, el quart per Hermanos Caballer i el cinquè per Feuerwerke.

Tarragona, 12 de juliol del 2009“LA QUALITAT NO BAIXARÀ”

XAVIER GONZALEZ ASSEGURA QUE NO ES NOTARÀ LA RETALLADA PRESSUPOSTÀRIA

     El coordinador de festes de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier González, va parlar amb xagatarragona.cat després del primer castell de focs quan va augurar un concurs de “primera divisió”. Per evitar que el retall pressupostari afectés a la qualitat del certament va assegurat que s’han tret les despeses “menys traumàtiques”. Tot plegat va declarar que “no ha estat fàcil”, però que les companyies que venen són “de molta qualitat” i tenen “els mateixos diners disponibles” ja que s’ha estalviat en publicitat, s’ha eliminat el premi Públic “que era el que més despeses provocava” i s’ha reduït a cinc els dies de focs. Aquest a més, ha estat substituït pel premi tronades de Santa Tecla, una despesa que ja es feia els altres anys, però que no estava instaurada com a premi.

Tarragona, 8 de juliol del 2009EL PÚBLIC NO TINDRÀ VEU

EN EL 20è CONCURS DE FOCS ARTIFICIALS NO ES PODRÀ VOTAR EL MILLOR CASTELL

     Una altra de les novetats d'aquesta nova edició serà la desaparició del premi del “Públic”. Aquest era l'únic guardó que era escollit pels espectadors a través de les votacions en urnes i a través d'internet. Els motius econòmics que justifiquen els reajustaments en aquest cas no semblen ser els detonants ja que apareix un nou premi: “Tronades Santa Tecla” en en que l'empresa guanyadora realitzarà les quatre tronades del 15 de setembre.

A PARTIR DE DIMARTS TOTA LA INFORMACIÓ DE LES ACTUACIONS A xagatarragona.cat


Tarragona, 5 de juliol del 2009XX CONCURS DE FOCS ARTICIALS DE TARRAGONA

DEL 7 AL 11 DE JULIOL

Focs artificials 2009      Aquest any es celebra la 20ª edició del Concurs de Focs Artificials. L'edició d'enguany estarà integrada per 5 empreses pirotècnies, 3 empreses de valencianes i 2 estrangeres. El concurs s’iniciarà el dia 7 i finalitzarà el dia 11 de juliol. El veredicte de les actuacions es farà públic el diumenge 12 de juliol, a les 12h, al Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. A diferencia de l'any passat aquest any el concurs tindra l'actuació de 5 empreses, no 6 com anteriors edicions. L’ordre de com actuaran és el següent:

Dimarts 7 de juliol: PIROTÈCNIA HERMANOS CABALLER, d’Almenara, Castelló (País Valencià)

Dimecres 8 de juliol: FEUERWERKE JOST, de Wagram (Àustria)  

Dijous 9 de juliol: PIROTÈCNIA MARTÍ, S.L., de Burriana, Castelló (País Valencià)

Divendres 10 de juliol: FABBRICA FUOCHI LA TIRRENA SAS, de Mondragone (Itàlia) 

Dissabte 11 de juliol: PIROTÈCNIA CABALLER, S.A., de Godella (País Valencià)

      Cal dir, que Xagatarragona.cat informarà igual que l’any passat, de totes les actuacions. Les notícies i informació sobre la 20a edició es poden trobar en aquest especial.

Tarragona, 1 de juliol del 2009RESULTATS 2008

focs artificials - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

1r PREMI: A. P. E. di Parente Romualdo Spettacoli (Itàlia)

2n PREMI + VENUS: Göteborgs Fyrverkerifabrik Ab (Suècia)

3ra POSICIÓ: First Class Pyro-Events (Alemanya)

4ta POSICIÓ + GRANOLLERS: Astondoa Piroteknia (Euskadi)

5na POSICIÓ: Macedo's Pirotecnia (Portugal)

DESQUALIFICATS: Zamorano Caballer (País Valencià)ASTONDOA PIROTEKNIA (EUSKADI)

BON FINAL, MALGRAT LA PLUJA, D'UN CONCURS FORÇA FLUIX

piroteknia euskadi - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'últim castell ha netejat la cara d'una edició on el nivell ha estat inferior que en els últims anys. S'han pogut veure diverses bateries altes i un ús complet de la punta del Miracle. La meteorologia, però, no els ha posat les coses fàcils i l'han hagut de disparar sota la pluja i amb una platja del Miracle amb només un miler llarg d'incondicionals que no s'han volgut perdre el desenllaç, havent-ho de seguir en un aparcament ple de goteres, tot i així ha valgut la pena. Tot no ha estat positiu i han pecat de bateries llargues o pobres, com ha estat el cas de l'aquàtica, però que eren ràpidament compensades amb engenyoses maneres d'omplir tot l'espai disponible.

Nota jurat: 7.8

Tarragona, 12 de juliol del 2007A.P.E. Di Parente Romualdo Spettacoli Pirotecnici (Itàlia)

SEGUEIX EL BAIX NIVELL DEL CONCURS, AQUESTA VEGADA, AMB FUM

parente (italia) - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Penúltim dia de focs amb un castell italià que ha servit per pujar, només una mica, el nivell general d'aquesta edició. En realitat, però, el principi ha estat molt fluix, amb un lleuger in crecendo gairebé inapreciable fins els moments finals amb una bateria d'aquelles que encara no s'havien vist enguany, al igual que una bateria d'alta alçada. Pel que fa al principi ha estat tant sorprenent com descol·locant i es que s'ha iniciat amb una tronada.

DURADA: 23 minuts.

Sondeig de xagatarragona.cat del divendres 11 de juliol
Nota: 7,02

Nota jurat: 8.6

Tarragona, 12 de juliol del 2008Macedo's Pirotecnia (Portugal)

PARADES INJUSTIFICADES AMB UN FINAL ACOMPANYAT DE XIULETS PER PART DEL PÚBLIC

focs portugal - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      Quart dia de focs, el torn dels portuguesos i el castell que ens han portat ha estat força repetitiu i amb estructures, tal i com a les nits anteriors baixes en la seva majoria. Han fet diverses parades injustificades per col·locar petites tronades. Al principi han presentat bateries estèticament interessants. El final amb els colors de la seva bandera ha anat acompanyada per una segona tronada que ha tingut el seu efecte en part del públic que els han aplaudit eufòricament, però que no ha estat suficient perque s'escoltessin alguns xiulets.

DURADA: 19 minuts i 20 segons.

Sondeig de xagatarragona.cat del dimecres 9 de juliol
Nota: 6,06

Nota jurat: 6.9

Tarragona, 11 de juliol del 2008First Class Pyro-Events (Alemanya)

BONA ESTRUCTURACIÓ MALGRAT I TENIR ALGUNES BATERIES POBRES

alemanya - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      En el tercer dia de focs ha estat la pirotecnia alemanya la que ha disparat un castell ben estructurat amb algunes bateries pobres però que no s'han aturat en cap moment. Han aportat diverses estructures novedoses i originals, amb només  alguns errors en l'aquàtica. A més han sapigut acontentar el públic tarragoní, amb una tronada final de les que tan agrada i que han fet tancar l'actuació amb un fort aplaudiment.

DURADA: 19 minuts i 28 segons.

Sondeig de xagatarragona.cat del dimecres 9 de juliol
Nota: 8,12

Nota jurat: 7,9

Tarragona, 10 de juliol del 2008Zamorano Caballer S.A. Pirotecnia (País Valencià)

DESQUALIFICADA PER INCOMPLIMENT DE LA DURADA MÍNIMA

pa&icute;s valencià - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Avui ha estat el torn d'un dels pirotecnics caballer que en el segon dia de focs han portat un castell amb domini del tro propi de la seva terra. El castell ha estat mancat en certs moments de ritme i amb poques bateries destacables, però que han estat acompanyades de tronades i construccions marines que els han vestit un mica. L'esclat final ha estat el moment més destacable, molt colorista i amb tronada aèria, marina i terrestre.

DESQUALIFICADA, és la segona vegada que es desqualifica a una empresa per incompliment de la normativa, en aquest cas per no assolir el temps mínim.
DURADA: 16 minuts i 27 segons.

Sondeig de xagatarragona.cat del dimarts 8 de juliol
Nota: 5,97

Nota jurat: Desqualificat

Tarragona, 7 de juliol del 2008Göteborgs Fyrverkerifabrik AB (Suècia)

Excel·lent execució, poca alçada i originalitat

suècia - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      Els escandinaus han encetat la dinovena edició del concurs amb unes construccions molt ben executades, amb molta delicadesa estructural, però de poca alçada i amb algunes dosis d'originalitat. És destacable la primera bateria en la qual han il·luminat la punta del Miracle de vermell al ritme del tradicional toc de porta com demanant permís per començar a un públic tarragoní que, no només s'ho han permès, sinó que els han aplaudit eufòricament des del primer segon.

DURADA: 17 minuts

Sondeig de xagatarragona.cat del dilluns 7 de juliol
Nota: 6,8

Nota jurat: 8,4

Tarragona, 7 de juliol del 2008PARTICIPANTS 2008

Dilluns: Göteborgs Fyrverkerifabrik Ab (Suècia)

Dimarts: Zamorano Caballer (País Valencià)

Dimecres: First Class Pyro-Events (Alemanya)

Dijous: Macedo's Pirotecnia (Portugal)

Divendres: A. P. E. di Parente Romualdo Spettacoli (Itàlia)

Dissabte: Astondoa Piroteknia (Euskadi)

PUNTA DEL MIRACLE 22:30h

SISTEMA DE VOTACIONS:
Recollida de butlletes: Estand Rambla Nova (17:30h a 23:30h) / Taquilles Teatre Metropol / Platja del Miracle (17:30h a 23:30h)
Per internet: www.tarragona.piroart.comXIX CONCURS INTERNACIONAL DE FOCS ARTIFICIALS CIUTAT DE TARRAGONA

EL CERTAMEN DE LA MEDITERRÀNIA PORTARÀ LES MILLORS PIROTÈCNIES DEL 7 AL 12 DE JULIOL

     La Punta del Miracle acollirà un any més, durant la segona setmana de juliol i a les 22:30h, la que serà ja la 19ena edició del concurs pirotècnic Ciutat de Tarragona. Enguany tots els participants seran europeus, entre els quals es troba, de nou, una de les pirotècniques Caballer del País Valencià.

     L'ordre d'actuació serà: Göteborgs Fyrverkerifabrik Abrik AB, Suècia (dilluns 7 de juliol); Pirotècnia Zamorano Caballer SA, País Valencià (dimarts 8 de juliol); First Class Pyo-Events, Alemanya (dimecres 9 de juliol); Macedo's Pirotecnia, Portugal (dijous 10 de juliol); A.P.E. Di Parente Romualdo Spettacoli Pirotecnici, Itàlia (divendres 11 de juliol); Astondoa Piroteknia, Euskadi (dissabte 12 de juliol).

Tarragona, 1 de juny del 2008PREMIS, edició XVIII (2007)

1r Premi MARIA ANGUSTIAS Andalusia

serà l'empresa encarregada dels espectacles pirotècnics de les Festes de Santa Tecla (Tarragona) i les de Granollers. A més de la Venus i 9.000€.

2n Premi PARENTE Itàlia

3r Premi XARAIVA Galícia

4t Premi PIROQUILES País Valencià

5è Premi ORZELLA Itàlia

6è Premi BARRANDOV República TxecaEXCEL·LENT FINAL I TOCS D’ORIGINALITAT

Maria Angustias Perez, 7 de juliol del 2007, Andalusia

focs artificials tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Els andalusos van tancar el XVIIIè concurs amb un bon espectacle de construccions originals i una sonada tronada que tan es va trobar a faltar la nit anterior. Bateries com les que simulaven flors amb un joc de palmeres i esteles van ser fortament aplaudides. La pega va ser l’inici, potser massa fluix, comparat amb el que ens va brindar Parente o Xaraiva, però tot plegat va anar amb un in creccendo que va rebentar amb un final apoteòsic de debò que va fer fins i tot vibrar el terra amb els trons col·locats estratègicament sobre les roques de la punta del Miracle, tot plegat va fer oblidar les primeres construccions alguna de les quals feia predir un castell com la nit anterior, però, per sort, res més lluny de la realitat ja que els colors, les construccions originals i el so van obrir-se pas, de fet fins i tot el que podien semblar simples construccions els granadins les van revestir de coreografia.

SISTEMES DE VOTACIONS:

BUTLLETES als estands de la Rambla Nova i Platja del Miracle i al Teatre Metropol

TELÈFON missatge amb la paraula FOCS seguida d’un punt (.) i la qualificació (del 1 al 10, cost: 0,90€)

INTERNET www.tarragona.piroart.com

Tarragona, 8 de juliol del 2007XIULETS PER LA LENTITUD, LA POCA MAGNITUD I EL POC SOROLL

Flash Barrandov, 6 de juliol del 2007, República Txeca

focs artificials tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Flash Barrandov va oferir un espectacle pobre de totes totes, ni tan sols va disparar els tres coets protocol·laris de cloenda, ho qual acompanyat de l’escassa potència final va fer que el públic no ho acabés d’entendre, de fet ni el que havia d’encendre les llums, de tal manera que va haver uns minuts de suspens, en això Orzella va tenir més vista i va posar-se el públic a la butxaca amb la tronada final. El castell en termes generals és de suspens, malgrat i oferir estructures que podrien ser interessants, com l’arc de Sant Martí de la imatge, al no anar acompanyades de potència o ritme va fer que el públic tarragoní reaccionés amb xiulets, que pràcticament van ser omnipresents. És a dir, un castell lent i unes estructures que amb prou feina s’elevaven del terra, tot plegat adobat amb l’absència del soroll que tan agrada en la Mediterrània.

SISTEMES DE VOTACIONS:

BUTLLETES als estands de la Rambla Nova i Platja del Miracle i al Teatre Metropol

TELÈFON missatge amb la paraula FOCS seguida d’un punt (.) i la qualificació (del 1 al 10, cost: 0,90€)

INTERNET www.tarragona.piroart.com

Tarragona, 7 de juliol del 2007LLÀSTIMA DE L’EXCÉS DE TEMPS DE LES BATERIES

Xaraiva, 5 de juliol del 2007, Galícia

focs artificials tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Si el guió podria considerar-se molt bo, la durada excessiva de les bateries va fer que en certs moments l’actuació es convertís en monòtona. L’inici va ser calcat al de la nit anterior, amb una construcció potent de vermells i blancs. Cal destacar la particularitat de que després de cada bateria oferien una tronada, l’abús precisament d’aquest recurs va ser un dels causants de la reiteració, malgrat i que també va ser el que va fer aixecar els aplaudiments d’un públic tarragoní que pràcticament només es basa en la potència del so. Tot i així va ser una bona actuació, amb una bona combinació de colors i unes construccions originals.SISTEMES DE VOTACIONS:

BUTLLETES als estands de la Rambla Nova i Platja del Miracle i al Teatre Metropol

TELÈFON missatge amb la paraula FOCS seguida d’un punt (.) i la qualificació (del 1 al 10, cost: 0,90€)

INTERNET www.tarragona.piroart.com

Tarragona, 6 de juliol del 2007MALGRAT EL VENT ES VA PODER GAUDIR D'UN CASTELL EXCEL·LENT

Parente, 4 de juliol del 2007, Itàlia

castells artificials tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El vent que portava tot el fum i restes dels coets a la platja no va impedir poder contemplar una construcció rodona dels italians Parente. Van començar amb una bateria potent, de colors lluminosos i vermells (imatge), cosa molt poc habitual, ja que generalment no és fins passats 10 minuts quan les projecten. Justament, potser, va ser el moment en el que els italians van mostrar-se més fluixos, però sense fer cap pausa en cap moment. Fet que va portar a un final apoteòsic amb una tronada de llum blanca acompanyada de formacions del mateix color.

SISTEMES DE VOTACIONS:

BUTLLETES als estands de la Rambla Nova i Platja del Miracle i al Teatre Metropol

TELÈFON missatge amb la paraula FOCS seguida d’un punt (.) i la qualificació (del 1 al 10, cost: 0,90€)

INTERNET www.tarragona.piroart.com

Tarragona, 5 de juliol del 2007PLANTEJAMENT ORIGINAL

Quiles, 3 de juliol del 2007, País Valencia

focs artificials tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L’esquema dels valencians va portar novetats pel que fa a les estructures de poca alçada, donant-li al castell un tempo allegro que contrarestava amb certs moments de l’actuació, on la lentitud i la repetició de formes estava prenent força, especialment durant els primers cinc minuts. Potser van abusar dels coets aquàtics, els quals poden ser un bon complement, però cal tenir en compte que les seves formes són sempre les mateixes. El final va ser, com en la nit anterior, al més pur estil mediterrani, una sonada tronada que va fer aixecar un dels molts aplaudiments que es van emportar, alguns, tot cal dir-ho, injustificats.

SISTEMES DE VOTACIONS:

BUTLLETES als estands de la Rambla Nova i Platja del Miracle i al Teatre Metropol

TELÈFON missatge amb la paraula FOCS seguida d’un punt (.) i la qualificació (del 1 al 10, cost: 0,90€)

INTERNET www.tarragona.piroart.com

Tarragona, 4 de juliol del 2007LENTS, DE POCA ALÇADA, POC ORIGINALS I BREUS

Orzella, 2 de juliol del 2007, Itàlia

focs artificials tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El primer dia de focs no va ser gens encoratjador i al castell presentat per l'empresa italiana Orzela li va mancar originalitat en pràcticament tota l'actuació, remarcant únicament petits detalls com l'aparició en tons vermells del seu nom a l'inici. A més les estructures eren molt baixes i generalment anaven precedides de llargues estones d'espera, especialment durant els deu primers minuts de l’actuació, dels pocs més de 16 que aquesta va durar. Al final van cercar el recurs fàcil i mitjançant una sonora tronada van arrencar el primer i últim aplaudiment de la nit que tancava el castell.

SISTEMES DE VOTACIONS:

BUTLLETES als estands de la Rambla Nova i Platja del Miracle i al Teatre Metropol

TELÈFON missatge amb la paraula FOCS seguida d’un punt (.) i la qualificació (del 1 al 10, cost: 0,90€)

INTERNET www.tarragona.piroart.com

Tarragona, 3 de juliol del 2007