::Portada >XXI Concurs de Focs Artificials >ELS CASTELLS DE FOCS

ELS CASTELLS DE FOCS

xagatarragona.cat

PIROT╚CNIA CABALLER S.A.

DISSABTE 11 DE JULIOL DEL 2009

Pirotècnia Caballer 3      Últim dia de concurs, els valencians amb les seves tronades i palmeres han vingut a Tarragona decidits a emportar-se el certamen. Un inici bastant lent, però un gran final, han fet que la pirotècnia Caballer tingués opcions a endur-se algun premi.
 
      Un inici amb tronada, palmeres i força repeticions va fer que l’actuació comencés amb poca elegància. Però, a mesura que l’actuació avançava el castell millorava. Una gran ocupació de l’espai aeri i aquàtic, tronades al mar, al terra i al aire, llançaments d’algun coet curiós i ús de colors, va fer que l’empresa s’emportés bastants aplaudiments. Ara caldrà espera al lliurament de premis que es realitzarà el diumenge 12 de juliol a les 12h al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona.

DURADA: 20:10 minuts
MASSA PIROTÈCNIA
:
919,00 Kg
BATERIES: entre 25 o 30
APLAUDIMENTS: Després de troanades, grans palmeres i bateries de mar.
XIULETS
: Inexistents
NOTA DE XAGATARRAGONA.CAT: 7

Pirotècnia Caballer 1Pirotècnia Caballer 2Pirotècnia Caballer 4

Tarragona, 11 de juliol del 2009FABBRICA FUOCHI LA TIRRENA (IT└LIA)

DIVENDRES 10 DE JULIOL

Tirrena     Avui ha estat el torn dels italians. La pirotècnia Fabbrica Fuochi la Tirrena ha fet un espectacle on ha combinat de manera excel·lent el focs aeris i aquàtics, a més ha mesclat el seu propi estil, de colors, acompanyat de tronades molt originals.
 
   Un inici marcat per unes tronades i seguit d’uns grans vanos ha servit perquè s’emportessin els primers aplaudiments. Seguidament, han començat amb les bateries de colors, al mar i al aire, combinant-les amb gran originalitat, tot això acompanyant-se de coets de grans dimensions i altres de curiosos. Però el tancament del castell ha estat un dels millors moments, la combinació dels focs aquàtics i aeris, les tronades de fons i els petits vanos que es formaven ha fet que la pirotècnia s’emportés els millors aplaudiments del certamen.

DURADA: 17:56 minuts
MASSA PIROTÈCNIA
:
1.572,00 Kg
APLAUDIMENTS
: Després d'algunes bateries i tronades, i sobretot al final de l'actuació.
XIULETS
: Inexistents
NOTA DE XAGATARRAGONA.CAT: 7.75
TirrenaTirrenaTirrenaTirrena
Tarragona, 10 de juliol del 2009PIROT╚CNIA MART═ SL

DIJOUS 9 DE JULIOL

Pirotècnia Martí5     L'inici especialment sonor, amb trons terrestres i tronades aèries, no deixaven dubtes de la procedència de la pirotècnia: el País Valencià. Aquesta arrencada contundent, però no es va repetir fins el final. El guió, potser, va estar mancat d'un ritme constant i la durada de les bateries va ser força irregular.

     Cal destacar els diversos vanos que van saber desplegar amb ritmes originals i que aquest any encara no s'havien vist al Miracle. Per contra, però, van haver massa moments on l'excessiva durada d'algunes bateries, com les tradicionals palmeres, o les pauses entre elles van fer perdre el fil de la composició. Al final del tot apoteòsic va contar amb castells aquàtics (que van repetir-se durant tota la construcció) i diverses construccions coloristes al mateix moment que una tronada terrestre i aèria completava l'actuació.

DURADA: 19:12 minuts
MASSA PIROTÈCNIA
:
743,50 Kg
BATERIES: 16
APLAUDIMENTS: Després d'una bateria colorista i les dues tronades.
XIULETS: Aïllats mentre només es disparaven carretillades a mode de molinets.
NOTA DE XAGATARRAGONA.CAT: 6,5


Pirotècnia Martí3Pirotècnia Martí2FEUERWERKE JOST (└USTRIA)

DIMECRES 8 DE JULIOL

Feuerwerke Jost (Àustria) 2

     Els Austríacs han portat un castell on han mostrat els focs de manera pausada i vistosa. Novament han començat amb bateries baixes i de fet el guió de l'actuació no ha diferit gaire del d'ahir. La principal novetat ha estat l'ús, sobretot al principi, de vanos i bateries amb llums parpellejats que s'han repetit en més d'una ocasió.

     El final ha estat força mediterrani, és a dir, sonor, però sense abandonar el colorisme i les estructures marcades que solen guardar les companyies centreeuropees. Com a punts negatius caldria remarcar les excessives bateries que s'han fet amb només dos coets a mode de conversa que han fet perdre ritme a l'actuació.

DURADA: 18 minuts
MASSA PIROTÈCNIA
: 876,50 Kg
BATERIES: 20
APLAUDIMENTS: Reiterats amb les bateries de llums parpellejats.
XIULETS: Petits sectors han xiulat.
NOTA DE XAGATARRAGONA.CAT: 6

austriacsaustriacsFeuerwerke Jost (Àustria) 3Feuerwerke Jost (Àustria) 4
Tarragona, 9 de juliol del 2009HERMANOS CABALLER

DIMARTS 7 DE JULIOL DEL 2009

hermanos caballer     Els valencians han portat un castell ben estructurat que ha mantingut un ritme constant en tot moment. Si bé és cert que no han apostat per grans bateries ni grans innovacions l'esquema general ha estat força coherent. Com és habitual en les companyies pirotècniques valencianes el so ha estat prioritari i han obsequiat al públic tarragoní amb sonores tronades, molt especialment l'última.

     Han destacat algunes bateries altes en blanc i vermell que han anat acompanyades de trons i coets aquàtics. El vent que corria, però, ha fet que algunes espurnes anessin dirigides al públic, el que ha provocat els únics xiulets de la nit i per problemes atmosfèrics. Com a punts negatius caldria destacar els molinets que en un escenari com el de la punta del Miracle queden molt pobres i alguns coets solitaris que tampoc omplien el marc.

DURADA: 18 minuts i 10 segons
MASSA PIROTÈCNIA: 968,91 Kg
BATERIES: 16
APLAUDIMENTS: Molt destacables al final, després de la sonora tronada i amb les bateries aquàtiques.
XIULETS: El vent ha portat espurnes sobre el públic que ha respòs amb alguns xiulets aïllats.
NOTA DE XAGATARRAGONA.CAT: 6,5


hermanos caballerhermanos caballerhermanos caballerhermanos caballerhermanos caballer

Tarragona, 8 de juliol del 2009