::Portada >Política

Política

xagatarragona.cat

ELECCIONS 2010 AL PARLAMENT DE CATALUNYA

COMENÇA LA JORNADA ELECTORAL

      Les eleccions del Parlament de Catalunya 2010 ja han començat. Els col·legis electorals han obert portes i ho estaran fins les 20h. Segons les últimes dades de 8032 meses a Catalunya s'han constituit 8019. Concretament a Tarragona de 955 se n'han constituit 954

Tarragona, 28 de novembre del 2010HORTÈNSIA GRAU DEFENSA LA NECESSITAT DEL TRANSPORT PÚBLIC

PER LA SEVA BANDA JOAN HERRERA VA DEFENSAR L'OBRA DE GOVERN D'ESQUERRES

icv     Joan Herrera, cap de llista d’ICV-EUiA, ha defensat a Tarragona una majoria plural d’esquerres com la millor fòrmula de govern per a després de les eleccions del dia 28. Herrera va acompanyar Hortènsia Grau a l’acte central de campanya a la demarcació, en el qual van intervenir també Joan Josep Nuet, Jaume Forcadell, Pastori Roldán, Arga Sentís i Daniel Pi.

Joan Herrera     El secretari General d'ICV va defensar la necessitat que les esquerres continuïn governant a Catalunya, perquè "ens juguem que es facin polítiques socials que generin ocupació", i això només serà possible "si la gent vota ICV-EUiA, perquè som els únics que ho defensem". En la seva intervenció, Herrera es va referir també al "poder de la gent". "Volem que governi la gent", va dir, "perquè el futur no està escrit i podem canviar la realitat, diguin el que diguin els mercats i les enquestes". El dirigent ecosocialista va recordar que aquestes son les primeres eleccions que es fan després de les retallades del govern central, i que cal enviar un missatge clar en favor de l'equitat, la cohesió social i l'ecologia.
     Hortènsia Grau, per la seva banda, va reivindicar l'obra de govern que ICV-EUiA ha dut a terme en aquest darrer mandat, tot afirmant que "hem canviat les idees hegemòniques, i ho seguirem fent tot generant ocupació i mantenint l'estat del benestar".  Grau va assenyalar "l'honestedat i la coherència" com les característiques principals d'ICV-EUiA, i es va mostrar confiada que "la ciutadanania reconeixerà aquests valors" i els hi donarà suport.

Tarragona, 21 de novembre del 2010CELESTINO CORBACHO I XAVIER SABATÉ VISITEN REUS

EL CAP DE LLISTA PER TARRAGONA REPTA A POBLET A FER UN CARA A CARA

Xavier SabatéEl cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, ha parlat durant l'acte central del partit socialista a Reus, en que també hi ha assistit Celestino Corbacho i Lluís Miquel Perez.
 
A destacar de la intervenció de Xavier Sabaté que s’ha basat en fer un repàs de totes les millores a la comarca del Baix Camp, i alhora ha aprofitat per tornar a demanar a Josep Poblet que aclareixi el seu programa del seu partit. Tot i això ha aprofitat per reptar-lo a fer un debat cara a cara, per tal de que s’aclareixin aquests dubtes que hi han presents.

Tarragona, 17 de novembre del 2010LA CAMPANYA JA HA ARRIBAT A TARRAGONA

SOLIDARITAT CATALANA, PSC, PP I CIUTANDANS JA HAN VISITAT LA CIUTAT

Acte PP 2010      Sisè dia de la campanya electoral per les eleccions autonòmiques de Catalunya i Tarragona continua rebent els candidats a la presidència. El primer dia va visitar la ciutat Joan Laporta per Soladiratat Calana, dissabte ho van fer José Montilla pel PSC, Alicia Sanchez pel PPC i Albert Rivera per Ciutadans.
 
      Demà dijous visitarà Tarragona, Joan Herrera en l’acte central d’ICV-EUIA que es farà al Palau de Congressos (Sala Medusa), en aquest també hi assistirà, entre altres, la cap de llista per Tarragona Hortènsia Grau.

Tarragona, 17 de novembre del 20101,5M D'EUROS CADA CURS A L'AURA

ELS JOVES D'ESQUERRA VERDA CONSIDEREN INADMISSIBLE QUE COL·LEGIS QUE SEGREGUEN SIGUIN SUBVENCIONATS

LEC    Aquest matí Joves d'Esquerra Verda (JEV) han mostrat el seu rebuig a certs punts de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que s'està tramitant al Parlament. I on es deixa la porta oberta a seguir subvencionant escoles que segreguen els seus alumnes per sexes. Dos d'aquests exemples els tenim a prop de la nostra ciutat amb l'Aura i el Turó.

     Segons han facilitat des dels JEV l'Aura estaria ingressant anualment 1,5M d'euros cada curs provinents de la Conselleria d'Educació. Tenint en compte que les seves professores i professors no han de passar per cap tipus d'oposició com si ho fan els de la pública i que a més no compleixen les lleis d'igualtat, troben inadmissible que la nova llei els hi segueixi donant aquest tracte de favor.

     En la presentació pública, que s'ha fet a la Rambla Nova, també era present Daniel Pi, diputat per la demarcació de Tarragona d'ICV al Parlament. El qual ha mostrat dues pissarres demanant a l'escola concertada els mateixos deures que té la pública com a condició sine qua non per rebre ajuts econòmics.

Tarragona, 29 d'abril del 2009L’ARGA SENTÍS JA ÉS LA CANDIDATA D’ICV-TARRAGONA

LA INTENCIÓ ÉS TORNAR A L’AJUNTAMENT PER APLICAR UN CANVI D’ESQUERRES

arga sentis     En la presentació de la candidata d’ICV-Tarragona, Arga Sentís, escollida després d’un procés de primàries, s’ha mostrat la revista del 1996 on es denunciaven les mancances de la ciutat. Segons ha expressat Josep Sementé, “avui, a través del Facebook denunciem el mateix”. I és que s’ha assegurat que Tarragona no té un model de ciutat on s’aposti per la cultura, que cregui en una ciutat homogènia entre tots els barris, que estigui al costat dels problemes socials, agreujats ara per la crisi, i que protegeixi la natura.

     Arga Sentís ha volgut remarcar la inexistència d’un canvi autèntic després de l’arribada de socialistes i republicans al consistori. Com a exemple ha posat la insistència en voler obrir l’aparcament Jaume I, que es troba al interior de les muralles i en el que ja s’han gastat 20 milions d’euros més del pressupostat, a més de voler fer un altre al Mercat, mentre aquest continua en una carpa provisional. A banda de tots els equipaments que no troben seu en una ciutat plegada d’edificis emblemàtics abandonats.

     Finalment Joan Herrera ha destacat la implicació de la formació ecosocialista a Tarragona amb l’exemple del cas de la Platja Llarga, el qual després de que ell mateix ho portés al Congrés dels Diputats, ara s’ha replantejat.

Tarragona, 6 d'octubre del 2009EL PSC REALITZA UN ACTE PER FER BALANÇ DEL GOVERN DE LA GENERALITAT

HI HAN ASSISITIT: L'ALCADE DE TARRAGONA I ELS CONSELLERS: ERNEST MARAGALL, MAR SERNA I MONTSERRAT TURA

Acte de balanç PSC      El PSC ha realitzat un acte a Tarragona per fer balanç dels 2 anys de govern a la Generalitat de Catalunya. L’acte que s’ha dut a terme al Tinglado 4 del Moll de costa han assistit l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la consellera de Treball, Mar Serna, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i el conseller d’ensenyament, Ernest Maragall.
 
      Durant la conferencia, l’alcalde ha destacat la construcció a la ciutat de Tarragona: d’1 IES i 1 CEIP i de 2 comissaries, ha volgut afegir que Tarragona és l’única ciutat de Catalunya que té dos comissaries. Montserrat Tura ha destacat la feina feta al Port Tarragona ja que ha passat a ser un dels 5 ports amb més moviment de l’estat, d’altre banda la consellera també ha destacat la construcció sencera de vies de comunicació com Reus-Alcover. La consellera Serna i el conseller Ernest Maragall també han destacat diferents fets del Govern de Progrés de la Generalitat en els últims dos anys.

Tarragona, 30 de març del 2009SERGI DE LOS RIOS DONA RESPOSTA A LES ACUSACIÓNS DE CiU

EL REGIDOR VA RESPONDRE A LES ACUSACIONS FETES SOBRE LES INVERSIONS

      Sergi de los Rios, actual tinent d’alcalde de l’Àrea per a la Promoció, ha donat resposta a les acusacions que havia formulat el partit de CiU, sobre la possible retallada econòmica que patiran les inversions municipals previstes enguany a la ciutat. De los Rios ha respost a CiU que “abans de formular aquestes acusacions, els regidors de CiU s’haurien de documentar”. I també ha volgut afegir que “Els diners que diuen, per exemple, que troben a faltar per al projecte de l’Anella Verda són els que justament provindran dels fons Feder de la Unió Europea”. I també ha explicat el propi regidor que “els diners que ens hem estalviat amb la inversió que vindrà dels Feder, els aplicarem a la reforma del carrer Apodaca”.

Tarragona, 27 de març del 2009REMODELACIÓ A L'EQUIP DE GOVERN

DESPRÉS DE 20 MESOS ES FAN AJUSOTS PER MILLORAR L'EFICÀCIA DE L'AJUNTAMENT

Alcalde de Tarragona      L’Ajuntament de Tarragona fa remodelació en el seu equip, després de 20 mesos governant. El motiu d’aquests canvis és la necessitat de reforçar aspectes per fer de Tarragona una ciutat millor. El més destacat dels canvis és el de la creació d’una nova àrea, degut als bons resultats de la BIR (Brigada d’Intervenció Ràpida) és crea l’àrea que té com a nom àrea de manteniment i espais públics, i s’encarregarà de mantenir neta la ciutat.
 
Àrea de manteniment i espais públics
      Aquest àrea inclou: BIR, enllumenat públic, manteniment de parc, jardins i edificis públics, control i eliminació de plagues... En definitiva tots aquells aspectes que han de fer un ciutat neta i polida. El conseller de l’àrea és Antonio Rodríguez.
 
Àrea d’Empreses i Llicències
      L’àrea d’empreses s’uneix amb la de llicències, per tal de fer una relació més eficient, ràpida i estreta amb l'emprenedor. Per tant l’àrea inclourà Empreses, Llicències, Formació, Ocupació, Consum i Personal, i la consellera de l’àrea serà Dolors Herrera.
 
Àrea de Festes, Joventut, Cooperació i Centres Cívics
      Degut el bon paper que estan fent els Centre Cívics, la consellera Sandra Coloma es queda amb les competències de: Festes, Joventut, Cooperació, Centres Cívics i presidència de l’Empresa de Mitjans de Comunicació de Tarragona.

Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut i Àrea de Cultura
      La consellera Carme Crespo assumeix la conselleria de Cultura, ja que es desprèn de funcions que ara passen al conseller Antonio Rodríguez. L’objectiu d’aquest canvi es fer Tarragona un referent cultural.
Competències: Cultura, Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut.

Tarragona, 23 de març del 2009MONTILLA TANCA L'ESCOLA D'HIVERN

EL PSC HA CELEBRAT LA TROBADA EN L'HOTEL CIUTAT DE TARRAGONA

Escola d'Hivern PSC (Borrell)      El president Montilla ha tancat la “XXIII Escola d’Hivern del PSC” davant de més de 800 persones. El discurs de cloenda ha estat monopolitzat per la crisi econòmica i les solucions que s'han de donar des de la socialdemocràcia. En contraposició ha fet referència en tot moment a CiU, els quals ha titllat d'"hipòcrates" alhora de donar solucions, ja que segons ha afirmat "han canviat tres vegades les seves propostes" a més de que no cal oblidar que "ells han defensat les polítiques que ens han portat a aquesta situació".

Escola d'Hivern PSC (Hereu i Montilla)     El director de l’Escola d’Hivern i diputat per Tarragiona, Francesc Vallès, ha destacat el títol de la mateixa: “crisi: respostes des de l’esquerra". Als actes han assistit: el ministre de Treball, Celestino Corbacho, la ministre d’Igualtat, Bibiana Aido, el conseller d’economia de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, el president del PSC, Isidre Molas, el president de la Generalitat, José Montilla i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, entre d'altres.
 
Tarragona, 22 de març del 2009FRANCISCO FRANCO SENSE LA MEDALLA D'HONOR

EL CAUDILLO ENCARA TÉ VIGENT EL TÍTOL CONCEDIT PER L'AJUNTAMENT FRANQUISTA QUE ARA S'ESTÀ TRAMITANT RETIRAR

Ajuntament de Franco     Avui el dictador Francisco Franco, i 35 anys després de la seva mort, està més a prop de deixatr de tenir la Medalla d'Honor de la Ciutat de Tarragona. Aquesta decisió ha estat recolzada per totes les forces polítiques ha excepció del PP que s'ha abstingut en la votació al·legant que “obre ferides ja tancades” o fins i tot que això només serveix per “assenyalar amb el dit a alguns”.

     Cal recordar que el debat era retirar aquest mèrit honorific al que fou un dels militars que s'alçaren contra la República democràtica espanyola iniciant una ferotge guerra civil i que governà l'Estat sota un regim nacionalcatòlic sense llibertats entre el 1939 i el 1973.


Tarragona, 27 de gener del 2009XAVIER SABATÉ FA BALANÇ DEL TEMPORAL

EL VENT HA DEIXAT PARTS DE LA CIUTAT SENSE LLUM GAIREBÉ 24H

Xavier Sabaté     El delegat del Govern de la Generalitat de Tarragona, Xavier Sabaté, ha lamentat els incidents provocats pel temporal de vent, malgrat i destacar que, per sort, a les nostres comarques no s'han hagut de lamentar víctimes.

     També s'ha mostrat satisfet pel bon funcionament dels plans d'emergència. Tot i així creu que s'ha de treballar més per donar resposta a les ciutadanes i als ciutadans que han tingut problemes, no només per part de les institucions, sinó molt especialment per part de les companyies privades de llum i aigua que segons ell "no han estat sempre a l'alçada".

veure les imatges del temporal de vent:

Tarragona, 25 de gener del 2009MÉS D'UN MILER DE PERSONES AMB GAZA

LA CONCENTRACIÓ I POSTERIOR MANIFESTACIÓ HA TRANSCORREGUT SENSE INCIDENTS

palestina tarragona     La manifestació s'ha dut a terme en un marc internacional de protestes contràries a l'ofensiva israeliana sobre la franja de Gaza. En el manifest llegit en l'estàtua dels despullats s'ha demanat que la Generalitat trenqui tots els lligams amb Israel, lamentant molt especialment el fet de que la Conselleria d'Innovació Universitats i Empresa hagi mantingut relacions aquestes últimes setmanes.

     La manifestació ha finalitzat a la plaça de la Font amb la lectura de nous manifestos, on un reduït nombre de persones han cremat una bandera israeliana. La participació aproximada ha estat de 1.140 persones. Entre els quals ha destacat una àmplia delegació del col·lectiu palestí tarragoní, d'ICV i JEV. El PSC que en l'últim moment s'havia sumat a la protesta no ha signat el manifest.

Tarragona, 10 de gener del 2009ATUREM LA MASSACRE A GAZA

DISSABTE 10 DE GENER A LES 17:00H ALS DESPULLATS

palestina tarragona     Tarragona Patrimoni per la Pau, Comunitat Palestina de Tarragona, l'Ateneu Alomà, CGT, CC.OO, COBAS, Entrepobles, EuiA, IAC, ICV, Joves d'Esquerra Verda i UGT han convocat al poble tarragoní aquest dissabte ha manifestar el seu rebuig davant de l'ofensiva que el govern israelià està llançant contra la franja de Gaza. A dia d'avui la situació encara està lluny de solucionar-se i els morts civils es conten a centenars.

Tarragona, 8 de gener del 2009LA FNEC i JEV VAN PORTAR L’AVORTAMENT A DEBAT

EL DEBAT VA COMPTAR AMB LA PRESÈNCIA DE LA VETERANA FEMINISTA TERESA FORTUNY

avortament      La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (FNEC-URV) i els Joves d’Esquerra Verda (JEV) van portar el debat de l’avortament a la Facultat de Lletres de la URV. El debat va comptar amb la presència de la veterana feminista Teresa Fortuny (CCOO). Al debat, també s’hi havia convidat representants eclesiàstics i moviments feministes de l’esquerra independentista tarragonina, que van reclinar la invitació, i no van fer acte de presència, si que ho va fer, però, algun representant de les Joventuts Nacionalistes (JNC).

      Teresa Fortuny ha exposat les accions que el feminisme tarragoní han anat duent a terme per reivindicar constantment el dret a l’avortament, fins i tot arribant a autoinculpacions davant de l’estament judicial.

Tarragona, 11 de desembre del 2008ELS JOVES D'ESQUERRA VERDA CRITIQUEN LA LLEI D'EDUCACIÓ

AQUEST MATÍ HAN COMENÇAT LES ACCIONS DE LA CAMPANYA “MARAGALL, AQUESTA LLEI NO L'ESCRIGUIS AMB LA DRETA”

 

llei maragall     Aquest matí han començat a repartir els díptics de la campanya als col·legis públics de la ciutat. El lema de la mateixa és clar: “Maragall, aquesta llei no l'escriguis amb la dreta” i és que segons JEV amb l'avantprojecte de llei actual no es compleix el Pacte Nacional de l'Educació que va ser signat per la majoria d'agents educatius.

     Els Joves d'Esquerra Verda demanen una llei que aposti per la plena laïcitat de l'educació, que prioritzi l'escola pública i que obligui a la concertada a complir les mateixes obligacions que té la pública. Uns requisits que diuen ser claus per a fer un model educatiu català competent. A més creuen que per portar-la a terme  és necessari complir el nou finançament que estableix l'estatut.

Tarragona, 28 de novembre del 2008CONTRA EL PLA BOLONYA

ELS ESTUDIANTS ALERTEN QUE L'EEE PRETÉN PRIVATITZAR LA UNIVERSITAT

bolonya     Els estudiants de la URV estaven cridats a una jornada de vaga i una manifestació al Campus Sescelades per mostrar el seu rebuig al Pla Bolonya que pretén crear un espai educatiu europeu comú. La polèmica principal recau en el perill que comporta la substitució de les llicenciatures en graus, obligant als alumnes a finalitzar els seus estudis a base de màsters. Aquest nou sistema ja s'aplica en moltes de les carreres de la URV. El pla també inclou la obligació de fer uns estudis d'evaluació continua i impedir així la dualitat d'estudis i feina.

bolonya     La manifestació s'ha desenvolupat sense incidents i ha finalitzat davant de la seu del Banco Santander que hi ha a l'interior del Campus, com exemple de la privatització de molts dels serveis que oferta la URV. En total s'han llegit un parell de manifests, un de recolzament als alumnes expedientats a la UAB i un altre contra el mateix pla.


Tarragona, 20 de novembre del 2008PROFESSORES I PROFESSORS CONTRA LA LEC

L'USTEC, EL SINDICAT MAJORITÀRI ENTRE EL PROFESSORAT PÚBLIC, HA ENCAPÇALAT LA MARXA

manifestació ustec     Avui hi ha convocada una nova vaga del professorat de l'ensenyament públic de primària i secundària en contra de la nova Llei d'Educació de Catalunya, impulsada pel govern. La llei que actualment està tramitant-se compta amb el total recolzament de PSC, ERC i CIU, mentre que ICV-EUiA, malgrat i considerar-la necessària està a l'espera de que s'acceptin les diverses esmenes que han presentat a la mateixa.

manifestació ustec     L'USTEC, que ni tan so'ls va signar l'acord d'educació pretén amb aquesta jornada pressionar a la Generalitat per a que rectifiqui àmpliament aquesta llei que consideren que atempta contra el sistema públic. Per la seva banda els altres sindicats majoritàris, CC.OO i UGT, no han secundat la vaga, malgrat i que esperen que el govern rectifiqui els punts més controvertits.

     La vaga a Tarragona ha tingut un seguiment irregular, força més escàs de la que van convocar fa uns messos unitàriament tots els sindicats abans de que es portés al parlament. Tot i així la marxa a comptat aquest migdia amb uns 2.000 manifestants, aproximadament.

Tarragona, 13 de setembre del 2008LA FNEC-URV DÓNA LA BENVINGUDA ALS ERASMUS

ELS ESTUDIANTS PROVINENTS DE DIVERSES UNIVERSITATS EUROPEES VISITAVEN AVUI LA CIUTAT

erasmus tarragona     La Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili ha desplegat avui una pancarta a l'Arc del Roser on es podia llegir "Benvinguts a Tarragona Catalunya" al mateix temps que repartien informació sobre la realitat nacional dels Països Catalans als estudiants d'Erasmus que avui visitaven la ciutat de Tarragona.

    Aquest acte entra dins de la campanya "Benvinguts" que es va presentar a Tarragona aquest estiu amb la participació de diversos col·lectius i joventuts polítiques en el que es pretenia internacionalitzar el fet català.

Tarragona, 8 de novembre del 2008LA CONTRAMANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA QUADRIPLICA LA DELS NEONAZI

“AN” NOMÉS ACONSEGUEIX PORTAR UN CENTENAR DE SIMPATITZANTS DE TOT L'ESTAT

antifeixistes tarragona antifeixistes tarragona feixistes tarragona   La convocatòria realitzada pel partit d'ultra dreta Alianza Nacional ha estat tot un fracàs ja que el seu acte central, que per primera vegada es celebrava a Catalunya, no ha reunit a més d'un centenar de persones arribades de tot l'Estat. Per contra, la contramanifestació antifeixista del poble tarragoní, malgrat la pluja i les pors provocades per la suposada arribada massiva de violents a la ciutat, ha reunit a unes quatre-centes persones davant dels Despullats.

     La manifestació neonazi ha finalitzat a la font del Centenari per evitar l'enfronte directe amb els antifeixistes, els quals han dissolt la seva concentració pacíficament i direcció plaça de la Font quan els ultra dretans han encetat els discursos. Tot plegat s'ha realitzat sense incidents, i des de l'organització de la concentració s'ha demanat en tot moment no provocar ni fer crits agressius contra els d'AN.

     Cal destacar, però, que algunes de les imatges realitzades pel fotògraf de xagatarragona.cat han estat esborrades per la mateixa Policia Nacional.

Tarragona, 12 d'octubre del 2008JOSEP FÈLIX BALLESTEROS CONVOCA UN PLENARI EXTRAÒRDINARI

SERÀ PER TRACTAR L'ESTAT ACTUAL DE LA CIUTAT

Alcalde Tarragona      L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha convocat per la primera quinzena de novembre un plenari per parlar de l'estat de la ciutat. Aquest sessió servirà per parlar dels projectes amb quin punt es troben i com evulucionaran a llarg del mandat. L'alcalde va anunciar que “Tenim moltes coses a explicar i a ensenyar”, i subratlla: “Jo cada dia debato de l’estat de la ciutat amb els ciutadans, amb els agents econòmics, socials, culturals, amb els mitjans de comunicació i, fins i tot,  amb l’oposició. Tinc moltes coses a ensenyar i explicar per això faré aquest plenari”.

Tarragona, 7 d'octubre del 2008
 AUTORITZADA UNA MANIFESTACIÓ FEIXISTA D'ABAST ESTATAL A TARRAGONA

L'AJUNTAMENT LI DEMANA A LA SUBDELEGACIÓ QUE RECONSIDERI LA DECISIÓ

cartell antifeixista     A les 12 del migdia el dia 12 a la Imperial Tarraco, aquesta és la convocatòria d'Alianza Nacional pel dia de la “Hispanidad”. A dos quarts de 12 el dia 12 als despullats, és la contramanifestació organitzada pel moviment antifeixista en general de la ciutat. L'acte de diumenge no serà una simple manifestació, sinó que serà l'acte central del partit feixista a nivell estatal, arribaran, doncs, dirigents i simpatitzants de tot l'estat.

     Des de que es va saber que la subdelegació del govern havia autoritzat una manifestació feixista les reaccions han estat continues. No només està, ja, convocada una contramanifestació, sinó que el mateix Consistori ha demanat a la subdelegació que finalment no permeti cap tipus de concentració feixista a Tarragona, ja que la consideren del tot antidemocràtica.

     En qualsevol cas la subdelegació ja ha dit que esperarà l'informe dels cossos policials i que com a molt autoritzaria a traslladar la manifestació, la qual té previst atravessar tota Tarragona, des de la plaça Imperial Tarraco a la plaça de la Font. Pel que fa al concert finalment es farà a la seu del partit a Catalunya que es troba en un polígon indeterminat de la mateixa ciutat de Tarragona.


anar al fòrum i a l'enquesta de la notícia

Tarragona, 6 d'octubre del 2008

 ICV PORTA EL CAS “SAVINOSA” A LA COMISSIÓ EUROPEA

LA GAVARRA VA ARRIBAR A LLENÇAR 187 TONES DE CRU A L'AIGUA

vaixell enfonsat     Novament la formació ecosocialista s'ha de dirigir a la Comissió Europea per un tema mediambiental que afecta directament la ciutat de Tarragona. D'aquesta manera, Raül Romeva, eurodiputat d'ICV, presentarà una bateria de preguntes per posar al corrent a la CE, no només del vessament en sí, sinó també de les negligències comeses en el manteniment de la nau i per demanar responsabilitats a les institucions europees, ja que compten amb suficients competències com per posar mesures per evitar episodis com aquest.

     A més deixarà constància que el Port de Tarragona acumula un alt nombre d'accidents, en la seva majoria, també, per vessaments de cru, que afecten el medi ambient, tal i com ja vam apuntar la mateixa setmana del vessament, segons les informacions facilitades pel grup ecologista GEPEC.

llegir més a: EL VESSAMENT PODRIA HAVER LLENÇAT 187 TONES DE CRU A LA MAR

Tarragona, 30 de setembre del 2008TAMBÉ EN CATALÀ

AQUESTS ÚLTIMS DIES HAN PROLIFERAT A TARRAGONA DIVERSES ENGANXINES EN CARTELLS EN CASTELLÀ

en catala     Segons ha pogut saber xagatarragona.cat ni Plataforma per la Llengua ni la Plataforma Dret a Decidir estan darrere d'aquestes, malgrat i que ambdues ja havien fet campanyes similars, dirigides als cinemes i bars musicals de la ciutat. Les accions, aïllades en diversos punts de la ciutat, no són signades per cap associació, grup polític o similar. En qualsevol cas estan dirigides a elements públics i privats que només estan en castellà.

Tarragona, 16 de setembre del 2008ICV EXIGEIX TRANSPERÈNCIA A LA CANDIDATURA TARRAGONA 2017

ICV ESPERA QUE BALLESTEROS PRENGUI MESURES

balco mediterrani      Ahir, ICV va comunicar que denunciava l'opurtunisme de PP i CiU amb Tarragona 2017. Els verds esperen que el president, Josep Fèlix Ballesteros, prengui mesures per tal de retornar la confiança i la il·lusió a la ciutadania de Tarragona en el projecte. El grup ecosocialista recorden que PP i CiU disposaven de vicepresidents a la Junta Directiva i que per tant no poden al·legar desconeixement.

Tarragona, 3 de setembre del 2008LA PLATAFORMA DECIDEXO DECIDIR-CAMP DE TARRAGONA DEMANA UNITAT

DESPRÉS DE QUE L'ENTITAT SOBIRANISTA S'HAGI ENDINSAT EN UNA GUERRA D'INTERESSOS PERSONALS

decideixo decidir - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Segons ha pogut saber xagatarragona.cat des del Camp es vol afavorir al diàleg entre les “famílies” que han aparegut dintre de la Plataforma Decideixo Decidir que permetin tirar endavant un projecte de país, cosa que segons el portaveu de Tarragona no serà possible “sense un acord en els estatuts, la junta i la línia política a seguir”, i per això els convida a deixar de banda les disputes personals.

     Tot i així des de les comarques de Tarragona es mostren optimistes de cara al futur i conviden a totes aquelles entitats sobiranistes del Camp a incorporar-se a la plataforma. A més d'assegurar que seguiran treballant pel dret a la sobirania nacional de Catalunya en les campanyes pròpies, però també recolzant totes aquelles que sorgeixin per altres col·lectius.

Tarragona, 22 de juny del 2008ERC-TARRAGONA DÓNA L'ESQUENA A PIGCERCÓS

LA SEVA CANDIDATURA ES QUEDA COM LA QUARTA OPCIÓ A LA CIUTAT I AL CAMP

carod benach - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Ernest Benach va aconseguir 97 vots mentre que Puigcercós es va haver de conformar amb 10, en segona posició va quedar Joan Carretero i en tercer, Jaume Ranyer. Pel que fa a la secretaria general la correlació és la mateixa però amb menys diferència, ja que Ridao és capaç de duplicar els vots del seu líder. Aquesta tònica es va repetir a tot el Camp, motiu pel qual Lluís Aragonés ha demanat a la nova direcció d'ERC que tinguin en compte els resultats de les comarques del Camp.

Tarragona, 9 de juny del 2008DE NOU NOVA IMATGE DE L'AJUNTAMENT

EL NOU CONSISTORI HA PRESENTAT EL NOU LOGOTIP PER LA MARCA AJUNTAMENT DE TARRAGONA

logotip ajuntament tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Amb els vots favorables de l'actual equip de govern, és a dir PSC i ERC, s'ha escollit una nova imatge inspirada en el medalló de la casa Castellarnau, on les ones de l'ensenya de la ciutat formen un cercle. xagatarragona.cat ha consultat a Maria Ayela, una publicista alacantina i per tant imparcial en la guerra de partits, la seva opinió sobre la nova imatge, després d'haver creat ella mateixa la d'algunes poblacions del País Valencià. Sobre l'antic disseny assegura que “el logotip de l'anterior govern, és una mica simple i no em transmet res”, a més de contrastar que s'assembla molt al de San Sebastián de los Reyes.

     Per la seva banda a l'actual imatge li dedica adjectius com “dinàmica, divertia i original”, malgrat i reconèixer que no és la habitual imatge d'una institució. També destaca positivament el fet que estigui basada en una ensenya representativa de la ciutat, però alhora considera que la tipologia utilitzada “no m'acaba de fer el pes”.

Tarragona, 13 de gener del 2008IES VIDAL I BARRAQUER AMB ICV VOLEN RECUPERAR LA QUINTA

VOLEN QUE EL XALET ABANDONAT AL PARC DE SANT RAFAEL ES DESTINI A USOS PEDAGÒGICS

la quinta de sant rafael - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L’institut va proposar que en aquest es fessin activitats socials i culturals. Cal recordar que en aquest espai el consistori mai ha destinat cap us concret, motiu pel qual ICV-LP s’ha sumat a la demanda. Segons Lluís Balart, cap de llista d’iniciativa, calen idees imaginatives com aquesta per demostrar que es poden donar usos de primer ordre, criticant que l’única proposta de l’equip de govern sigui instal·lar una cafeteria.

 Tarragona, 11 de febrer de 2007 | imatge: www.vidalibarraquer.netARRENCA LA CAMPANYA AL CONGRÉS DELS DIPUTATS

A LA MITJANIT ELS CANDIDATS FEIEN LA TRADICIONAL ENGANXADA DE CARTELLS

campanya tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     PSC, CiU, PP i ICV han apostat per fer-ho a la Rambla Nova, mentre que ERC ha començat la campanya amb un míting al Tinglado. El PSC portava la representació més nombrosa amb música incorporada, tanmateix com CiU. D'aquesta manera es dóna el tret de sortida a una campanya que portarà dissabte a Felipe González, dilluns a Joan Saura, mentre que la resta ho aniran fent durant la següent setmana.

     Tots els partits tenen clars els seus objectius, el PSC pretén revalidar els 3 diputats aconseguits al 2004, CiU i PP recuperar el que van perdre fa quatre anys, ERC a millorar els resultats que li van portar a aconseguir un representant i ICV a aconseguir per primera vegada un diputat al congrés.

Tarragona, 22 de febrer del 2008“DRET A DECIDIR” PREPARA TAULES INFORMATIVES PEL 9-M

SERVIRAN PER IMPULSAR LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES PER ORGANITZAR REFERÈNDUMS

decideixo decidir - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     “Poder participar en un referèndum, això és el que demanem i això és el que seria democràcia, anar a votar cada quatre anys no deixa de ser una imposició seva”, així de contundent es mostrava Roser Gaitano, coordinadora de Sobirania i Progrés, en la presentació de les taules que s'instal·laran al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre per recollir signatures durant la jornada electoral, emmarcades en la campanya que pretén instar al Parlament a lluitar per aconseguir el dret a convocar referèndums.

     El 9 de març està assegurada una taula a la ciutat, malgrat i que “hi haurà més, volem que Tarragona sigui bàsica en la construcció nacional”, apuntava Francesc Marco Palau, representant de la plataforma a Tarragona. En tot moment, però, s'ha deixat clara la voluntat de no transferir en la jornada electoral, sinó simplement la de deixar constància de la voluntat del poble català.

Tarragona, 19 de febrer del 2008AMNISTIA INTERNACIONAL TARRAGONA AMB EL POBLE BIRMÀ

MIG CENTENARS DE CIUTADANS HAN ASSISTIT A LA CONCENTRACIÓ D’AQUEST MIGDIA

birmania tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La concentració ha tingut com objectiu mostrar el rebuig al règim de Birmània (actual Myanmar) el qual impedeix el dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament. A més Amnistia Internacional ha demanat l’alliberació dels presos polítics, entre els quals destaca Aung San Suu Kyi (presidenta legítima del país des de les eleccions del 1990 quan el govern militar va ignorar els resultats), el compromís de la comunitat internacional i el respecte dels drets humans.

     En l'actualitat les manifestacions convocades a priori per l'augment sobtat del preu de la gasolina i d'algunes matèries primeres a Rangun i a altres ciutats del país, totes elles liderades pels monjos budistes, han assolit el rang de manifestacions a favor dels drets humans i per la llibertat dels presos polítics. Totes elles estan sent reprimides per la força militar del país, motiu pel qual es convoquen concentracions a nivell mundial, entre elles la d'aquest passat diumenge a les 13:00h davant de l'estàtua dels despullats a Tarragona on van assistir poc més de mig centenar de persones.

 Tarragona, 30 de setembre del 2007JAIME CLIMENT DEIXA CIUTADANS-PARTIDO DE LA CIUDADANÍA

EL CAP DE LLISTA PER LES ELECCIONS MUNICIPALS A TARRAGONA ASSEGURA QUE AL SETEMBRE INGRESSARÀ EN UN NOU PARTIT

ciutadans - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Segons ha dit Jaime Climent en una entrevista al Diari de Tarragona Ciutadans (C’s) ha desvirtuat el seu projecte inicial des del segon congrés, el qual cal recordar que va arribar en mig d’una greu crisi interna amb dimissions i crítiques a la direcció. A més s’ha mostrat molt crític amb el fet que s’hagin situat ideològicament en el centre-esquerra, i és que cal tenir en compte que l’únic nexe real que els uneix és el seu anti-nacionalisme català.

      Aquesta ha estat una de les tantes baixes que Ciutadans està tenint després d’unes eleccions municipals on no es van assolir els objectius marcats, a Tarragona, per exemple, no van entrar al consistori i l’esdevenir incert que té a dia d’avui la formació política fa que molts es desentenguin del projecte, el que fa pensar que potser no és res més que la manca de poder el que els mou a prendre aquesta decisió, possibilitat que es veu augmentada amb l’interès de Jaime Climent a ingressar en un nou partit al setembre.

Tarragona, 5 d'agost del 2007400 PERSONES EXIGEIXEN EL DRET A L’HABITATGE DIGNE

SOTA EL LEMA ‘L’HABITATGE HA DE SER UN DRET, NO UN NEGOCI’ HAN RECORREGUT EL CENTRE DE LA CIUTAT

dret a un habitatge digne - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Durant la marxa s’han vist cares conegudes del món de la política com Lluís Balart, d’ICV-LP i José Estrada, Nos.som/PCPC; de la cultura, com Oriol Grau i altres representants de moviments ciutadans com el de la Plataforma Salvem la Platja Llarga o del Sindicat d’Estudiants. Les principals consignes han estat “prou especulació” i “hi ha gent sense casa i cases sense gent, com és possible?”, entre d’altres.

     La manifestació ha anat fent aturades davant de les immobiliàries, caixes i bancs, on una família s’instal·lava a viure, quedant totes elles tapiades per un mur de paper on es podia llegir frases com “especuladors”, “hipoteca a 50 anys = cadena perpètua” o “culpables”.

     Al final de l’acte l’Assemblea per un Habitatge Digne de Tarragona ha llegit un manifest on es demanava el compliment del dret de tot ciutadà a un habitatge digne i convidant a tots els ciutadans a col·laborar amb aquesta tots els dilluns a les 19:00h en el casal Sageta de Foc.

     L’acte l’ha tancat José Estrada el qual ha fet un discurs eminentment comunista on ha apel·lat el malestar davant d’una classe política que no es preocupa dels problemes de la gent. També a criticat la poca difusió que tenen actes com aquest per part dels mitjans de comunicació, fet que fa que no hi hagi gaire participació, malgrat que aquests siguin els problemes reals de la gent, i no les baralles sobre la política antiterrorista.

Tarragona, 24 de març del 2007L'ADMC VOL SER LA VEU DELS BARRIS

ELENA BLASCO SERÀ LA CAP DE LLISTA AMB LA INTENCIÓ DE TREURE DOS O TRES REGIDORS

ADMC - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'Agrupació Democràtica Municipal de Catalunya ja ha presentat la seva candidatura per les properes eleccions, tal i com ja va informar xagatarragona.cat de facto fa uns mesos. El seu objectiu serà donar veu als barris de la ciutat donant especial atenció a la seguretat, l'ensenyament i el transport públic.

     La seva cap de llista, Elena Blasco, és infermera des de fa més de vint anys al CAP de Torreforta. Malgrat que és la primera vegada que entra en política porta temps en el món sindical formant part del sindicat CATAT (Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l'Administració de Catalunya). L'altre nom que ja han fet públic és el seu segon, Luis Cabrera, empresari de l'hostaleria a Bonavista. La resta de candidats els donaran a conèixer durant les properes setmanes.

Tarragona, 23 de març del 2007

Com pot afectar això de cara les eleccions municipals de la propera primavera? Digues la teva al fòrum.MANIFESTACIÓ EL 24 DE MARÇ EN DEFENSA DEL DRET A L’HABITATGE

SERÀ A LES CINC DE LA TARDA I COMENÇARÀ A L’ESTÀTUA DELS DESPULLATS PER ACABAR EN LA PLAÇA DE LA FONT

dret habitatge tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L’Assemblea per l’Habitatge Digne de Tarragona, constituïda en l’anterior protesta, convoca als ciutadans a defensar el dret a l’habitatge la jornada del 24 de març on hi haurà protestes a moltes altres ciutats de l’estat. El lema de la convocatòria ja és tota una declaració d’intencions, i la seva intenció és fer pressió per tal que les institucions compleixin, tal i com diu la constitució, l’accés a un habitatge digne per tothom.

Tarragona, 17 de març del 2007EL PP REUNEIX POC MÉS DE 150 PERSONES A LA PLAÇA DE LA FONT

LA CONCENTRACIÓ, PREÀMBUL DE LA DE MADRID, ES FEIA CONTRA LA CARCELACIÓ ATENUADA DE DE JUANA CHAOS

de juana chaos tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La concentració va començar sota els xiulets dels vianants que hi havia per la plaça. Durant la concentració un petit grup d’independentistes, que provenien del casal Sageta de Foc, van fer acte de presència a la plaça amb banderes independentistes i anarquistes. Molts populars van respondre a la provocació violentament, motiu pel qual la Guàrdia Urbana va haver d’actuar, protegint fortament la plaça amb la presència de més de cinc vehicles.

     Cal recordar que el pres De Juana Chaos, després d’haver complet la condemna per 25 assassinats, va ser condemnat per haver escrit uns articles al diari Gara on es feia apologia del terrorisme. L’etarra es va ficar en una vaga de fam per demanar la llibertat, motiu pel qual la justícia li va oferir un segon grau en un hospital de Donostia per evitar la seva mort, decisió que els populars no han acceptat.

Tarragona, 17 de març del 2007SERVEI SOCIAL GASTA 60.000€ EN UN CREUER

QUE REGALA ALS VOLUNTARIS DE "PROTECCIÓ ESCOLAR" I ALS SEUS MARITS O ESPOSES

creuer - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     ICV-LP és l’única força política que s’ha oposat al regal considerant-ho excessiu. A ningú se li escapa la tasca que realitzen els voluntaris, en aquest cas regular el trànsit a l’entrada i sortida dels col·legis, però deu milions de les antigues pessetes, extretes de la regidoria de Benestar i Família han estat titllats d’excessius per Lluís Balart, cap de llista d’ICV-LP.

Tarragona, 11 de febrer de 2007 | imatge: laMalla.catL’AJUNTAMENT PRESENTA LA NOVA IMATGE CORPORATIVA

TARRAGONA ES SOBREPOSA A AJUNTAMENT PER POTENCIAR LA INSTITUCIÓ COM A SERVEI PER LA CIUTAT

nova imatge tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El nou logotip no substitueix l’històric escut, sinó que els dos conviuran amb dues funcions diferents. El primer consisteix en unificar la imatge de totes les empreses públiques, actualment amb imatges diverses, i el segon seguirà sent l’emblema de la ciutat.

     En els pròxims mesos s’encetarà una campanya per donar-lo a conèixer a la ciutadania i a poc a poc s’anirà implantant en els papers oficials, els vehicles, els plafons... Aquest procés es preveu llarg, fins i tot d’anys, ja que serà a partir d’ara que s’encarregarà amb la nova imatge, una vegada que la logística anterior quedi esgotada.

Tarragona, 31 de gener de 2007ESTEVE ORTÍZ I MARIA MERCÈ MARTORELL ES DONEN DE BAIXA DEL PP

ELS MOVIMENTS DESPRÉS DE LA DIMISSIÓ DE RICOMÀ NO S’HAN FET ESPERAR

ajuntament tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Tal i com va avançar xagatarragona.cat de facto, el canvi al PP tarragoní no s’ha fet esperar i el canvi d’estratègia és evident. Els dos regidors que es van presentar com a independents i que després es van afiliar als populars ara es donen de baixa assegurant que amb la marxa de Francesc Ricomà queden desvinculats del projecte.

     Segons sembla s’ho van fer saber a Josep Piqué en una carta que li van fer arribar el mateix dia en el que es presentava el nou candidat, Alejandro Fernández. Tot i així han assegurat que tenen un compromís amb la ciutat i que continuaran treballant fins la fi del mandat.

     De manera extraoficial persones properes al partit ens han fet saber que el principal motiu és un canvi intern, dels populars, per tal d’allunyar-se dels cercles propers a Piqué, més moderats, i fer un gir en una línia més radical.

     Ara el partit estudia com afrontar la crisi, fins i tot es podria donar una possible substitució per tal d’impedir la temptació de deixar l’equip de govern en minoria, si aquests es traslladen al grup mixt.

Tarragona, 6 de desembre de 2006

Com pot afectar això de cara les eleccions municipals de la propera primavera? Digues la teva al fòrum.SOBIRANIA I PROGRÉS ES PRESENTARÀ A LA CIUTAT ABANS DEL 2007

EL SEU OBJECTIU ÉS ASSOLIR LA SOBIRANIA DE MANERA URGENT I IRRENUNCIABLE COM A CAMÍ PEL DESENVOLUPAMENT

sobirania - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      Segons fonts consultades per xagatarragona.cat abans del 2007 es volen donar a conèixer a la societat tarragonina. D’aquesta manera volen apropar el seu projecte basat en crear un àmbit propi de la societat civil catalana, que sigui transversal, generador d’idees i d’opinions, per tal de demanar l’objecció fiscal contra l’Estat i l’autodeterminació.

imatge cedida per: laMalla.net

     Actualment tenen l’espai www.sobiraniaiprogres.cat on es donen a conèixer, després de l’acte de presentació celebrat el 4 d’octubre a Barcelona.

Tarragona, 6 de desembre de 2006ICV-EUiA L'ÚNICA FORÇA QUE CREIX EN NOMBRE DE VOTS

C-PC IRROMP A LA CIUTAT AMB EL 4,88%, UN DELS SEUS MILLORS RESULTATS PERCENTUALS

Els resultats amb el 100% escrutat a la ciutat queden així:

                            CiU 27,6% -

                           PSC 27,2% -

               PP 15,77% -

            ERC 13,2% -

 ICV-EUiA 6,78% +

    C's 4,88% (primers comicis)

participació: 54,2% (Als feus convergents es va superar el 65%, a les urbanitzacions de llevant es supera el 63%, mentre que a les zones socialistes no arriben al 50%, a Bonavista es queda a un 38,43%)

Tarragona, 2 de novembre de 2006JA S'HAN PRESENTAT LES LLISTES TARRAGONINES A LES ELECCIONS NACIONALS

EL DILLUNS 16 D'OCTUBRE COMENÇARÀ LA CAMPANYA I L'1 DE NOVEMBRE SERÀ LA JORNADA ELECTORAL

ettocaatu - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Titulars: Els cap de llista a la Circumscripció de Tarragona seran: Joan Miquel Nadal i Malé, per CiU; Xavier Sabaté, pel PSC; Ernest Benach i Pascual, per ERC; Rafael Luna i Vivas, pel PP i Daniel Pi, per ICV.

ACTES DE CAMPANYA

RESULTATS ANTERIORSMONTILLA DIU QUE "SI GUANYA CIU CATALUNYA FARÀ LLENYA"

L'AUDITORI DEL CAMP DE MART HA ACOLLIT L'ACTE CENTRAL DEL PSC A TARRAGONA DAVANT DE 2.000 PERSONES

zapatero - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El PSC ha centrat les seves forces avui a Tarragona. El primer en parlar va ser Pep Fèlix Ballesteros, centrant el seu discurs en la política municipal i en criticar la tasca de Joan Miquel Nadal i Malé, tan com alcalde que com a cap de llista per CiU, fent declaracions fora de to, seguint amb la tònica del seu partit.

imatge cedida: laMalla.net

     Per la seva banda Xavier Sabaté va obrir la mirada a tota la província, especialment en les Terres de l'Ebre. Ha destacant el gran triomf de l'anul·lació del PHN i el pla de recuperació del delta que s'està duent a terme.

      José Montilla va començar dient-li a Zapatero que ells dos no sempre estaran d'acord quan sigui president, però que poden fer un bon equip. També ha fet una crida al vot útil, assegurant que són la única força que garanteix un govern d'esquerres, tot i que contràriament al que fa ICV no diuen obertament amb qui pactaran. Montilla, també ha destacat el perill del triomf convergent fent un paral·lelisme amb el fet casteller, recordant la seva estada al Concurs de Castells i assegurant que "si guanya ciu, Catalunya farà llenya". També va destacar la bona tasca del govern català, el qual ha millorat amb escreix les polítiques socials en poc més de dos anys i mig.

     Finalment José Luís Rodríguez Zapatero va fer embogir l'auditori, el primer comentari referent al partit del vespre entre el Nàstic i el Reial Madrid, com no podia ser d'una altra manera. Després va reiterar que les polítiques que els socialistes estan fent, tan al govern central, com a la generalitat són la garantia de futur i que "Catalunya és un gran país" i amb Montilla com a president ho serà més. Zapatero, va fer una crida al vot dels joves i de tots els treballadors.

Tarragona, 28 d'octubre de 2006ERC CENTRA EL SEU DISCURS EN ELS DINERS

UNES 700 PERSONES VAN PARTICIPAR EN L'ACTE QUE ES VA CELEBRAR AL PALAU FIRAL I DE CONGRESSOS

     Ernes Benach destaca que ERC és l'únic partit que porta Catalunya al cap i al cor, i els altres a la butxaca. El discurs va ser pràcticament monogràfic, centrat en els pressupostos de l'Estat i els diners que, segons ells, CIU ha deixa't perdre. També van destacar el perill de la sociovergència, alhora que ells no es decanten per cap opció de pactes. En aquest moment, només un partit diu obertament quin és el pacte que volen, ICV aposta per la reedició del tripartit amb unes noves bases.

Tarragona, 19 d'octubre de 2006NADAL NO ENS VA DEIXAR FICAR PUBLICITAT A L'EMT

ICV-EUiA VA FER L'ACTE CENTRAL DE CAMPANYA AL CAMP DE TARRAGONA AHIR, COMPARANT LA SEVA OBRA DE GOVERN AMB LA DE CIU, DAVANT DE 200 PERSONES

sauraicv - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Els ecosocialistes van reconèixer escàndols innecessaris a la seva coalició, sense ser ells els causants, alhora que opten per una reedició del tripartit amb unes bases més clares. A més van fer una crida a tots aquells que reconeixen que han estat els més eficaços en el govern a que els votin, haguessin votat al PSC, ERC o fins i tot a CiU en els anteriors comicis.

imatge d'iniciativa.cat

     Primer va intervenir Teresa Fortuny, la número tres en les llistes tarragonines, que va fer una crida a la memòria històrica. Després va ser el torn de Jordi Miralles, president d'EUiA, el qual va destacar que el DVD de CiU no és més que "una cortina de fum per tapar els continguts més conservadors que mai ha proposat". El cap de llista a la demarcació, Daniel Pi, va destacar la cancel·lació del PHN i la reducció del consum d'aigua al camp; a més d'assegurar que "no pot ser que el 70% de l’energia es produeixi a les comarques de Tarragona, quan només en consumim un 17%" i que el cementiri nuclear no s'ha d’instal·lar a la província. També va aprofitar per criticar que ells no han pogut ficar publicitat als autobusos municipals i Joan Miquel Nadal i Joan Aregio sí.

     Finalment va ser el torn de Joan Saura, aquest va fer ironia de les propostes dels convergents, com la de que descomptarà impostos als que sàpiguen anglès o sobre la rebaixa en la compra dels pisos, tan sigui a Bonanova com a Sant Adrià; iniciativa, va dir, ajudarà a qui ho necessiti, especialment als que no es poden comprar un pis. També va demanar a Artur Mas que "torni a anar al notari per dir que no acceptarà els vots del PP" i que a que espera a fer la segona part del DVD, però en contra del PP, perquè d'ells no diuen res, segons Saura, perquè segueixen sent aliats.

     Tots els participants van destacar la bona obra que ha dut a terme Dolors Comas, dedicant-li un fort aplaudiment acompanyats dels 200 assistents.

Tarragona, 18 d'octubre de 2006COMENÇA LA CAMPANYA SENSE INCIDENTS

A LES 00:00 ES FEIA LA TRADICIONAL ENGANXADA DE CARTELLS A LA RAMBLA NOVA

joansaura.cat - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'inici de campanya va venir marcat pel DVD que hores abans havia repartit ciu introduït a tots els diaris. Aquest, mitjançant un estil cinematogràfic, dedica 55 minuts a narrar, el que segons ells, han estat quatre anys de retrocessos. Avui, 16 d'octubre, ICV farà el seu principal acte de campanya al Palau Firal i de Congressos de Tarragona (19:30).

Imatge cedida per: laMalla.net | Tarragona, 15 d'octubre de 2006CELESTINO CORBACHO I XAVIER SABATÉ VISITEN REUS

EL CAP DE LLISTA PER TARRAGONA REPTA A POBLET A FER UN CARA A CARA

El cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, ha parlat durant el acte central del partit socialista a Reus, en que també hi ha assistit Celestino Corbacho i Lluís Miquel Perez.
 
A destacar de la intervenció de Xavier Sabaté que s’ha basat en fer un repàs de totes les millores a la comarca del Baix Camp, i alhora ha aprofitat per tornar a demanar a Josep Poblet que aclareixi el seu programa del seu partit. Tot i això ha aprofitat per reptar-lo a fer un debat cara a cara, per tal de que s’aclareixin aquests dubtes que hi ha presents.

Tarragona, 17 de novembre del 2010HORTÈNSIA GRAU DEFENSA EL TRANSPORT PÚBLIC

Herrera reclama una majoria plural d’esquerres per seguir aplicant polítiques ecologistes i de progrés

icvJoan Herrera, cap de llista d’ICV-EUiA, ha defensat a Tarragona una majoria plural d’esquerres com la millor fòrmula de govern per a després de les eleccions del dia 28. Herrera va acompanyar Hortènsia Grau a l’acte central de campanya a la demarcació, en el qual van intervenir també Joan Josep Nuet, Jaume Forcadell, Pastori Roldán, Arga Sentís i Daniel Pi.

El secretari General d'ICV va defensar la necessitat que les esquerres continuïn governant a Catalunya, perquè "ens juguem que es facin polítiques socials que generin ocupació", i això només serà possible "si la gent vota ICV-EUiA, perquè som els únics que ho defensem". En la seva intervenció, Herrera es va referir també al "poder de la gent". "Volem que governi la gent", va dir, "perquè el futur no està escrit i podem canviar la realitat, diguin el que diguin els mercats i les enquestes". El dirigent ecosocialista va recordar que aquestes son les primeres eleccions que es fan després de les retallades del govern central, i que cal enviar un missatge clar en favor de l'equitat, la cohesió social i l'ecologia.

Hortènsia Grau, per la seva banda, va reivindicar l'obra de govern que ICV-EUiA ha dut a terme en aquest darrer mandat, tot afirmant que "hem canviat les idees hegemòniques, i ho seguirem fent tot generant ocupació i mantenint l'estat del benestar".  Grau va assenyalar "l'honestedat i la coherència" com les característiques principals d'ICV-EUiA, i es va mostrar confiada que "la ciutadanania reconeixerà aquests valors" i els hi donarà suport.

Tarragona, 21 de novembre del 2010