::Portada >Política >ELECCIONS MUNICIPALS

ELECCIONS MUNICIPALS

“ICV-EUiA ÉS L’ÚNICA GARANTIA DE GOVERN D’ESQUERRES DE DEBÒ”

AMB AQUESTES PARAULES LA HISTÒRICA TERESA FORTUNY DEMANAVA EL VOT A TOTA LA GENT D’ESQUERRES, PERQUÈ HI HA VIDA MÉS ENLLÀ DEL FRANCOLÍ

saura tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Després de recordar l’etapa en que el PSC va pactar amb CiU o la centralitat d’ERC, ICV-EUiA s’ha presentat com l’esquerra vermella, verda, i violeta de debò i la que portarà la cohesió a Tarragona. Joan Saura ha destacat les polítiques socials que estan duent a terme a moltes poblacions i al mateix govern de la Generalitat. Lluís Balart ha fet referència a la polèmica de la Mesquita i ha defensat la ubicació d’una biblioteca en el Banc d’Espanya. 

Tarragona, 23 de maig del 2007

     Després de les intervencions d’altres dirigents com Joan Saura, president d’ICV i Conseller d’Interior i Relacions Institucionals i de membres de la llista ecosocialista com la número dos Maria Argaño Sentís, Lluís Balart ha fet referència a la polèmica de la mesquita assegurant que ells, tal i com posa el seu programa, aposten per la instal·lació d’una biblioteca al Banc d’Espanya, però recorda que la ciutat ja té una mesquita cedida per l’Ajuntament en un polígon on no arriben ni els autobusos, el que demostra que CiU i PP aposten per l’exclusió social i la desigualtat. Per contra iniciativa, segons ha dit, aposta per una Tarragona cohesionada, amb polítiques socials, sense pobresa, sense diferència entre barris, sense exclusions, que defensi els espais verds com la Platja Llarga i amb equipaments culturals potents. Precisament l’acte ha començat amb les paraules de Sentís demanant disculpes per haver convocat l’acte en un espai que no està condicionat per gent discapacitada, “però és el que ha cedit l’Ajuntament”, es lamentava.MULTIPARTIDISME TARRAGONÍ

14 CANDIDATURES CONCORRERAN A LES ELECCIONS MUNICIPALS, SET MÉS QUE EN ELS ANTERIORS COMICIS

eleccions municipals tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     A banda de les cinc que actualment tenen representació, (CIU, PSC, PP, ERC i ICV-LP, que enguany es presenta juntament amb EUiA), també es presenten: Tarragona Grup Independent, encapçalada per Mercè Martorell, que va deixar el PP i Hernández que deixarà ICV-LP; Ciutadans Partit de la Ciutadania, Agrupació Democràtica Municipal, que pretén ser la veu dels barris; Alianza Nacional, partit d’ultradreta, racista i nacionalista espanyol; Bloc de Ciutadans Compromesos; Partit Família i Vida, partit catòlic contra l’avortament i l’eutanàsia; Nosaltres.Som – Assemblea d’Unitat Popular,  agrupació d’esquerres que pretén multiplicar la participació ciutadana; i finalment Partit Humanista que es presenta juntament amb Escons Insubmisos.

en breu més informació dels partits, dels actes de campanya...

ARTICLES D'OPINIÓ RELACIONATS:

envia'ns el teu a administracio@xagatarragona.cat

Una democratacristiana, un ecosocialista...L’ASSOCIACIÓ D’ESTUDIANTS DE LA ROVIRA I VIRGILI DÓNA SUPORT A BALLESTEROS

DESPRÉS D’UNA REUNIÓ AMB EL CANDIDAT DEL PSC ON AQUEST ELS HA EXPOSAT LES SEVES PROPOSTES EN HABITATGE, TRANSPORT PÚBLIC I JOVENTUT

urv ballesteros - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     En un comunicat que han fet arribar a la premsa el portaveu de l’AERV, Oscar Grau, ha destacat propostes com la creació d’una residència pels estudiants i nous espais polivalents per portar a terme activitats d’oci, cultura i voluntariat. Ballesteros també s’ha compromès a fer un estudi per coordinar els horaris dels autobusos i trens amb els dels estudiant i entre si. Finalment Grau destaca la capacitat de l’alcaldable a escoltar i allunyar-se de la prepotència amb la que solen parlar la majoria de polítics, afegint que és l’única opció progressista i de canvi real que necessita la ciutat.

Tarragona, 8 de maig del 2007DEBAT SENSE NOVETATS

ELS CINCS CANDIDATS ES VAN ENFRONTAR DAVANT LES CAMERES DE TV3

debat municipals tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Els cinc candidats es van mostrar tal i com ho porten fent durant tota la campanya, el més concís i precís va ser Lluís Balart (ICV-EuiA) que va evitar grans discursos i es va limitar a dir allò que calia, per la seva banda Sergi de los Ríos (ERC) va aprofitar per deixar entre veure la seva cara més equidistant, Alejandro Fernández (PP) va intentar portar l’humor al debat, però va quedar en això, en un intent de fer gràcia, Josep Fèlix Ballesteros (PSC) va aprofitar la seva capacitat d’oratòria unint tot sovint la tasca de CiU i PP a la Generalitat i al Govern Central respectivament, això si, sobre temes que tocaven a la ciutat, finalment Joan Aregio (CiU) va seguir aquesta mateixa estratègia encara que de manera més exagerada, aprofitant, fins i tot, el minut final per recordar el cara a cara que no ha volgut fer el Ballesteros demostrant la manca de projectes de la formació que porta disset anys a l’Ajuntament.

Urbanisme

     El primer tema tractat fou el POUM, aprovat ahir mateix, el que va fer que l’oposició s’aliés, com en molts moments del debat, per recordar que s’ha aprovat amb un govern en minoria, en període electoral, sense haver-los donat temps per estudiar-ho i amb tants anys de retard.

Transport

     Gairebé tots van coincidir en el tema AVE on van assegurar que l’estació la van apropar el màxim que van poder a la ciutat. Per la seva banda Lluís Balart (ICV-EuiA) va recordar que el problema és la falta d’una xarxa de transports públics del Camp de Tarragona, concretament va remarcar la necessitat d’una xarxa de rodalies i la creació del Tramvia que uneixi les poblacions del Camp, el conegut projecte del TramCamp.

Esport

     Amb un Nàstic gairebé de segona els partits es van posicionar en les qüestions econòmiques, concretament en les dotacions de l’Ajuntament. Lluís Balart (ICV-EuiA) va assegurar que era insuficient que el consistori doni tants milions, reconeixent que és una manera de promocionar la ciutat, però recordant que calen més incentius a l’esport de base. Sergi de los Ríos (ERC) creu innecessàries les interferències polítiques, Alejandro Fernández (PP) va destacar el gran anunci publicitari que és el Nàstic i la interrelació que hi ha entre el Nàstic i la ciutat. Josep Fèlix Ballesteros (PSC), per la seva banda, va reconèixer la bona tasca feta per l’Ajuntament en aquest aspecte però va recomanar cedir les accions als socis, finalment Joan Aregio (CiU) va defensar les polítiques d’esport que ha fet el seu equip de govern.

Seguretat

     Tots van recordar que la situació actual no és la més adient, una Policia Nacional i Guardia Civil que marxa i uns Mossos d’Esquadra que no arriben del tot fins el 2008. Lluís Balart (ICV-EuiA) va apostar per la policia de proximitat i va recordar-li a l’Alejandro Fernández (PP) que Joan Saura, conseller d’Interior i president d’Iniciativa, no va fer cas, per sort, de la proposta del seu partit que recomanava l’anul·lació del desplegament a la circumscripció de Tarragona. Sergi de los Ríos (ERC) va recordar la manca de coordinació que hi ha entre els cossos, Ballesteros (PSC) va felicitar l’anterior executiu de Maragall per haver avançat el desplegament dos anys a més de recordar que CiU va situar Tarragona com l’últim territori on desplegar-se, finalment Joan Aregio (CiU) va defensar la videovigilància a la part baixa de la ciutat i tal i com ho va fer Alejandro Fernández no va defensar la policia de proximitat.

Vota’m

     En l’últim minut que els candidats tenien per demanar el vot Lluís Balart, seguint la seva tònica habitual, el va aprofitar per recordar els seus punts bàsics del programa desitjant una ciutat coesionada entre barris, participativa, descentralitzada i amb un govern d’esquerres. Sergi de los Ríos aposta per un executiu rigorós i amb il·lusió i amb perspectiva de capital catalana del segle XXI. Alejandro Fernández creu en una nova etapa amb els mateixos i potenciar el comerç i el turisme per davant de tot. Josep Fèlix Ballesteros va agafar la bandera del canvi autèntic, més il·lusionant, a més de recordar que Tarragona necessita més neteja, més serveis, més seguretat, més projecció internacional... I Finalment Joan Aregio va recalcar els nous temps que venen i es va autoproclamar el més capacitat per dur-lo a terme.

Tarragona, 16 de maig del 2007EL PSC GUANYARIA LES ELECCIONS SEGONS L’ENQUESTA D’EL PERIÓDICO

ICV ACUSARIA L’ABSÈNCIA DE DOLORS COMAS MALGRAT I PRESENTAR-SE CONJUNTAMENT AMB EUIA

enquesta municipals tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

El PSC guanyaria entre dos o tres regidors més, CiU perdria dos, el PP cap o un, ERC cap o en tot cas pujaria un i ICV-EUiA podria perdre un. D’aquesta manera les tres forces d’esquerres sumarien entre 15 i 16 regidors en front dels 11 o 12 que obtindria CiU i PP. Malgrat i el canvi que reflexa el sondeig, els ciutadans aproven àmpliament la tasca del govern de CiU i PP.

tota l'enquesta aquí

Tarragona, 19 de maig del 2007CIU PRESENTA LA SEVA ÚLTIMA APOSTA DE CAMPANYA AMB FALTES

FINS A TRES ERRORS ES PODEN VEURE EN L’ANUNCI QUE PUBLICA LA FORMACIÓ A LA PREMSA LOCAL

faltes ciu - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Joan Miquel Nadal sempre ha fet ús d’expressions com “tenir que” o d’altres incorreccions, però a nivell oral. Ara aquests errors apareixen escrits en l’última embranzida de la campanya convergent que apareix a la premsa local, precisament amb la presència de l’actual alcalde per tal d’animar els electors nacionalistes conservadors que a dia d’avui no són garantia, i no garantització, de donar la confiança a Joan Aregio.

Tarragona, 23 de maig del 2007"AMB UN PARELL DE TACONS"

TARRAGONA GRUP INDEPENDENT ES PRESENTA COM EL PARTIT DEL TARRAGONISME

tgi - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Amb un retard de vint minuts la cap de llista Mercè Martorell va fer entrada a l'Antiga Audiència. L'acte va començar amb una presentació d'imatges del patrimoni de la ciutat i rodialies i en tot l'acte van fer seus els símbols de la ciutat. També van destacar la seva tasca a l'Ajuntament i van apostar per presentar-se com el vot tarragoní que vol el millor per la ciutat, amb propostes com una línia directa amb els ciutadans per mantenir la ciutat neta i endreçada. A més de dedicar força esforços a justificar la seva candidatura i a criticar el silenciament que hi ha d'aquesta per part dels polítics i la premsa.

Tarragona, 25 de maig del 2007“RESPECTEM LES ALTRES APOSTES D’ESQUERRES”

AMB AQUESTES PARAULES XAVIER SABATER FEIA L’ULLET ALS QUE PODEN SER ELS SEUS FUTURS SOCIS DE GOVERN

ballesteros psc - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El PSC ha comptat amb la presència de José Montilla per tancar la campanya a la ciutat de Tarragona. Els socialistes aspiren a recuperar l’alcaldia i han mostrat cautela davant les enquestes que els asseguren la victòria. Per la seva banda Artur Mas ha tancat la campanya amb un sopar amb Joan Aregio i els seus militants.

     Tan Xavier Sabater, com José Montilla i Josep Fèlix Ballesteros han criticat durament la tasca de CiU i el fet que tingui un pacte amb el PP, el mateix que ha ficat un recurs a l’Estatut i que ha assegurat que qualsevol vot fora del seu és votar a ETA, afegia Montilla. Per la seva banda Ballesteros s’ha dedicat a desengranar els principals punts del programa socialista, basat principalment en potenciar les polítiques socials.

Tarragona, 25 de maig del 2007L’HEREU DEL BALLESTEROS

L’ALCALDE DE BARCELONA TAMBÉ FA CAMPANYA A TARRAGONA

hereu tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     No sabem amb quines intencions l’alcalde de la capital dels “que maco” s’anuncia a comarques. Per si hi ha algun despistat? Per si la cosa no funciona provar sort a Tarragona? Per donar-li una empenta al Ballesteros? Haurà estat un intercanvi i el Ballesteros tindrà la seva tanca a la capital? O potser és simplement cosa de l’empresa que gestiona les tanques de publicitat, però aquesta opció per obvia perd tota la seva gràcia.

Tarragona, 25 de maig del 2007“CIU, PSC I PP VAN VOTAR A FAVOR DE L’ATRACAMENT DE VAIXELLS DE GUERRA”

JOAN HERRERA DIPUTAT AL CONGRÉS PER ICV HA RECORDAT LA POSICIÓ PACIFISTA DE LA SEVA FORMACIÓ EN FRONT D’ALTRES QUE DIUEN SER-HO

icv tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Lluís Balart, alcaldable per ICV-EUiA, va recordar que calen polítiques de solidaritat i pau i per això cal que part del pressupost es dediqui ha aquesta tasca, cosa que actualment passa a la inversa. Per altra banda també han presentat les polítiques de joventut, apostant clarament per l’habitatge, facilitar l’accés a una feina digna i promoure la participació entre els joves i el consistori.

Tarragona, 25 de maig del 2007