::Portada >Cultura i espectacles

Cultura i espectacles

Gabino | gabino@xagatarragona.cat
Metropol | Trono | Magatzem | Palau Firal | Camp de Mart | Altres


SANT JOAN 2010

La nit més curta, la nit del foc

23 de juny
18.30h ARRIBADA de la FLAMA del CANIGÓ
20.00h REBUDA del FOC el Serrallo
21.00h TRONADA a la plaça de la Mitja Lluna
22.00h MÚSIQUES ELÈCTRIQUES a la platja del Miracle
23.00h CORREFOC Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Portalet, Plaça de la Font
23.30h REVETLLA de SANT JOAN a Torrenova
23.40h col·locació dels NINOTS a la FOGUERA de la plaça de la Font
24.00h ENCESA de la FOGUERA CENTRAL a la plaça de la Font
24.00h MESTIVALSOUND'10 a la platja del Miracle
24.30h REVETLLA de SANT JOAN a la plaça de la Font

24 de juny
19.30h diada CASTELLERA a la plaça de la FontINAUGURADA L'EXPOSICIÓ "AIGUA, RIUS I POBLES"

ESTARÀ OBERTA FINS EL DIA 17 DE JULIOL

aigua rius i pobles      Ahir es va inaugurar al Palau de Congressos de Tarragona l’exposició Aigua, Rius i Pobles, dedicada a fer un homenatge als qui lluiten per defensar els rius i la seva gent. Aquesta estarà oberta fins el dia 17 de juliol amb entrada gratuïta. I pretén donar a conèixer 15 casos emblemàtics de 4 continents i 3 conflictes locals, com el de l’Ebre. Alhora tota aquesta exposició es complementa amb una desena d’activitats.

Algunes de les activitats a destacar són:
  • (Dilluns, 28 de juny) 18.00h El pla de conca de l’Ebre i les seves repercussions a Catalunya, el Delta (perspectives de futur, cabals i qualitats), sostenibilitat i viabilitat econòmica i social dels regadius projectats a la conca de l’Ebre, transvasaments, perspectives i projectes de nous transvasaments.Pedro Arrojo (Universidad de Zaragoza), Pere Josep Jiménez (Grup Natura Freixe), Albert Rovira (IRTA), Manolo Tomàs (Plataforma en Defensa de l’Ebre), Lorenzo Galbiati (ACA).
  • (Dimecres, 30 de juny) 18:00h. Debat sobre “aigua i sostenibilitat” amb representants del PSC, CiU, ERC, PP i ICV. Organitza: Col·legi de Periodistes de Catalunya, demarcació de Tarragona.

    Tarragona, 17 de juny del 2010TARRAGONA SEGUEIX APOSTANT FORT AMB EL CONCURS DE CASTELLS

ES REDUIRÀ LA PARTICIPACIO DE 18 A 14 COLLES PER MOTIUS DE SEGURETAT

(Fèlix)torre de 9fm de Vilafranca      El concurs de castells de Tarragona 2010, que es celebrarà el 3 d’octubre, comptarà enguany amb 14 colles, 4 menys que en l’anterior edició. També tindrà canvis la taula de puntuacions no en la puntuació sinó en el moment d’esmentar algunes nomenclatures. I una de les novetats més destacades que comporta la XXIII edició es l’elaboració d’un protocol per introducció de nous castells a la taula de puntuació.

     La reducció de participació a 14 colles es deu a motius de seguretat, ja que el nombre d’espectadors es veurà reduït aproximadament a 6000 espectadors (7000 espectadors en l’anterior edició), el fet de que es redueixi públic degut a la col·locació de seients també comporta que els castellers de les colles no puguin accedir a la plaça i per tant hagin de romandre a l’arena durant tot el concurs.  Això si, la selecció de colles es farà seguint el mètode tradicional, les primeres 14 colles que ocupin l’Índex del concurs de castells a data del 31 d’agost de 2010 seran les invitades al concurs, cal tenir en compte que sempre es garantirà la participació de les colles tarragonines, tal com ha deixat ben clar la consellera de cultura de l’Ajuntament. El que no suposa la reducció de colles es una reducció de temps, ja que les colles que ocupaven de la posició 15 a 18, eren colles que participaven durant gairebé tot el concurs a la ronda conjunta. Pel que fa a les comissions del 2010 experimentarà un gran canvi la comissió assessora que passarà de 9 a 22 persones. El que si seguirà igual és el procés de modernització del concurs, ja que es vol d’aquesta manera reforça la capitalitat castellera i la capitalitat de Tarragona.

Tarragona, 31 de març del 2010PRESENTADA LA TEMPORADA DE PRIMAVERA 2010 DEL TEATRE METROPOL

"THE INFERNAL COMEDY" I "UN MARIT IDEAL" LES OBRES ESTRELLA DE LA TEMPORADA

      Enguany, el teatre Metropol celebra el seu centenari, i és aquest el motiu pel qual porta una temporada de primavera carregada d’actes. Entre les coses que componen l’agenda hi ha conferències, celebracions, espectacles...
 
      Entre molts dels actes que destaquen, cal remarcar dos especialment la obra “The Infernal Comedy” dirigit i narrat per John Malkovich, un gran admirador i entès en l’obra de Josep Mª Jujol i que alhora s’ha volgut sumar a la celebració del Centenari del Teatre Metropol oferint dues representacions els dies 20 i 21 de maig a les 21.30h; l’altre acte a subratllar a l’agenda és “Un marit ideal” d’Oscar Wilde i protagonitzada entre altres per: Joel Joan, Abel Folk, Àngels Gonyalons.
 
       La temporada primaveral també porta un acte exclusiu fent commemoració dels 100 anys del teatre. La representació porta com a nom “100 anys de la nau de somnis”, dirigit per Ramon Simó. Cal recordar que les entrades es posaran a la venta el dia 10 d’abril a partir de les 10h amb els mateixos sistemes que les anteriors temporades.

Tarragona, 26 de març del 2010NIXON FROST

EL TEATRE METROPOL ES CONVERTEIX EN EL PLATÓ QUE VA ACOLLIR L'ENTREVISTA A NIXON

hivern metropol 2010Un thriler al més pur estil cinematogràfic nord-americà. L'entrevista en la qual Nixon es va confesar serveix per mostrar les ànsies de poder, de notorietat. Frost, el periodista que gràcies a un potent equip que treballa per ell aconseguí les esperades disculpes de Nixon, no cercava la humiliació del líder que havia traït les institucions eustadounidenques, sinó el seu ascens professional.

Tot plegat es va mostrar davant d'un Metropol que gairebé es va convertir en un plató televisiu i és que el joc escénic donava en tot moment un tractament televisiu. Un fons amb una pantalla que reflecta tot el que succeïa a l'escenari i permetia contextualitzar els exteriors amb elements que es trobaven allà mateix.

Tarragona, 31 de gener del 2009L'ARQUEBISBAT FA PÚBLIC QUE EN BREU S'INICIARÀ LA RECONSTRUCCIÓ DE LA MURALLA

LA NOTÍCIA S'HA FET PUBLICA DURANT LA CELEBRACIÓ DE SANT FRANCESC DE SALES, PATRÓ DELS PERIODISTES

arque1.jpg      Avui al Palau de l’Arquebisbat s’ha realitzat la celebració de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes. Els actes han començat a les 10h amb una missa presidida per Sr. Arquebisbe, a la capella de Palau, posteriorment s’ha celebrat una petita roda de premsa, i per ja tancar la jornada s’ha servit un petit refrigeri a l’anomenada “galeria del mur” i la posterior visita a la popular “Torre de l’Arquebisbe”, acompanyats pel mateix Dr. Pujol.

arque2.jpg       Durant la roda de premsa, l’Arquebisbe ha fet públic que en breu s’iniciarà la reconstrucció de la muralla, ja que en aquests moment s’està en la fase d’adjudicació de l’empresa. També s’ha anunciat que l’orgue de la catedral no es podrà posar fins que la catedral no estigui enllestida i pel que fa al museu diocesà, s’ha dit que en breu s’acabarà i que es important tenir aquest espai ja que d’aquesta manera es podran conservar bé les peces. Després d’haver informat dels projectes de l’Arquebisbat, el Sr. Joaquim Galià, president de l’Associació Cultural Sant Fructuós, ha lliurat la traducció al grec modern de les Actes del martiri de sant Fructuós, esdeveniment remarcable ara que se celebra l’octavari de pregària per a la unitat dels cristians.

Tarragona, 22 de gener del 2010LA REPRESENTACIÓ DE SANT FRUCTUÓS NO ES PODRÀ REALITZAR PER MOTIUS ECONOMICS

AIXI HO VA FER PÚBLIC AHIR L'ASSOCIACIÓ

      L’associació Cultural de Sant Fructuós va fer públic ahir que l’obra de la Passió de Sant Fructuós, que es realitza cada dos anys, s’ha suspès per motius econòmics. Les representacions que estaven programades pels dies 17, 18 i 19 de juny, s’han tingut de fer suspendre degut a que l’associació no tenia suficients diners. L’associació també va reclamar un conveni estable per dur a terme aquestes representacions.

Tarragona, 21 de gener del 2010AVUI, ARRIBEN ELS REIS MAGS A TARRAGONA

A LES 19H S'INICIARÀ LA CAVALCADA

      Els Reis Mags arribaran a Tarragona com ja es tradició per via marítima, a les 18.15h l’embarcació serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques. Ses Majestats seran rebuts per la Regidora de Festes, Sandra Coloma i seguidament, es realitzarà la salutació a càrrec del rei Gaspar. I ja a les 19h, s’iniciarà, des de la Plaça dels Infants, la Cavalcada dels Reis Mags, el recorregut serà el  següent: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs), Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font. I ja per acabar, aproximadament a les 20.30h, l’alcalde de la ciutat Josep Fèlix Ballesteros lliurarà les claus de la ciutat (Plaça de la Font).

       Cal destacar, que la Cavalcada celebra, enguany, el seu centenari, i serà retransmesa per Televisió Espanyola – Catalunya i es farà amb 20 cameres en moviment i 3 estàtiques, així com amb una programació especial per donar a conèixer la ciutat. La retransmissió serà de 19 a 21h. Cal dir, que la cavalcada també repartirà una tona més (en total 8 tones) de caramels aptes per a celíacs.

Tarragona, 5 de gener del 2010PRESENTADA LA TEMPORADA D'HIVERN 2010

LA GLÒRIA DEL MERCAT, NIXON-FROST... SÓN ALGUNES DE LES OBRES MÉS DESTACADES DE LA PROGRAMACIÓ

hivern metropol 2010      La temporada d’hivern 2010 del teatre Metropol, que es va presentar la setmana passada, iniciarà les seves actuacions el dia 30 de gener (21.30h) amb l’obra Nixon-Frost, des d’aquesta data fins el 14 de març, passaran per l’escenari obres de tot tipus, entre les quals destaquen la màgia abrakadabara.com, la dansa Sirena en tierra, el teatre La Glòria del mercat de Joan Pera, i la música de Gerard Quintana Deterratenterrat.
 
      Les entrades es posaran a la venta el dia 19 de gener a les 10h, a les taquilles del teatre i al Servicaixa.

Tarragona, 29 de desembre del 2009LA CAVALCADA DE REIS CELEBRA EL SEU CENTENARI

TVE-CATALUNYA RETRANSMETRA LA CAVALCADA DE REIS DE TARRAGONA

Nadal 2008-09     Avui, la conselleria de Festes ha presentat els actes més destacats de la Cavalcada de Reis. Uns actes, que commemoren el centenari de la cavalcada, i que s’allargaran durant tot el 2010 i inicis del 2011.
      D’una banda, la Cavalcada d’aquest Nadal, es farà amb noves plataformes, que “des de l’Ajuntament i la Comissió de la Cavalcada, enguany hem prioritzat com a més necessari, per motius de seguretat” segons ha comentat Sandra Coloma. Paral·lelament, s’han organitzat una sèrie d’actes que enguany es podran visualitzar amb una exposició fotogràfica al Hall del Metropol, que s’inaugurarà el proper dilluns 21 de desembre i amb un adhesiu de la imatge del centenari que s’ha col·locat en un autobús municipal.
      Una altre de les coses a destacar de la cavalcada 2010 és que Televisió Espanyola – Catalunya, retransmetrà en directe la Cavalcada; i ho farà a través de 20 càmeres en moviment i 3 estàtiques, així com amb una programació especial per donar a conèixer la ciutat. La retransmissió serà de 19 a 21h.
       Cal recordar, també les xifres de la Cavalcada, ja que és un acte que mou al voltant de 50.000 persones, 300 persones que hi treballen activament de forma voluntària i tècnics municipals com Brigada, Guàrdia Urbana, etc... i alhora que enguany es repartirà una tona més de caramels que els darrers anys, en seran 8 i que són caramels aptes per a celíacs.

Tarragona, 10 de desembre del 2009UNA COMÈDIA ESPANYOLA OMPLE EL METROPOL

UN JOC AMB LA FICCIÓ AMB AUTOCRÍTIQUES AL GREMI DEL TEATRE

una comèdia espanyola     Una comèdia espanyola no és una simple comèdia. En realitat barreja molts elements. La base són un grup d'actors i actrius de teatre que entremig dels assajos d'una comèdia escrita per un espanyol filosofen sobre la seva professió, sobre els seus personatges i sobre ells mateixos amb el públic.  

     Malgrat i que en algun moment el teatre es movia inquiet, potser s'esperaven trobar una obra més planera i no amb tantes claus internes, la valoració que es va fer en general fou d'acceptació. Això sí, els millors moments se'ls va emportar la representació de la representació. En realitat a tots ens hagués agradat poder veure aquella comèdia espanyola sencera.

Tarragona, 21 de novembre del 2009AJORNADA ACTUACIÓ

QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

oco! quico el célio      L'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries programada per demà, a les 21.30 hores al Teatre Metropol, queda ajornada per la mort sobtada d'un familiar dels músics. La banda actuarà a la nostra ciutat el proper dimecres dia 25 de novembre, a la mateixa hora i lloc.
     Les persones que tinguin l'entrada i el dia 25 no puguin assistir-hi, poden dirigir-se a les taquilles del Teatre Metropol i se'ls hi retornarà l'import.

Tarragona, 20 de novembre del 2009TORNA L'IMPOSSIBLE

L'ESPECTACLE DE LA SALA TRONO TORNA DESPRÉS DE L'ÈXIT DE SANTA TECLA

impossible    Un institut que ha de tancar durant gairebé tot el curs. Aquesta és la base de l'argument de l'obra l'Impossible, la segona creació de la Sala Trono després de l'èxit de l'obra El lleig. D'aquesta manera els i les tarragonines que no van poder veure l'estrena per les festes de Santa Tecla tornen a tenir ara una oportunitat el dia 28 i 29 de novembre a les 19h i a les 21h i els dies 4 i 5 de desembre a les 21h i el 6 a les 19h.

informació i reserves a salatrono.com

Tarragona, 10 de novembre del 2009UNA AUDIOGUIA AJUDARÀ A CONÈIXER ESPAIS DE LA CIUTAT

L'AUDIOGUIA ES PODRÀ COMPRA O LLOGAR

audioguia pres.       El Patronat Municipal de Turisme i Pla Integral de la Part Alta (PIPA) han presentat un servei innovador, es el d’un audioguia que permetrà conèixer 24 punts d’interès de la ciutat tarragonina i al mateix moment observar-ne imatges gràcies a les capacitats del reproductor MP4. Aquest instrument també ajudarà a potenciar la Part Alta com a espai d’interès turístic.
 
       El reproductor, que es podrà trobar a les oficines del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (Carrer Major n. 39 i Rambla Nova), es podrà adquirir en dues modalitats: lloguer i compra. El preu del lloguer són 10€ i 6€ amb la targeta Tarragona Card, i el de venta 70€.
 
La ruta del MP4 serà la següent
1.- Introducció / Inici de l’itinerari.
2.- Oficina de Turisme del Carrer Major - Tram: C/ Major, C/ Cavallers i Pl. del Pallol.
3.- Oficina de Turisme de la Rambla Nova - Tram: Rambla Nova (cantonada amb C/ Unió), Rambla Nova (en direcció al mar), C/ Sant Agustí, C/ Portalet, Baixada de Misericòrdia, C/ Cavallers i Pl. del Pallol.
4.- Història de Tàrraco
5.-Exterior de la plaça del Pallol i Antiga Audiència. Explicació del Fòrum Provincial.
6.-Maqueta de Tàrraco.
7.-Muralles (Passeig Arqueològic).
8.-Tram: Passeig Torroja, Passeig de St. Antoni, C/ Descalços i C/ Les Coques.
9.-Catedral. Recinte de Culte.
10.-Tram: C/ Merceria, Pl. del Fòrum, C/ Sta. Anna i Pl. del Rei.
11.-Pl. del Rei: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (recorregut per cadascuna de les sales)
12.-Pl. del Rei: Pretori.
13.-Capçalera del Circ.
14.-Amfiteatre.
15.-Tram: Passeig Palmeres, Rambla Nova, C/ Canyelles i C/ Lleida.
16.-Fòrum Local o Fòrum de la Colònia.
17.-Tram: C/ Lleida, C/ Ponent, C/ Mallorca, C/ Francesc Bastos i Av. Ramon y Cajal.
18.-Necròpolis Paleocristiana i conjunt paleocristià del Francolí.
19.-Vil·la romana de Centcelles.
20.-Pont del Diable.
21.-Torre dels Escipions.
22.-Pedrera del Mèdol.
23.-Vil·la romana dels Munts.
24.-Arc de Berà.

Tarragona, 7 d'agost del 2009“EL JOC DELS IDIOTES” ENCETA L'ETC

EL FESTIVAL D'ESTIU VA COMENÇAR AHIR A L'AUDITORI DEL CAMP DE MART

el joc dels idiotes     Davant d'un Camp de Mart que no es va arribar a omplir, Joan Pera, Lloll Bertran, Gretel Stuyck, Pere Ventura, Rafa Cruz i Román San Gregory, van ser els encarregats d'encetar l'ETC (Estiu, Tarragona i Cultuta). “El jocs dels idiotes” és una comèdia plena de tocs que recordaven a Woody Allen, i no tan sols pel protagonisme de Joan Pera, que també, sinó per un humor basat en diàlegs que deriven en converses surrealistes, absurdes. I és que aquest és l'estil de Francis Veber, l'autor original de l'obra, el qual totes i tots recordem per l'elogiada peça “El sopar dels idiotes”.

     Amb contínues referències a Tarragona des de la primera escena on de l'aixeta rajava l'aigua de l'Ebre, a l'última on conclouen que no hi ha paisatge més romàntic que la platja llarga, la connexió amb el públic tarragoní va ser relativament fàcil. Els altres ingredients ja venien donats amb un home sense sort, romàntic, que té un amic jove, superficial, i que es troba immers, sense voler-ho, en una guerra entre poderosos. Una guerra, que sense cap mena de dubtes, li soluciona la vida. Així és, el joc dels idiotes.

Tarragona, 15 de juliol del 2009LA CAMERATA XXI DE GIRA AL JAPÓ

EL 24 DE MAIG OFERIRAN UN CONCERT PREVI AL PALAU DE CONGRESSOS

camerata XXI     L’orquestra simfònica Camerata XXI començarà una gira pel Japó que els portarà a escenaris com el de l’Òpera de Tòquio o el de la Symphony Hall d’Osaka. El concert número 5 de Beethoven, “L’Emperador”, que mai la va poder arribar a escoltar, centrarà el seu programa.

     Abans, però, oferirà un concert el dia 24 de maig al Palau de Congressos de Tarragona a les 19:00h. El concert serà gratuït però s’hauran d’anar a recollir les invitacions al Teatre Metropol a partir de demà, dimarts 19 de maig o el mateix dia del concert una hora abans al Palau.

Tarragona, 18 de maig del 2009TORNA LA TÀRRACO IMPERIAL

DEL 18 AL 31 DE MAIG ES CELEBRARÀ L'ONZENA EDICIÓ DE LA TÀRRACO VIVA

Tàrraco Viva     El proper dilluns 18 de maig s'encetarà el programa de les jornades de divulgació històrica "Tàrraco Viva". En total s'han programat 48 activitats i 258 espectacles que es realitzaran en 42 espais diferents. Amb aquests números l'organització vol deixar constància que malgrat i la baixada del presupost públic no es patirà una davallada important d'actes.

     Consulta tot el programa d'actes: graella Tarraco Viva

Tarragona, 16 de maig del 2009LA CHATREUSE PODRIA ACOLLIR UN CENTRE MUSICAL

L’AMT HA PRESENTAT UN NOU PROJECTE QUE COMPTARIA AMB EL SUPORT DE L’AJUNTAMENT

chartreuse     L’espai de l’antiga fàbrica de la Chartreuse podria acollir, finalment, un centre musical d’aquí dos o tres anys. Després que la Generalitat de Catalunya decidís situar en ella l’Escola Oficial d’Idiomes, tot i que encara no ha començat el trasllat, l’Associació de Musics de Tarragona (AMT) aposta ara per la construcció d’un edifici de nova planta en un dels laterals del pati.

     Aquest nou edifici comptaria amb una sala de concerts, un local d’assaig i un estudi de gravació. El projecte estaria avalat per l’Ajuntament però la Generalitat, com a propietària de la fàbrica, haurà de ser qui l’aprovi.


Tarragona, 15 de maig del 2009EL MERCAT: CENTRE TEMPORAL DE CULTURA

LA PRESA EN DESMANTELLAR-LO FA QUE ARA ES CONVERTEIXI EN UN CENTRE CULTURAL FINS EL 2010

Mercat Central     Si en la passada campanya electoral la remodelació del Mercat va ser una prioritat fins el punt de desmuntar-lo ràpidament per instal·lar-lo en una carpa que havia de durar 2 anys. Ara veiem com després de les excavacions arqueològiques i el pessebre gegant, ara es pot trobar una de les exposicions del SCAN (la manifestació fotogràfica de Tarragona).

     Segons va presentar l’Ajuntament es trobarà una programació permanent fins que es comencin les obres, molt possiblement, a principis del 2010. Després d’aquesta data, però, no s’ha especificat si hi haurà algun espai amb característiques similars que permeti acollir aquests actes.

Tarragona, 15 de maig del 2009CONCERT SOLIDARI AL METROPOL

EL RECAUDAMENT ANIRÀ AL CENTRE DE PARÀLISI CEREBRAL LA MUNTANYETA, FÒRUM DEL TDHA, ENTRE D’ALTRES

metropol     El Teatre Metropol acollirà el 21 de maig un concert solidari a les 19:30h. Aquest serà organitzat pel Rotary Club Tarraco August amb la participació dels músics Jordi Freixa, Jesús Fusté, Anna Francesca i Rodolfo Murga.                        

     El preu/donatiu serà de 10€ i l’inici de la venda d’entrades han començat avui mateix, divendres 15 de maig, en l’horari habitual de taquilles del Metropol. Els guanys aniran al Centre de Paràlisi Cerebral la Muntanyeta, Fòrum del TDHA i a altres projectes internacionals.

15 de maig del 2009LA INFANTICIDA I LA GERMANA PAU COMMOUEN AL METROPOL

DOS MONÒLEGS ALTAMENT INTROSPECTIUS DE CATERINA ALBERT

la infanticida     Amb el sobrenom de Víctor Català, una dona no podria haver escrit mai certes coses, Caterina Albert va escriure dues històries separades, però paral·leles al mateix temps. Dues dones viuen immerses en l'angoixa, en el patiment, els hi està tocant viure una vida que mai haurien escollit.

     La germana Pau, interpretada per l'Àngels Gonyalons, es troba de cop amb el seu passat, amb algú que no esperava trobar-se mai més. Els sentiments afloren. La ràbia està present com si tot hagués succeït al moment. La infanticida, interpretada per l'Emma Vilarasau, li està tocant viure un present que no ha escollit. Abandonada. Desterrada. La culpa li pesa i l'amor l'ha abandonat. Una dona que mai ha tingut llibertat, una història al més pur estil Caterina Albert, dolor, partiment.

     El Metropol va viure ahir, doncs, una intensa sessió de teatre, d'aquelles que no et deixen empassar la saliva.


Tarragona, 14 de novembre del 2009"BREVIARIO" AL TEATRE METROPOL

L'OBRA ES VA REALITZAR EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

Breviario      El passat dia 8 de maig es va dur a terme al Teatre Metropol l'obra  Breviario. Una obra de dansa produida per Increpación Danza i sota la direcció de Montse Sánchez i Ramon Baeza. L'espectacle és va fer en motiu del Dia Internacional de la Dansa.

Tarragona, 8 de maig del 2009ACCIÓ PER LA LLENGUA A L'URV

UNA GRAN PANCARTA PRECIDEIX LA PLAÇA DEL CAMPUS CATALUNYA

nivellC       Diversos activistes culturals de la URV –entre els que destaquen membres  de la Plataforma per la Llengua entre d'altres– van desplegar, el proppassat dimarts dia 21 d’abril del 2009 al matí, una pancarta de grans dimensions a la plaça central del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. 

La pancarta, en la que podia llegir-se el lema “Exigim el nivell C de català al professorat”, va desencadenar diversos debats al conjunt del campus. Segurament pel fet que en els darrers anys no s’hi veien reivindicacions de caire lingüístic que reclamessin una millora de la presència de la llengua catalana a la universitat, o accelerar el procés de normalització lingüística.

Tarragona, 30 d'abril del 2009LA VENDA DE LLIBRES ES MANTÉ I LA DE ROSES BAIXA LLEUGERAMENT

LA CRISI NO DESVIRTUA UN DELS SANTS JORDI MÉS CALOROSOS

jordi rambla     La Rambla Nova es va tornar a convertir en el centre neuràlgic de la compra i venda de roses i llibres. Pel que fa al llibre més venut ha nivell local ha estat Tarragona. 50 anys indrets amb encant d’Antoni Jordà i Jose Carlos León, tot i que enguany la diferència no ha estat tan marcada i no ha hagut cap supervendes.

Tarragona, 24 d'abril del 2009TORNA LA MOSTRA DE TEATRE JOVE

EL CERTAMEN ARRIBA JA A LA SEVA SETZENA EDICIÓ

Teatre Jove     El proper dimecres 22 d’abril començarà la 16a edició de la Mostra de Teatre Jove al Metropol. En aquesta participaran un total de 12 grups juvenils, 4 centres educatius i 8 companyies amateurs. D’aquesta manera s’intenta promocionar i permetre als grups juvenils de teatre que puguin estrenar les seves obres al teatre de la ciutat.

veure la programació

Tarragona, 17 d'abril del 2009LAS NOCHES DE PARAMOUNT COMEDY

AVUI, A LES 21:30H

      El Teatre Metropol va riure de valent ahir en la segona sessió de “Las Noches de Paramount Comedy”. Solament començar l’espectacle, l’humorista Nacho García va utilitzar l’estació de l’AVE de Tarragona per fer la primera broma de la nit. Seguit d’ell van sortir Paco Calavera i David Navarro que van fer que el públic no pogués para de riure durant els 3 monòlegs.

Tarragona, 28 de març del 2009PRESENTADA LA NOVA REMODELACIÓ DEL CAMP DE MART

"LA CIUTAT TÉ UN DEUTE I AVUI ES COMENÇAR A TANCAR" HA ANUNCIAT SANDRA COLOMA

      El projecte del Camp de Mart ja està presentat. La regidora de Cultura, Sandra Coloma, i els arquitectes del projecte han presentat el que serà el futur Camp de Mart. Sandra Coloma ha anunciat “La ciutat té un deute i avui es començar a tancar” fent referència al Camp de Mart, un lloc que segons la mateixa regidora es convertirà en un espai de fantasia i ple de vida. El Camp de Mart que fins ara era un lloc abandonat que no se li ha fet cas i que estava caient a trossos o deixarà de ser a partir d’aquesta remodelació. La remodelació constarà en crear unes sales, en un lloc on ara està totalment desaprofitat, aquestes serviran com a espai per que les entitats i puguin desenvolupar activitats, aquestes sales seran per exemple un petit auditori amb aforament per 200 persones, una sala artística, una sala d’exposicions... En total hi haurà unes 26 sales. Cal dir, que la regidora ha deixat ben clar que no serà un hotel d’entitats sinó un lloc on puguin desenvolupar activitats durant un temps. A més aquesta remodelació també millorarà l’escenari del auditori, permetrà que tots els seients tinguin una bona visió de l’escenari, que puguin entrar camions fins l’escenari, s’augmenti l’aforament de 1200 a 1500 persones, es pugui donar completament la volta exterior de l’auditori... La creació d’aquest projecte no ha estat fàcil segons han dit els mateixos arquitectes. Les obres tindran un cost de gairebé 4.000.000€, l’Ajuntament ha demanat la subvenció d’un 50%, les obres s’espera que comencin en aquest mateix any.

Tarragona, 20 de març del 2009PRESENTADA LA TEMPORADA DE PRIMAVERA 2009 DEL TEATRE METROPOL

UNA PRIMAVERA D'EMOCIONS

Temporada Primavera 2009      Ahir, es va presentar la temporada de primavera del Teatre Metropol. La nova temporada presenta 10 obres. De les quals cal destacar algunes, “Els nois d’història” dirigida per Josep Maria Pou, el Messies de Toni Alba i Fermí Fernández.

      Les dates per adquirir i renovar abonaments són del 31 de març al 4 d’abril, i l’inici per la compra d’entrades és el 8 d’abril, a partir de les 10 hores a les taquilles del Teatre Metropol (de dimarts a dissabte, d’11 a 14h i de 18 a 20h) i pel Servicaixa (24 hores).

Tarragona, 20 de març del 2009ESTRENA DE "LA CIUTAT ANÒNIMA"

DIUMENGE 15 A LES 19:30H HI HA LA SEGONA SESSIÓ

premi beca metropol     La ciutat sense nom aplega diversos anònims, però només de manera temporal. Un habitant és una simple peça que s'entrellaça amb d'altres atzarosament, a vegades de manera cruel, però d'altres tot el contrari. La soledat que dóna ser un simple habitant, però, sempre es modificable, les noves tecnologies juguen un paper essencial.

     "La ciutat anònima" s'ha estrenat aquest vespre al Teatre Metropol, després de que li fos concedit el Premi Beca Metropol 2008. Demà diumenge hi ha una nova oportunitat per veure-la a les 19:30h. En aquesta tres actors encarnen quatre personatges. Dues parelles, amb sorts diferents, es posaran en contacte a partir de l'afecció que sorgirà entre dos dels protagonistes. Un advocat consolidat, el Pau, i una cambrera, la Soledat.

Tarragona, 14 de març del 2009DIXIE LAND TARRAGONA

ES MANTÉ EL FESTIVAL, TOT I LA RETALLADA PRESSUPOSTÀRIA

dixie land tarragona     Del 25 de març al 4 d'abril la ciutat de Tarragona s'omplirà de Jazz. La cap de cartell és la cantant nord-americana Diana Revees que estrenarà a Catalunya el concert When You Know. L'espectcle es farà al Teatre Metropol per un preu de 25€.

més informació aquí

Tarragona, 12 de març del 2009TARRACO VIVA

DE LA CRISI DEL SEGLE I A L'ACTUAL

tarraco viva     Cèsar August ja va haver de replantejar el sistema financer al segle I dC a causa de la crisi econòmica que afectava l'Imperi. Enguany Tarraco Viva pateix una retallada pressupostària del 30%. Tot i així els organitzadors estan convençuts que han sabut administrar-se per evitar perdre qualitat gràcies a l'entrada de capital privat.

consulta el programa d'actes aquí

Tarragona, 12 de març del 2009"CONVERSES AMB LA MAMA" OMPLE EL METROPOL

ELS ACTORS VAN DEDICAR L'OBRA A PEPE RUBIANES

Converses amb la mama      Amb totes les entrades exhaurides Mercè Comes i Miquel Gelabert han fet riure al públic assistent al Teatre Metropol. Una mare de vuitanta-dos anys, representada per Mercè Comes, i Miquel Gelabert representant el seu fill Jaume, de 50 anys, han estat els protagonistes. La obra es desenvolupa amb un origen motivat pel reajustament d’una empresa del qual afectava el Jaume, però la seva especial temàtica no és aquesta sinó les relacions de família.
 
      “Converses amb la mama”, escrita per Santiago Carlos Olves, ha estat dirigida per Josep Maria Mestres. Cal dir també, que al finalitzar l’obra Mercè Comes i Miquel Gelabert van volgué dedicar l’obra a Pepe Rubianes. Mercè també va voler explicar un petit diàleg que va mantenir quan l’actor galaicocatalà marxava del teatre Capitol, teatre on ha actuat ell durant molts anys, l’actriu catalana li va dir que cuidaria el Capitol com l’havia cuidat ell i Rubianes li va dir “Hasta pronto”. Mercè va acabar dient que ells no han tornat i el Pepe tampoc.

Tarragona, 7 de març del 2009MARXA DE LA SOLIDARITAT 2009

LA MARXA APLEGA A MÉS DE 1000 NOIS I NOIES

Marxa de la Solidaritat      Avui es celebra la Marxa de la Solidaritat 2009. L’acte està organitzat per Mans Unides i aplega més de mil nois i noies que tenen un objectiu comú: aconseguir diners per els més desvalguts. La Marxa s’iniciarà a les 9h i es preveu que acabi a les 16h.  En l’edició d’enguany Dr. Jaume Pujol Balcells, Arquebisbe de Tarragona, assistirà en el decurs de la inauguració. A la cloenda de la Marxa prendrà part l’alcalde de Tarragona, el Sr. Josep Fèlix Ballesteros.

Tarragona, 11 de febrer del 2009"ARGELINO, SERVIDOR DE DOS AMOS"

L'OBRA ES VA REPRESENTAR DAVANT D'UN METROPOL BASTANT PLE

      “Argelino, servidor de dos amos” va representar-se ahir en única funció a Tarragona, davant d’un Teatre Metropol bastant ple. L’obra que es desenvolupa en un entorn venecià té com a protagonista un immigrant anomenat Argelino, interpretat per Javier Gutiérrez, que durant tota l’obra va explicant els problemes que té per aconseguir menjar i per poder servir els seus patrons. En definitiva l’obra es pot resumir com un retrat molt bèstia a la societat, tocant els temes com la immigració, buscar de feina, els diners en front a l’amor... El text ha estat adaptada per Alberto San Juan basant-se en el clàssic de Goldoni.

Tarragona, 7 de febrer del 2009LA DAMA DE REUS ARRIBA A TARRAGONA

AMB ELLA S'ENCETA LA TEMPORADA D'HIVERN

Josep Maria Llauradó

la dama de Reus     Seient 25 i 27 de la fila 12 a Platea. La nostra espera és amenitzada per un crit d’una dona en veure que el seu peu és aixafat pel seient del davant: aquesta serà l’única anècdota graciosa de la nit. No us espanteu, no és pas res dolent. La dama de Reus -que, tot i ser de Reus, l’actriu que la representa no comprèn que les varietats dialectals també formen part d’un paper- ens absorbeix tant a mi com al meu company durant les pràcticament dues hores que dura l’obra.

     Es tracta d’un veritable drama romàntic intercedit per algunes interrupcions que trenquen totalment el clímax instal·lat a la sala. Molts ho entenen com un descans per a poder xerrar i tossir -que, tot sigui dit, molts s’haurien de fer mirar aquesta malaltia tan estranya que solsament els permet tossir quan són a dins un teatre-. Jo ho entenc com quelcom que ha de tindre sentit per força: no pot ser que un director despulli tota la seva obra tan fàcilment.

     Els actors parlen entre ells com si estiguessin al bar i mouen els mobles amunt i avall per a fer l’escena següent. Potser la crítica, la ironia o la metàfora hi tinguin alguna cosa a veure. Tanmateix, allò que importa de debò és que l’obra que es representa, la de l’argument clàssic, és fantàstica: interpretacions brillants per actors ja consolidats, llenguatge planer sense renunciar a les expressions genuïnes, posada en escena quasi indiscutible... Només una pega, li veig a aquesta genialitat: l’escenografia és confusa, discordant, sempre la mateixa i amb poc sentit de la realitat. No és veraç, tot i ser creïble. Amb una mica d’imaginació tot entra, però algun error havia de trobar-li, oi? No pot ser que tot sigui genial! L’obra és fantàstica, meravellosa, fabulosa! Però considero que aquestes dues coses caldria millorar-les: l’accent de la dama i l’escenografia.

la dama de Reus     Res més a dir per part meva. Tal vegada l’espectador no l’entendrà fins a haver-la acabada i haver reflexionat una mica, i, de fet, aquesta és l’atracció principal de l’espectacle: es tracta de quelcom diferent del que estem acostumats a veure. I que ens ho hagi de dir un escrit de fa més de mig segle... diu molt de la situació de la nostra cultura avui dia, per això no és d’estranyar que el Metropol s’omplís de gom a gom per a acollir la dama de la ciutat veïna.

Tarragona, 31 de gener del 2009D.O. TARRAGONA 2009

EL CICLE DE CONCERTS DÓNA VEU ALS MÚSICS TARRAGONINS

DO Tarragona     El programa de concerts D.O. Tarragona que enguany arriba a la divuitena edició convertint-se així en el més veterà de Catalunya i el tercer de l’Estat. Aquest està organitzat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Músics i pretén servir d’altaveu pels grups novells de la ciutat. Enguany començarà el 5 de febrer.
 
      Tots els concerts a: http://do.musicstgn.cat

Tarragona, 25 de gener del 2009CAPA AQUÍ

L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA RECULL LES IMATGES DE L’EVACUACIÓ DE LA CIUTAT

Exposició Capa      Les tropes franquistes entrarien en qualsevol moment, la ciutat de Tarragona, ara fa 70 anys, havia de ser evacuada de manera immediata i dirigir-se a Barcelona, ciutat plenament controlada, encara, pels republicans. En aquest context Robert Capa va fer diverses instantànies, no només de la ciutat, sinó també del camí que seguiren moltes tarragonines i tarragonins. Els quals van abandonar Tarragona amb les poques coses que van poder carregar al carro. Molts d’aquests, però, moriren camí a Barcelona, i és que les tropes feixistes bombardejaren les principals vies de comunicació.
 
     L’exposició es pot veure del 15 de gener al 28 de febrer del 2009 en el Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Tarragona, 23 de gener del 2009DISSABTE 10 S’INAUGURA L'EXPOSICIÓ “NYOC O LA REALITAT INVENTADA"

ES PODRÀ VISITA FINS EL 8 DE FEBRER

Portada exposició Dissabte 10 de gener s’inaugura l’exposició Nyoc o la realitat inventada de Guigui feta com a homenatge pòstum; després de la seva mort el passat 19 de gener del 2008. L’exposicició és podrà visitar a l’Antic Ajuntament fins el proper 8 de febrer. Els horaris de l’exposició són els següents:
-Dilluns a dissabte de 9h a 19h
-Diumenge i festius de 10h a 15h.

Tarragona, 9 de gener de 2009ES PRESENTA EL METROPOL D’HIVERN

“LA DAMA DE REUS” ESPECTACLE ESTRELLA DE LA TEMPORADA

Temporada hivern Metropol      La temporada de tardor finalitza amb uns molt bons resultats on sis dels vuit espectacles representats han exhaurit les seves entrades. La temporada d’hivern, aguanta tot i la retallada en els pressupostos, amb espectacles com “Converses amb la Mama” o l’esmentada “Dama de Reus”, que s’està representant amb èxit al TNC.

      Les entrades per tots els espectacles de la temporada és posaran a la venda el dia 21 de gener. I el període d’abonaments serà del 13 al 17 de gener.

Mirar el dia i el preu de tots els espectacles aquí.

Tarragona, 22 de desembre del 2008-35% PER CULTURA

EL PRESSUPOST PEL 2009 SERÀ DE 2.035.000€

sandra coloma      Sandra Coloma, regidora de cultura, ha anunciat aquest matí que el pressupost per la seva regidoria es retallarà un 35% aquest 2009. Aquesta mesura entra dins del pla d’estalvi que ha fet l’Ajuntament per superar la crisi econòmica. La Cultura, doncs, continuarà en un segon pla, un any abans que s’obri el nou Teatre Tarragona i enmig de la candidatura per ser la Capital Europea de la Cultura al 2016. Tot i així les subvencions a les Entitats es mantindran (800.000€).

Tarragona, 22 de desembre del 2008“ESPECTRES” AL METROPOL

DISSABTE 13 SEGONA FUNCIÓ A LES 20:00H

espectres     “Espectres” presenta la contradicció davant del pes de les bones formes, la tradició, les aparences, el poder, tot plegat enfrontat amb la realitat del moment. El present, a més, a vegades juga amb el passat, s'esdevenen passatges paral·lels, però és que el present no és res més que el fruit del passat.

     Aquesta és la idea amb la que treballa “espectres”, amb els fantasmes del passat, tot plegat en mig d'una escenografia que juga amb els reflexos dels personatges i que ajuda a la reflectir la seva desorientació. La història d'un passat ple d'enganys i mals moments, acabarà no sent res quan al final un present més tràgic s'acabarà imposant. Potser en aquell moment és quan menys hagués costat explicar tota la veritat. És, doncs, quan la llosa del passat acaba sent més lleugera que el present.

Tarragona, 12 de desembre del 2008ENTREGATS ELS PREMIS LITERARIS

DOLORS BORAU, ALBERT NOLLA, EVA BALTASAR, RAMON VERNET I ENRIC BALAGUER VAN SER ELS PREMIATS

Pemis Literaris      Ahir, a la nit, es van entregar els premis literaris. El premi Joan Amades de cultura popular aquest any ha quedat desert. El 19è premi Rovira i Virgili se l’ha emportat Enric Balaguer, el premi està dotat amb 3000€ i la publicació de la seva obra “La Casa Que Vull”. El 12è premi Tinet per narrativa curta a Internet ha estat atorgat a Ramon Vernet amb l’obra “l’Atracament”, el premi són 1000€ i la publicació de la seva obra a càrrec de Cossetània. El 19è premi Comas i Maudell de Poesia, dotat amb 3000€ i la publicació a càrrec de Cossetània Edicions, se l’ha emportat Eva Baltasar amb la seva obra “Atàviques Feres”. El 9è premi Vidal Alcover de Traducció l’ha recollit Albert Nolla amb 9000€ i la publicació a càrrec de Edicions 1984 de l’obra “Contes, de Ryûnosuke Akutagawa”. I el major premi de la nit se l’ha emportat Dolors Borau, el premi anomenat Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la esta dotat amb 21000€ i la publicació de la seva obra “Com una Pedra” a càrrec de l’editorial Columna.
 
La guanyadora de la nit Dolors Borau va atendre a xagatarragona.cat
 
Dolors Borau guanyador premis literari      Dolors va afirmar que “he conegut fa poc Tarragona, però m'ha agradat moltíssim. La meva família i jo som de l’Empordà i sempre hem anat més cap al Nord”, va subratllar també “m’agradem molt les pedres. Les pedres són memòria, passat, t’arrelen a la ciutat i Tarragona en té moltes, d'històriques, però també a la platja" de fet el seu llibre té com a nom Com una pedra.

Tarragona, 30 de novembre del 2008LA PART ALTA ES CONVERTEIX EN AUDITORI

“TARDOR INTERCULTURAL” CONVERTEIX EL CARRER EN PLATAFORMA MUSICAL

tarragona intercultural     Diversos musics van omplir el Casc Antic de la ciutat de música en directe. L'activitat es va desenvolupar dintre de la programació de la “Tardor Intercultural”, on destaquen altres activitats com “baixa a plaça”, on es recuperen jocs populars; o la mateixa “ruta dels sons”, en que la música s'encarregava d'atrapar a tots els vianants en marcs incomparables com els porxos del carrer Merceria o la plaça dels Àngels.

     Més informació de la Tardor Intercultural: www.tarragonajove.cat

Tarragona, 23 de novembre del 2008GERMANES, AL METROPOL

UN PARE MORT, UN ENTERRAMENT A CELEBRAR I UNA VIDA QUE CONTINUA

germanes     “Germanes” és una obra d'aquelles que es solen catalogar com a singulars, és el recurs fàcil per englobar qualsevol cosa que és diferent. En qualsevol cas, tal i com indica el títol, l'obra gira al voltant de tres germanes que l'únic que tenen en comú és un pare que acaba de morir i una mare addicta als Martinis.

     L'espectacle barreja moments de música i dansa inesperats però degudament col·locats en un conglomerat que tenia en tot moment contínues referències al llenguatge cinematogràfic, amb crèdits inclosos. Tot plegat en un Metropol, que novament, estava ple.


Tarragona, 21 de novembre del 2008"EL LLIBERTÍ" OMPLE EL TEATRE METROPOL

L'OBRA DIRIGIDA PER JOAN LLUÍS BOZZO TÉ COM ACTORS PRINCIPALS EL RAMON MADAULA I LA MONTSE GUALLAR

"El Libertí"      "El Llibertí" ha visitat el Teatre Metropol amb una bona assistència de públic, l'obra arriba com l'espectacle de teatre més vist de la darrera temporada i una de les més destacades del programa de tardor 2008 del Teatre Metropol. L'obra descriu les dificultats que té Denis Diderot, autor de l'Encyclopédie, per descriure la paraula "moral", dificultats que són rebudes a través de les interrupcions que té l'autor, fetes per quatre dones que no el deixen descriure el concepte “moral”. Éric-Emmanuel Schmitt és l'escriptor de l'obra.

     El públic tarragoní ha fet penjar al Metropol el cartell de "complet" per les dues sessions que s'han realitzat aquest divendres, havent estat seduit, com a la resta de poblacions que ja han visitat, pel llibertí.

Tarragona, 14 de novembre del 2008BONA ESTRENA DE BRUNA DE NIT

EL METROPOL ES VA CONVERTIR EN ESCENARI OPERÍSTIC

Bruna de Nit     “Bruna de Nit” va convidar al públic tarragoní, en la seva estrena d'ahir, a fer un viatge amb la lluna en un espectacle que es feia seu tots els racons del Metropol amb moments amb múltiples escenes i brillants coreografies aèries. Aquest fet permetia que l'espectador contemplés un diàleg entre el circ i l'òpera que en cap moment es va veure artificiós.

      La música va anar a càrrec de Xavier Pagés, mentre que l'autor del llibret ha estat Joan Duran. La productora tarragonina Drama9, també ha dirigit altres produccions com El camí del rierol (2003), i Il Più bel nome (2006). L’obra està composada per cinc cantants, dos acròbates, set músics instrumentistes i el director musical. La música la posarà el grup de Músics Solistes de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI. Els preus de la segona entrega d'aquesta tarda oscil·len entre els 15€ i 18€.

Tarragona, 9 de novembre del 2008JA HA INICIAT LA TEMPORADA DE CONCERTS DE L'OBC 2008-09

EL PROPER CONCERT SERÀ EL DIA 4 DE MARÇ DEL 2009

Concerts OBC 2008-09      El primer concert és va realitzar el dia 22 d’octubre al palau de Congressos amb el nom de Classicisme Romàntic, dirigit pel director Rumon Gamba. El següent concert que és farà, és el dia 4 de març a les 20h amb “el Comiat simfònic de Haydn”. I el tercer dels tres concerts que es celebrarà és “el Bolero de Ravel” i és realitzarà el dia 13 de maig a les 20h. El preu de cada concert és de 18€. Els tres concerts és realitzaran al Palau de Congressos de Tarragona.

Tarragona, 26 d'octubre del 2008LA TEMPORADA DE TARDOR JA HA COMENÇAT AL METROPOL

EL LLEIG DE LA SALA TRONO VA SER L'ENCARREGAT D'OBRI LA TEMPORADA

metropol tarragona      Ahir, és va iniciar la temporada de Tardor al Teatre Metropol, aquest any Metropol acollirà obres bastant destacades com El Llibertí de Joan Lluís Bozzo o Espectres, protagonitzat per Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas, o altres espectacles com: Tales of the Body, Bruna de Nit o Pegasus. Per Nadal és podran veure també les representacions dels Pastorets. Així doncs, ahir és va donar per iniciat amb l’obra El Lleig de la Sala Trono.
 
      A el Metropol també s’hi podran veure espectacles de Màgia com el de Anthony Blake, i també els de dansa amb Arantxa Sagardoy, i per les famílies hi haurà els cicles de Metropol Familiar.
 
Per consultar tota la programació: www.tarragona.cat

Tarragona, 24 d'octubre del 2008AVUI, S'INICIA EL METROPOL FAMILIAR

LA PRIMERA ACTUACIÓ SERÀ DEMÀ A LES 19H

metropol familiar      Dissabte 25 d’octubre, s’inicia la nova temporada de “El Metropol Familiar”, la primera actuació es realitzarà demà a les 19h amb l’obra anomenada “les Petites històries del cor”, una obra que prové de Bèlgica, a càrrec de la companyia Théâtre des Zygomars. Cal dir, que aquest espectacle ha estat premiat com a millor obra de titelles del festival FETEN 2008 de Gijón.

Tarragona, 24 d'octubre del 2008
“LA CIUTAT ANÒNIMA” GUANYA EL PREMI BECA METROPOL 2008

“EL LLEIG”, DE LA SALA TRONO, S'EMPORTA UNA MENCIÓ ESPECIAL DEL JURAT

premi beca metropol     El Premi Beca Metropol 2008, que premia la qualitat de les creacions escèniques que es presenten al certamen, ha premiat “la ciutat anònima”, obra codirigida per Marc Chornet i Teresa Valls. Per la seva banda l'obra “el lleig”, versió creada per l'equip de la Sala Trono i que enguany es representarà al Teatre Metropol, va aconseguir una menció especial del jurat, també, per la seva qualitat.

Tarragona, 19 d'octubre del 2008TORNA EL CORRELLENGUA

SERÀ EL DISSABTE 18 AL CAMP DE MART

correllengua tarragona     Diverses entitats organitzen aquest dissabte una nova edició del "Correllengua" que la CAL porta a tots els racons de parla catalana. La jornada començarà de bon matí amb l'acte de benvinguda a dos quarts de dotze i un posterior contacontes. Per la nit, després del sopar popular a càrrec del col·lectiu All i Oli, hi haurà concert a càrrec del cantautor valencià Isidro Gómez. (tots els actes en la imatge)

Tarragona, 16 d'octubre del 2008EL TEATRE METROPOL S'OBRE A LA MÀGIA

ELS DIES 10 I 11 ES REPRESENTARÀ “MAGIA A 4 MANOS” I EL MAG GERARD

festival teatre màgic     Aquests espectacles formaran part del Festival Tetare Màgic que organitzarà el Teatre Metropol i que properament presentarà conjuntament amb la temporada de tardor. D'aquesta manera la màgia tindrà identitat pròpia com un gènere més dins de la temporada teatral tarragonina.

     Pel que fa a l'espectacle “Magia a 4 Manos” és obra de la maga Inés, una de les presentadores de l'espai televisiu “Nada x aquí” de cuatro, aquest espectacles és una coproducció del mateix Teatre Metropol, que per primera vegada participa de manera directa en la producció de màgia. Per la seva banda el Mag Gerard és un dels mags amb més carisma de les nostres comarques i que presentarà un espectacle propi per representar sobre el teatre tarragoní.

Tarragona, 27 de setembre del 2008DIMECRES PER LA TARDA A L'AMFITEATRE ENTRADA GRATUÏTA

AMB MOTIU DELS 25 ANYS DE TV3

      El dimecres 10 de setembre a partir de les 15 hores l'entrada a l'amfiteatre serà gratuïta. El motiu és que un dels actes de celebració dels 25 anys de la Televisió de Catalunya es celebra a l'interior de l'amfiteatre a les 21.30h. L'acte que es realitzarà serà l'encesa de 405 torxes amb commemoració a les 405 poblacions catalanes que han donant suport fins ara a la candidatura Tarragona 2016.

Actes de la nit en blanc | Tarragona, 6 de setembre del 2008LA NIT DE TV3 A TARRAGONA

LA CIUTAT S'ADHEREIX ALS ACTES DELS VINT-I-CINC ANYS

      L'acte més destacat serà a les 21:30h a l'amfiteatre, on 405 voluntaris encendran la seva flama en representació dels municipis que han donat suport a la canditatura a la capital europea 2016. D'aquesta manera Tarragona és vol afegir a la festa de la televisió nacionall alhora que també dóna impuls a la candidatura.

      Oriol Grau, responsable d'entreteniment de Televisió de Catalunya a més de tarragonista, ha estat l'encarregat d'explicar la composició de la festa de TV3. Televisió de Catalunya durà a terme un programa especial que durarà 5 hores. El programa anirà emetent els actes que es duran a terme a tots els Països Catalans. Aquest espai estarà dirigit per Albert Om, acompanyat d'altres presentadors, que han passat per els platons de TV3, com Salvador Alsius o Carles Francino.

Tots els actes | Tarragona, 2 de setembre del 200811 DE SETEMBRE

TARRAGONA REALITZARÀ ACTES PER LA DIADA

diada nacional de catalunya      Com l'any passat, del 8 al 10 del setembre, es repartirà la senyera a l'estant situat a la Rambla Nova, (al tram Sant Agustí i el Balcó del Mediterrani). Tampoc faltarà l'ofrena floral a Rafael de Casanoves que  serà a les 10h. A les 19:30h les 4 colles castelleres duran a terme, a la Rambla Nova, una actuació de castells, torres i pilars.

Tots els actes | Tarragona, 2 de setembre del 2008EL FET SERÀ SUBSTITUÏT PEL FAESTIU

COMENÇARÀ EL 18 DE JULIOL AMB UNA MARATÓ D'ESPECTACLES AL CAMP DE MART I FINALITZARÀ EL 19 D'AGOST

FES ESTIU Tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El FAESTIU començarà just després del KESSE que serà autònom i que estarà emmarcat en la setmana del 13 al 20 de juliol. Els espectacles es repartiran per les diverses places i parcs de la ciutat, i és que el del riu Francolí s'estrenarà com espai per grans formats i els barris acolliran diversos actes.

     Moltes de les activitats seran itinerants pels carrers. Pel que fa a la música destaca Cris Juanico, Love Of Lesbian o Pablo Milanés es faran seves places com la del Rei o la dels Sedassos. En teatre destaca el muntatge “Ex” amb Abel Folk i Àngels Gonyalons i en dansa Eva Yerbabuena Ballet Flamenco, ambdós l'Auditori del Camp de Mart.

     Properament més informació. Pel que fa al KESSE ja està actiu el seu espai a myspace amb tota la informació: http://www.myspace.com/kessefestival

Tarragona, 27 de juny del 2008XII TROBADA DE DIABLES CENTENARIS AMB PARLAMENTS

TINDRÀ LLOC DISSABTE EN EL MARC DE L'ANIVERSARI DEL BALL DE DIABLES

diables tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'acte central serà el correfoc que començarà a les 22.00h amb la participació dels Balls de Diables de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sant Quinti de Mediona, Arboç, El Vendrell, Riera de Gaià, Torredembarra i Tarragona.

     Els actes començaran a les 9h amb les matinades dels balls de diables, a les 10.30h a la Queveda un esmorzar, a les 12.30h un concert-vermut a la plaça de les Cols, a les 17.00h balls parlats a la plaça de les Cols, a les 22h correfoc, a les 23.30h al Cos del Bou sopar i finalitzarà a l'1h amb la revetlla popular amb l'Orquestra Mitjanit.

Tarragona, 17 de juny del 2008EL KESSE ES CONCENTRARÀ EN UNA SETMANA

HI HAURÀ MÉS ACTUACIONS I UN NOU ESCENARI, LA PLAÇA DELS SEDASSOS

     El festival de músiques del món de Tarragona, el Kesse, només tindrà el primer concert, de Michel Camilo, de pagament a l'Auditor del Camp de Mart, la resta es repartiran entre el Pla de la Seu, com és habitual; la plaça dels Sedassos, un espai més recollit per a concerts de petit format; i d'altres que seran itinerants.

     El Kesse, a més, comptarà amb un myspace per tal d'obrir el festival al públic més jove. També actuarà el grup català Calima, de música flamenca i mestissa; el contrabaixista Javier Colina; els sud-americans América Contemporânea encapçalats per Benjamin Taubkin; la cantant de fados Névoa; i els tarragonins Tumbuctú, entre d'altres.

Tarragona, 12 de juny del 2008LA NIT MÉS CURTA, LA NIT DEL FOC

SANT JOAN TORNA AMB UNA AGENDA MARCADA PER LA MÚSICA I EL FOC

sant joan tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     A dos quarts de set arribarà la flama provinent del Canigó, a les vuit al Serrallo el ninot la rebrà en mig d'una tronada. A les nou, de nou, una tronada a la plaça Prim amb coca i moscatell. A les onze sortirà de la mitja lluna el correfoc fins la plaça de la font, on a dos quarts i cinc minuts de dotze el Ball de Serrallonga col·locarà el ninot per ser cremat a la mitja nit.

     Pel que fa a la música des de les sis de la tarda i fins les sis del matí hi haurà músiques electròniques a la platja del Miracle; a la mitja nit Miqui Puig actuarà a El Cau, la Banda Bonanza a la plaça de la Font i al Club Nàutic Juan Queija. A les dues a la platja del Miracle, a l'escenari Jamaica Old's cool: The kinky Coocoo's, Sweto i The Cabrians, i a les tres a l'escenari Versions Banda Senyor Nilson.

Tarragona, 4 de juny del 2008DATA PER LA INAUGURACIÓ DE LA CASA DE LA FESTA

SERÀ EL DISSABTE 31 DE MAIG A QUARTS DE SET DE LA TARDA

santa tecla - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Després de molts anys, de molts ajornaments sembla ser que aquesta vegada va de debò. La casa de la festa serà la llar del seguici però alhora actuarà com a museu, amb horaris i preus encara per concretar. La intenció és mantenir l'esperit de Santa Tecla i apropar les festes als col·legis i visitants de la ciutat. Per això s'ha decidit inaugurar-la el 31 de maig i no esperar al setembre per fer-ho coincidir amb les festes.

Tarragona, 21 de maig del 2008SANT JORDI 2008

MERCAT DE ROSES I LLIBRES A LA RAMBLA NOVA, CASTELLS, LECTURES...

sant jordi - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

d'11 a 14 i de 16 a 20h Rambla Nova
Marató de lectura de Montserrat Abelló
17h Fundació "laCaixa"
Lectura pública de Tirant lo Blanc
18h Biblioteca pública
Descobriu els tresors de la Biblioteca

20h Rambla Nova
Diada Castellera
20h Sala Maria Aurèlia Campany
Festa de Sant Jordi de l'escola de LletresCARNAVAL 2008

ENGUANY LA DISBAUXA COMENÇARÀ EL 26 DE GENER SENT EL CARNAVAL MÉS MATINERS DELS ÚLTIMS ANYS

csrnestoltes tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Com cada any l'acte que servirà per obrir la festa serà el Xarró el dissabte 26 de gener pel matí, al dia següent es portarà a terme el tradicional intercanvi entre Reus i Tarragona. Per la seva banda Sa majestat el rei Carnestoltes XXVII i Na Concubina XIV faran la seva entrada el dimecres 30 a partir de les 7 del vespre. La rua de l'artesania serà el dissabte 2 de febrer a partir de les 6 de la tarda des de l'Avinguda Ramón y Cajal i la de lluïment el 3. Finalment l'enterro serà el dimarts 5 a partir de les 9 del vespre des del Teatre Metropol.

     Els horaris i els actes complementaris encara no han estat confirmats oficialment, i a dia d'avui es desconeix quins actes s'inclouran. Tot i així el dissabte 26 de gener, coincidint amb l'inici del Carnaval, la companyia tarragonina 45 R.P.M. recupera l'espectacle La vida és un cabaret al Teatre Metropol a les 8 del vespre (8€).

     Per la seva banda xagatarragona.cat serà el patrocinador de la comparsa Tots a Una, la qual és el primer any que participarà a la rua.

Consultar el programa complet | Tarragona, 12 de gener del 2008TARRAGONA 2008

EL 21 DE GENER COMENÇARÀ L'ANY JUBILAR EN MEMÒRIA DELS TRES MÀRTIRS TARRAGONINS

catedral de tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La Cavalcada de Reis (dissabte 5 a les 7 del vespre) serà la plataforma on es donarà a conèixer l'any jubilar de Sant Fructuós, Sant Auguri i Sant Eulogi, amb una nova carrossa que comptarà amb la reproducció a escala de la façana de la Catedral de 3 metres d'alçada i creada per la Brigada Municipal. Amb la marca Tarragona 2008 es vol donar un impuls turístic a la ciutat amb l'excusa de presentar els monuments relacionats amb el màrtirs.

enllaços relacionats: http://ajubilar.arquebisbattarragona.cat

Tarragona, 3 de gener del 2008TANCA EL TEATRE METROPOL

NO HI HAURÀ TEMPORADA DE TARDOR PER PROBLEMES DE SEGURETAT

teatre metropol - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

.....L'Ajuntament ha decidit clausurar la temporada de tardor després de que els informes alertessin de problemes de seguretat. Cal recordar, però, que durant l'estiu la temporada teatral municipal es trasllada al l'Auditori del Camp de Mart, tal i com va recordar Albert Vallvé (CiU), en l'últim ple, i que per tant hagués permès fer les obres sense necessitat de suspendre les actuacions convidades i sense traslladar les activitats de les entitats, al que l'alcalde va respondre amb una passada de pilota assegurant que els problemes s'arrosseguen des del seu govern, una resposta que potser no respon gaire la pregunta...

Tarragona, 13 d'octubre del 2007LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA MÉS CATALANA

L’AJUNTAMENT VOL RETORNAR LA CATALANITAT DE TARRAGONA

senyera catalunya - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

El nou consistori, i seguint el que havia promès ERC durant la campanya, vol potenciar l’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya. D’aquesta manera els dies 8, 9 i 10 de setembre repartirà senyeres gratuïtes per tal de penjar-les al balcó a l’estand de festes, si es presenta un dels vals que publica el Més Tarragona. El 10 de setembre a les 19:30h el rector de La universitat Rovira i Virgili, Xavier Grau Vidal, farà la conferència “Territori i país” en la sala d’actes de l’Ajuntament, el mateix dia a les 22:00h la Camerata XXI oferirà un concert basat en els simfonismes catalans i a les 22:30h la cobla la Principal de Tarragona oferirà una ballada de sardanes en la Rambla Nova.

L’11 de setembre a les 10h començarà al passeig marítim Rafael de Casanova la tradicional ofrena floral al monument de Rafael de Casanova amb la interpretació de l’himne nacional, els segadors. A les 19:30h, en la Rambla Nova, diada castellera amb les quatre colles de la ciutat (Xiquets de Tarragona, Jove dels Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau) i a les 21:30h al Teatre Metropol “A la meva Mercè”, homenatge a Mercè Rodoreda dirigit per Sílvia Ferrando i interpretat per Resu Belmonte, Blanca Pàmols i Cristina Martí.

Tarragona, 31 d'agost del 2007PRESENTAT EL NOU DISSENY DE LES FESTES DE SANTA TECLA

LES SAMARRETES ESTARAN A LA VENDA A PARTIR DEL 16 D'AGOST AMB EL BOU COM A PROTAGONISTA

santa tecla - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      La festa major s'acosta i el ball de diables ha presentat el disseny de la samarreta i el cartell tenint com a protagonista el bou sota un esclat de foc, aquestes es podrien posar a la venda el 16 d’agost a la botiga del negrito i la negrita al preu de 10€ i durant les festes a l’estand de la Rambla Nova, però un tram més amunt (Roger de Llúria).Tarragona, 13 d'agost del 2007

     Com ha novetat d’enguany la samarreta porta impressió al davant i al darrera. Aquesta serà de color negre amb la silueta del cal del bou del mateix color, perfilada per l’esclat d’un groc tirant a verd. A banda de la samarreta també s'han editat xapes que valdran 1€, els domassos al preu de 10€, els mocadors 5€, etc.

 

 SANT MAGÍ 2007

LES FESTES PETITES TORNEN AMB REMULLADA I ACTES ALS BARRIS, ENTRE EL 15 I EL 19 D’AGOST

sant magi tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Destaca l’actuació la primera nit de Miguel Bosé en l’Auditori del Camp de Mart, acte abundantment anunciat a través del FET i ara formant part, també, de la programació festiva. Dijous 16 serà el torn del passacarrers del convit protagonitzat, enguany, per Titot i la Banda de l’Eix del Mal (19:00h des de la plaça de la Font). Per la nit Les contalles de Sant Magí (22:00h en la plaça de les Cols) i el primer macroconcert popular de les festes petites en la plaça de la Font amb Violadores del Verso (23:00h). La tarda del 17 se celebrarà simultàniament (18:00h) en les places de Cuba a Sant Pere i Sant Pau, de l’Església a Sant Salvador i de Feredico Garcia Lorca a Torreforta, a Campclar i a la Rambla de Bonavista una festa infantil, sent el primer acte que surt fora del centre de la ciutat. Aquella mateixa nit Santi Millán estrena l’espectacle The Wanted en el Camp de Mart i a les 23:00h en la plaça de les Cols la tradicional sindriada i davant del mercat de Torreforta el concert de Peret. El 18 d’Agost arriba l’aigua (a partir de les 18:00h) arribant aproximadament a les vuit del vespre al carrer de les coques. Per la nit serà el torn de la polèmica revetlla remullada, enguany amb un consistori governat per dues forces (PSC i ERC) que van criticar en les anteriors ocasions, encertadament, el malbaratament d’aigua que això representa, tot i així, l’acte segueix en programa. El 19 d’agost serà el torn de les quatre colles castelleres de la ciutat que a partir de les dotze del migdia oferiran la diada castellera de Sant Magí en la plaça de les Cols. A les 18:45h serà el torn de l’anada a la processó de Sant Magí que començarà en la plaça de la Font. La cloenda com cada any la portarà la traca a la Rambla Nova i el posterior castell de focs davant del Balcó del Mediterrani.

Tots els actes

imatge cedida per Les Nostres Imatges

Tarragona, 29 de juliol del 2007A FINALS DE JUNY TORNA EL FET

EL FESTIVAL D’ESTIU DE TARRAGONA 2007 SERÀ EMINENTMENT MUSICAL

auditori camp de mart - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Les Nits al Camp de Mart s’encetaran amb el Conte d’hivern, un clàssic de William Shaespeare produït pel Centre d’Arts Escèniques de Reus i el GREC de Barcelona, divendres 29 de juny. Dissabte 30 de juny serà el torn de Omara Portuondo i Barcelona Big Latin Ensemble dins del marc del Kesse. Divendres 16 de juliol arribarà Comediants amb l’espectacle El gran secret. Dimecres 18 de juliol l’OBC i Txaikovski. Dissabte 21 tornarà el Kesse amb Chucho Valdés Quintet i Bebo Valdés. Dijous 26 de juliol la Compañía Nacional de Danza oferirà el seu últim muntatge. Dissabte 28 de juliol la Banda Unió Músical de Tarragona presentarà Classics i Tàrraco. Divendres 23 de juliol serà l’Orquestra Camerata XXI amb Grans Clàssics. I dimecres 8 d’agost Calixto Bieito portarà Los Persas. Réquiem por un soldado.

Tarragona, 3 de juny del 200718è CONCURS DE FOCS ARTIFICIALS

EL CIUTAT DE TARRAGONA TORNARÀ EL DOS DE JULIOL A LA PUNTA DEL MIRACLE

castell focs tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Un any després de l’edició Campions de Campions l’organització ha decidit continuar incrementant la dotació econòmica per tal de mantenir l’alt nivell assolit. Per la seva banda les votacions del jurat es veuran modificades ja que 2 dels 17 membres estaran ubicats en un vaixell a la mar per tal de percebre el castell en cas d’inclemències meteorològiques, sent ells els que repartiran el 50% dels punts. L’organització també ha decidit consolidar la utilització dels catamarans marins que ja va utilitzar Pirogestió l’any passat. anar a l'especial

    Les empreses participants seran:

Dilluns 2 de Juliol. Orzella (Itàlia)

Dimarts 3 de Juliol. PiroQuiles / Grup Vicent Caballer (València)

Dimecres 4 de Juliol. Parente Fireworks, de Melara (Itàlia)

Dijous 5 de Juliol. Xaraiva (Galícia)

Divendres 6 de Juliol. Flash Barrandov (República Txeca)

Dissabte 7 de Juliol. María Angustias Pérez (Granada, Andalusia)

Tarragona, 3 de maig del 2007BOSÉ PER SANT MAGÍ I SERRAT I SABINA PER SANTA TECLA

BOSÉ FARÀ EL CONCERT AL CAMP DE MART I SERRAT I SABINA A L’APARCAMENT DEL MERCAT DE BONAVISTA

camp de mart tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Bosé portarà l’espectacle Papito, el 15 d’agost, un recull dels seus trenta anys damunt dels escenaris on repassarà els seus grans èxits com “Amante bandido” o “Los chicos no lloran”. Queda, però, en l’aire si l’artista vindrà acompanyat d’altres que han col·laborat en el seu disc com Alaska, Laura Pausini o Alejandro Sanz. Per la seva banda Serrat i Sabina porten l’espectacle Dos pájaros de un tiro, el 22 de setembre, on també recordaran els seus grans èxits com “Mediterráneo”, “Penélope” o “19 días y 500 noches”.

    Les entrades per ambdós espectacles ja estan a la venda en els punts habituals.

Tarragona, 3 de juny del 2007SANT JORDI 2007

ELS LLIBRES I LES ROSES TORNARAN A OMPLIR LA RAMBLA NOVA DE TARRAGONA

sant jordi tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La Rambla Nova serà, novament, el centre neuràlgic del 23 d’abril amb la fira del llibre i la rosa. En aquest mateix espai cal destacar que es trobarà un any més l’estant dels escriptors del Camp de Tarragona, entre d’altres activitats organitzades per La Pell del Llavi o pel Cicle Oniris. A les vuit del vespre serà el torn de la diada castellera amb la presència de les quatre colles de la ciutat, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Xiquets del Serrallo i Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.

     Troba les novetats literàries dels autors i editorials tarragonines en prosa, en poesia i teatre, i en literatura infantil i traducció.

Tarragona, 21 d'abril de 2007SETMANA SANTA TARRAGONA

ELS CARRERS DE LA CIUTAT S'OMPLEN AQUESTS DIES DE LA TRADICIÓ CRISTIANA

setmana santa tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Unes festes marcades per la solemnitat, la fe i la tradició es donen cita aquests dies a la nostra ciutat, així és la setmana santa tarragonina. El divendres sant, 6 d'abril, es viurà el dia central amb la processó del sant enterrament, una de les més importants de l'Estat i declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat, i on participen unes 80.000 persones.

Actes destacats:

Diumenge de Rams

A partir de les onze del matí, benedicció de les palmes al carrer de les coques, escalinata de l'església de l'Ensenyança per l'Arquebisbe de Tarragona.

Dimecres Sant 

A les vuit del vespre, processó del Dolor, església de Sant Joan, Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, plaça Corsini, Canyelles, Rambla Nova i Unió.

Divendres Sant

A partir d'un quart de 5 de la tarda, recollida dels misteris per part dels armats.

Dissabte Sant

Al vespre, la Processó de la Soledat, de l'església de Natzaret a la Catedral (recorregut interior).

Tarragona, 31 de març de 2007PICASSO, VAN GOGH, MONET... A TARRAGONA

150 OBRES DELS ARTISTES MÉS DESTACATS DE FINALS DEL SEGLE XIX I XX A LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"

font del centenari - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     'Entre Picasso i Dubuffet' és el títol de l'exposició que es pot veure a la fundació "La Caixa". Malgrat que cap de les obres exposades són de les considerades de primer ordre si que ho van ser els seus autors, els quals van marcar les tendències de tot el segle XX, amb noms com Antoni Tàpies, Paul Cézanne, Claude Monet, Vicent Van Gogh o Pablo Picasso.

    Les 150 obres són propietat de Jean Planque el qual va tenir prou ull, tot i provenir d'una familia humil de camperols, de fer-se amb obres dels principals artistes del segle. Per tal de garantir la seguretat i per recomanació dels Mossos d'Esquadra "La Caixa" ha multiplicat els seus efectius de seguretat.

MAN RAY A CAIXA TARRAGONA

     Per la seva banda la Fundació Caixa Tarragona presenta una col·lecció d'imatges del subrrealista Man Ray, sota el nom "Llums i somnis". L'artista va compartir escena amb genis com Picasso i mitjançant l'amistat amb Marcel Duchamp influí en les avanguardes catalanes gràcies a l'amistat d'aquest amb Dalí.

Tarragona, 23 de març de 2007CARNAVAL 2007

LA GRESCA I LA XERINOLA S'APROPIARAN DELS CARRERS DE LA CIUTAT ELS PROPERS DIES

carnaval tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El dissabte 10 comença la disbauxa amb el concert de la xarronada de mans de Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries (a les 11:30h a la Plaça del Mercat). El dijous Gras, 15 de febrer, es durà a terme la Disfressa d’Or (a les 19:30h al recinte firal). El dissabte 17 serà el torn de la rua (des de Ramon y Cajal fins la Rambla Vella a partir de les 19:00h). El dimecres 20 es tancaran els actes amb l’enterrament del Rei Carnestoltes i Na Concubina.

Consulta tots els actes

     El Carnaval de Tarragona és un dels més antics de Catalunya, alhora que s’ha convertit, també, en un dels més multitudinaris. Els orígens cal cercar-los a l’Edat Mitjana, però la dictadura va obligar a un parèntesi que no va acabar fins fa 25 anys amb la recuperació del Carnaval democràtic. Des de fa uns anys, però, ha perdut el seu caràcter satíric per convertir-se en un Carnaval de plomes i llautons.

Tarragona, 3 de febrer de 2007 | imatge:TARRAGONA VOL ATRAURE LES PROPOSTES AUDIOVISUALS

L'AJUNTAMENT HA CREAT LA TARRACO FILM OFFICE PER SITUAR LA CIUTAT COM UN PLATÓ CINEMATOGRÀFIC

tarragona des de l'aire - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      D'aquesta manera Tarragona es vol emportar un pessic de la producció que satura Barcelona i que està començant a arreplegar Girona. Actualment hi ha cinc ciutats espanyoles que tenen oficines similars per atreure tan a cineastes com a empreses de publicitat.

     Els números d'una producció audiovisual mitjana donen que s'ocupen unes cinquanta places hoteleres durant quaranta-cinc dies i que el 30% del pressupost recau a la ciutat. Cal tenir en compte que fa uns mesos Bigas Luna ja va rodar gran part de la seva última producció, Juani, però no deixa de ser una excepció. Amb aquest nou servei, que enceta els seus projectes amb uns 40.000 € de pressupost, ha de permetre que l'excepció es converteixi en la norma.

Tarragona, 30 de desembre de 2006LA CAVALCADA DE REIS COM SEMPRE

EN UN PRINCIPI HAVIA DE PUJAR PER RAMÓN Y CAJAL PER MOTIUS DE SEGURETAT, PERÒ NO SERÀ AIXÍ

cavalcada de reis tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La comissió de la cavalcada de reis va fer públic un nou traçat, però les crítiques sorgides des de la Part Baixa de la ciutat no es van fer esperar i després d'una segona votació va decidir-se no canviar el recorregut. Els motius eren de seguretat ja que els carrers seleccionats tenien menys pendent i eren més amples, a més s'obria a altres zones de la ciutat fent una rua més llarga, el que evitaria, per altra banda, les ja tradicionals aglomeracions.

     Recorregut: Moll de Costa, carrer Reial, d’Apodaca, Unió, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Portalet i plaça de la Font.

Tarragona, 26 de desembre de 2006COM CADA SOLSTICI D’HIVERN CREIX L’OFERTA CULTURAL

“EL POEMA DE NADAL” I L’”ORATORI DE NADAL” SÓN ELS PLATS FORTS D’ENGUANY

     El dimecres 27 de desembre a les nou del vespre arribarà a la Catedral de Tarragona El Poema de Nadal de Josep Maria de Segarra, el preu serà de 15€. Per la seva banda la primera part de l’Oratori de Nadal de Bach es sentirà al Palau Firal i de Congressos el dimecres 20 de desembre en mans de l’OBC. 

EL POEMA DE NADAL

Dimecres 27 de desembre

Catedral de Tarragona 21:00h

15€

 

ASSOCIACIÓ PESSEBRISTA DE TARRAGONA

Del 2 de desembre al 7 de gener

C/ Girona, núm. 25, baixos

 

2a SETMANA DEL PESSEBRE

Del 24 de novembre al 10 de desembre

Botiga Intermón Oxfam

 

ORATORI DE NADAL DE BACH (1a part)

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Dimecres 20 de desembre

Palau Firal i de Congressos 20:00h

15€

ORATORI DE NADAL DE BACH (2a part)

Camerata XXI i Cor Ciutat de Tarragona

Divendres 22 de desembre

Catedral de Tarragona 21:30h

22€

Preu dos concerts: 22€

 

COR BALLET I ORQUESTRA DE L’EXÈRCIT RUS

Divendres 15 de desembre

Palau Firal i de Congressos 21:00h

25€

 

BALLET DE SANT PETERSBURG

7, 8 i 9 de desembre

Palau Firal i de Congressos (preu i hora per confirmar)

 

ELS PASTORETS DE TARRAGONA

Dilluns 1 i dimarts 2 de gener de 2007

Teatre Metropol 18:30h

Localitats de 5 i 7€

 

CONCERT DE SANT ESTEVE

Dimarts 26 de desembre

Església de les Carmelites Descalces 20:30h

 

GRAN CONCERT CAP D’ANY

Dijous 4 de gener

Palau Firal i de Congressos 21:00h

25€

Tarragona, 6 de desembre de 2006L'ASSOCIACIÓ DE MÚSICS ANUNCIA ACCIONS DIRECTES

FA TRES ANYS QUE AQUEST COL·LECTIU DEMANA UN ESPAI A LA CHARTREUSE, ON S'INSTAL·LARÀ L'EOI

musics - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Després de que la Generalitat hagi assegurat que la fàbrica de la chartreuse acollirà l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Associació de Músics de Tarragona demanen que s'aclareixi si ells tindran un espai en aquest edifici. Per altra banda han anunciat que si una vegada celebrades les eleccions municipals, la propera primavera, segueixen sense resposta, empendran accions directes.

     Confirmat, doncs, la sorprenent decisió de situar a l'edifici de la chartreuse l'EOI, queda la incògnita de saber si com a mínim un petit espai serà dedicat a la cultura. Realment és sorprenent com la cultura tarragonina ha perdut un espai que hagués pogut ser molt útil i polivalent.

digues la teva al fòrum | Tarragona, 15 de novembre de 2006 | imatge: www.lesnostresimatges.orgLA SALA TRONO APOSTA PER COMPANYIES DE FORA DE CATALUNYA

LA SALA ALTERNATIVA HA CONTRACTAT COMPANYIES ESTRANGERES I DE LA RESTA DE L'ESTAT

sala trono - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Fins l'any passat la programació es basava en el teatre alternatiu barceloní, enguany això canvia. El plat fort serà l'adaptació d'Anita Rondó dirigida per Oriol Grau i produïda per Trono Villegas, que es podrà veure els dies 1, 2 i 3 de desembre. També destaca Anda jaleo, jaleo, que commemora la segona república i que està protagonitzada per la saga d'actors Luchetti.

imatge la pàgina Sala Trono

     El teatre xilè estarà representat per la companyía Tacto, amb 12.000.001-K. Un día hábil en Santiago de Chile, el 22 d'octubre; una obra negra on el protagonista és un corredor d'assegurances. L'Escapade Theatre Company portarà Dinner for one, una comèdia que es representarà en versió castellana. Per la seva banda tornarà Carlo Mô amb el seu darrer treball, El vaso que colmó la gota, el 6 d'octubre. A més a més arribarà Nonduermas, de Atroz Teatro de Murcia; El cómico de los caminos, de Pablo del Mundillo, Pamplona; Impromptum d'Impromptu, del Teatre de Barcelona i Cariátides, de Mudanza Teatro de Sevilla.

Pròximament més informació."EL MÈTODE GRÖNHOLM' ARRIBARÀ A LA TARDOR DEL METROPOL

JA S'HA PRESENTAT LA NOVA TEMPORADA TEATRAL, AMB OBRES DEL LLIURE I DEL TNC

elmetode - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El mètode Grönholm, l'obra teatral catalana amb més èxit de les últimes temporades a Barcelona i en les localitats que ja ha visitat, serà la cap de cartell de la Tardor del Metropol, que també comptarà amb les actuacions musicals de Pascal Comelade, Els Pets, i obres teatrals com Otel·loLa Ventafocs. La principal novetat serà la reobertura de la cafeteria.

imatge cedida per: laMalla.net

     L'obra escrita per Jordi Galceran i dirigida per Sergi Belbel, El mètode Grönholm, arribarà al Teatre Metropol el 26 d'octubre, el 17 de novembre ho farà La felicitat, escrita i dirigida per Javier Daulte, l'1 de novembre serà el torn de la producció del teatre Lliure, Otel·lo i el 10 de desembre la producció infantil del TNC oferirà La Ventafocs.

    Per altra banda hi haurà dos concerts, un del grup català Els Pets i l'altre del Pascal Comenade dintre del Circuit Ressons que el portarà per tota Catalunya. A més el 28 d'octubre es presentarà el treball de la companyia Mudances, Larandland i el 3 i 5 de novembre es representarà l'òpera barroca Più Bel Nome, d'Antonio Caldara.

     Finalment cal destacar la lectura el 13 de novembre del Comte Arnau, emmarcat dintre de la Tardor Literària i el cabaret de paraules que es durà a terme amb la novel·la L'illa del Tresor, el dia 24.ES PREPARA SANTA TECLA

LES FESTES MAJORS JA TENEN IMATGE I PREGONER, SERÀ JOSEP MARIA ANDREU

tecla - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

SEGUEIX LES FESTES EN L'ESPAI TECLA

     La imatge de les festes seran tots els elements del seguici que es desaran en la Casa de la Festa, com ja va avançar xagatarragona.cat, on predominarà el color groc. A més s'ha presentat el plat fort per donar un nou impuls a la plaça Freacky, amb l'actuació de Django Edwuards.

     A més Joan Miquel Nadal ha confirmat que el pregoner de les festes serà Josep Maria Andreu, l'alcalde ha assegurat que com aquest any serà la seva última Santa Tecla com a batlle de la ciutat, s'ha pensat molt qui havia de ser-ho, ha buscat una persona de la ciutat i com enguany és l'any del Nàstic ha decidit que el pregoner sigui el president d'aquest.

     La Mulassa davant de tot amb el logotip de la Tecla, la Cucafera, el Drac, la Víbria, el Bou, el Lleó i l'Àliga romandran en la Casa de la Festa i enguany també en la samarreta, el mocador, el damasó, la xapa... i tots el productes de les festes d'enguany. Tot això en un fons groc i unes lletres arrodonides.

     Per la seva banda s'ha presentat l'actuació estrella de la plaça Freaky, la del pallasso Django Edwards, que es situarà en la plaça de l'antic escorxador durant el 18, 19 i 20 de setembre. Recordem que aquest acte va sorgir en substitució de la ja desapareguda plaça de teatre free.

SEGUEIX LES FESTES EN L'ESPAI TECLA11 DE SETEMBRE

LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA TORNARÀ A LA CIUTAT MÉS REFORÇADA

barres - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Al matí (11:30 h) està prevista la tradicional ofrena floral al Monument de Rafael de Casanova, organitzada per l'Ajuntament on participaran diverses entitats i particulars locals. Per la seva banda a les 19:30 h arribarà a la Rambla Nova la diada castellera amb la participació de les quatre colles locals. Finalment el cantautor Roger Mas, presentarà al teatre Metropol el disc "Mística domèstica", en un concert gratuït.

     A més l’àrea de cultura inclou en el marc de la Diada el concert del dijous 8 a les 21:30 h, amb l'Orquestra Camerata XXI al Palau Firal i de Congressos. L'entrada és gratuïta amb invitació, aquesta es pot adquirir a les taquilles del teatre Metropol.LES FESTES PETITES TORNEN AMB POLÈMICA

SANT MAGÍ COMENÇARÀ AQUEST DIJOUS 17 AMB UN PROGRAMA MARCAT PER LA REVETLLA REMULLADA

remullada - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El Magí torna el 17 de juliol i s'acomiadarà el 20 enmig de les crítiques del grup municipal d'ICV-LP dirigides a l'acte de la revetlla remullada, on segons les seves dades es malgasten 70.000 litres d'aigua potable, xifra que l'Ajuntament la rebaixa fins als 30.000. Sigui quina sigui la xifra el fet és que estem de sequera i l'aigua prové de l'Ebre.

digues la teva al fòrum

     L'acte que s'ha convertit en l'emblema de la festa petita de la ciutat aixeca polseguera any rere any, el fet és molt senzill es malgasten milers de litres d'aigua en poca estona que acaben baixada pescateria avall i això a qualsevol persona amb una mínima cultura de l'aigua li sembla deplorable. Precisament ICV-LP ha criticat durament aquest acte, que ja va denunciar l’any passat, i ha demanat al govern municipal que expliqui exactament d'on prové l'aigua, perquè tota la que arriba a la ciutat prové del minitransvasament de l'Ebre, riu el qual té una conca molt per sota de la mitjana. Per això demanen que s'utilitzi aigua reciclada, aigua que segons Carles Sala no es pot utilitzar en aquest tipus d'actes i que aquesta s'agafarà de les piscines del CN Tàrraco, al igual que l'any passat, quan recordem que en el mateix dia la piscina tornava a estar plena. El regidor de cultura també va demanar al grup municipal que critiqui altres remullades que fan a localitats veïnes. Per la seva banda Joan Miquel Nadal ha demanat que no es polititzin les festes.

     També cal recordar que el mateix consistori ha instal·lat gespa artificial en la rotonda de les Corts Catalanes i ho pensa fer també en les de l’autovia de Reus, perquè, segons Joan Miquel Nadal, estem de sequera i no podem utilitzar l’aigua per segons quines coses. També és destriable el fet que gran part de la gespa natural de la ciutat està seca.

vota en l'enquesta de la pàgina d'inici  

xagatarragona.cat recomana...

Dijous 17
El passacarrers del convit

A trenc d’alba Des del santuari de la Brufaganya el Romiatge dels portants de l’aigua

19h Des de la plaça de la Font. Visita guiada als principals espais on es conserva la memòria de Sant Magí.

19.30h Des de la plaça de la Font. El Passacarrers del Convit

22h Teatre Auditori del Camp de Mart. Mentiders, d’Anthony Neilson.

22h Amfiteatre. Esbart Santa Tecla: Les Contalles de Sant Magí

Divendres 18
L'arribada de l'aigua

A trenc d’alba Des de Bràfim. Continuació del romiatge dels portants de l’aigua, carros i cavalls cap a Tarragona.

18h Ctra. de Santes Creus, Rovira i Virgili, Rambla Nova, Sant Agustí i Portalet. L’Entrada de l’aigua de Sant Magí Lluny en els carros enramats.

19h Plaça de la Font. L’arribada de l’aigua de la Brufaganya i de l’alfàbrega del Camp, pels portants i la Societat Sant Antoni de Valls.

19.15h Des de la plaça de la Font. La Pujada cap al Portal del Carro, amb el Seguici de Sant Magí

19.30h aproximadament. Baixada de la Pescateria. La Pujada de carros i cavalleries

20h Carrer de les Coques i Arc de Sant Llorenç. Salutació a l’aigua per les colles castelleres. Tot seguit, al Portal del Carro, repartiment de l’aigua, les mides i els càntirs de la festa. Desimbolt retorn del Seguici cap a la plaça de la Font.

20h Plaça Verdaguer. Festival de l’Ateneu de Tarragona.

20.30h aproximadament. Plaça de la Font. El ball dels gegants.

23h Jardins del Camp de Mart. Nit musical organitzada per Scumm Bar i 242 Cafè.

24h Plaça de la Font. La Revetlla de Sant Magí fins a la matinada.

Dissabte 19
Diada de Sant Magí

7h Des de la plaça de la Font. Toc conjunt de Matinades

11h Plaça de les Cols. Representació del Ball dels Vells de Valls, ball parlat convidat d’enguany

12h Plaça de les Cols. Castells, torres i pilars

18.45h Des de la plaça de la Font cap al Portal del Carro. L’Anada a Processó amb el Seguici de Sant Magí.

19.30h Des del Portal del Carro. La Processó de Sant Magí, en la qual el Seguici local i els convidats acompanyen la imatge del sant.

21h aproximadament. L’Entrada de Sant Magí a la capella del Portal del Carro

21.30h aproximadament. Plaça de la Font. Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí i grups convidats, tancat pels exercicis torraires dels Falcons de Puigdàlber

22.30h Teatre Auditori del Camp de Mart. La Fura dels Baus

Diumenge 20
La Sindriada i la Traca

22.30h Plaça de les Cols. La Sindriada

22.30h Passeig de les Palmeres. Les havaneres: Cavall Bernat.

00.30h Rambla Nova, a l’alçada dels carrers Cañellas i Ixart. La Traca de Sant Magí

CONSULTA TOTS ELS ACTES AQUÍ AVANÇ DEL MAGÍ I LA TECLA

EL CAMP DE MART ACOLLIRÀ ELS ESPECTACLES MÉS SIGNIFICATIUS

auditori_camp_de_mart - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Les festes de Sant Magí portaran l'espectacle Mentiders, Metamorfosi (de la Fura dels Baus) i "el Canto del Loco". Per la seva banda per Santa Tecla es representarà l'obra Mamá, quiero ser famoso, de la Cubana, el concert de Lluís Llach, i, i la Cuadra de Sevilla, Carmen 10 años.

    

     CALENDARI:

MENTIDERS, d'Anthony Neilson, direcció de Abel Folk: Dijous 17 de juliol a les 22h al Camp de Mart

METAMORFOSI, Fura dels Baus Dissabte 19 i diumenge 20 de juliol a les 22:30h al Camp de Mart

MAMÁ, QUIERO SER FAMOSO, laCubana Divendres 15, dissabte 16, diumenge 17 i dilluns 18 de setembre a les 22h al Camp de Mart

Lluís Llach, 'i' Dimecres 20 de setembre a les 22h al Camp de Mart

LA CUADRA DE SEVILLA, Carmen, 10 años Diumenge 24 a les 21h al Camp de Mart

compra d'entrades: www.servicaixa.com i al Teatre Metropol

Pròximament més informació.La Casa de la Festa, sis mesos després

Es preveu que s’inauguri al març del 2007

aliga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'antic concessionari de vehicles, situat al darrera de la gasolinera de la Via Augusta, acollirà la Casa de la Festa de Tarragona. Les obres, que ja haurien d'estar enllestides per Santa Tecla, començaran precisament durant les festes majors. El pressupost es mou vora els 750.000 euros.

     Cal tenir en compte que aquest projecte porta molts anys sent paper mullat, però, tot sembla indicar que d'aquí vuit mesos serà, per fi, una realitat. Aquest dimecres es van presentar els detalls arquitectònics de l'obra, duta a terme per l'equip d'arquitectes de l'Ajuntament.

     El pressupost, finalment, serà de 500.000 euros, més del que s'havia establert inicialment, segons sembla per la fisonomia de l'edifici, que no comptava amb sortides d'emergència i altres condicionaments necessaris per donar-li un ús públic. Per altra banda cal afegir els 250.000 euros destinats als treballs museogràfics.

     La Casa de la Festa pretendrà acollir les entitats relacionades amb les festes, i comptarà  amb una sala d'audiovisuals, una sala d'assaig per als grups de menesters i gralles, un taller de reparació... entre d'altres espais. I serà, també, un punt de divulgació de les festes. Tot això separat en dues plantes, la primera de 600 metres quadrats i la segona de 250.

     A més està previst que la imatge de les Festes de la Tecla d'enguany sigui, presisament, la Casa de la Festa.Gamma-P s'emporta el concurs

El costumbrisme s'imposa a l'originalitat

castellfocs2 - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La companyia alemano-italiana s'ha endut el concurs d'enguany amb un castell que no va oferir cap novetat. Gamma-P va tenir al seu favor el vent, que va permetre la visualització del castell, i no va cometre cap error tècnic. Aquests dos factors han hagut de ser claus, ja que no va oferir originalitat.

     L'originalitat i bellesa japonesa no ha agradat a Tarragona i les puntuacions més altes han tornat ha ser per a les formacions més conservadores, excepte en el cas de Pirogestió la que tot sembla indicar que hagués guanyat si no hagués tingut cap problema tècnic, ja que tot i aquests han quedat segons.

     Cal recordar que l'edició d'enguany contava amb els campions de campions i que per tant ha hagut un gran nivell, però, que finalment no s'ha traslladat l'espectacularitat a la nota de cada castell.Històries a la Fresca 2006

El Museu d'Història de l'Ajuntament de Tarragona ja ha donat a conèixer les visites nocturnes d'enguany

muralles nit - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Les ja tradicionals visites a la fresca ja tenen l'itinerari i horari oficial. Aquestes com cada any es duran a terme durant el mes de juliol, agost i setembre en horari nocturn. La principal novetat d'aquest any és la visita a la Casa Canals, la visita Tàrraco, els trobadors i les reconstruccions històriques.

     Les visites les han separades en vuit blocs: visites guiades (amb les novetats de la Casa Canals i Tàrraco ciutat romana), itineraris històrics, visites treatralitzades (amb la novetat de Trovadors), visites festives, les reconstruccions històriques (totes elles noves), concerts a les muralles, concerts a les nits de minerva i concerts a les nits de l'amfiteatre.

xagatarragona.cat recomana...

VISITA AL CASTELL DE TAMARIT:

Una visita guiada per els principals espais d’aquest monument que ens evoca una altre època.

Dies: dimecres12, 26 de juliol, 2, 9, 16, 23, 30 d’agost

Lloc: Castell de Tamarit

Hora: 22 h.

Activitat gratuïta amb invitació.

TARRAGONA LLEGENDÀRIA:

Un recorregut per la Part Alta de Tarragona per a conèixer algunes de les llegendes relacionades amb la nostra història.

Dies: dilluns 10, 17, 24, 31 de juliol, 7, 14, 21, 28 d’agost, 4 de setembre

Lloc: diferents carrers i places de la Part Alta (punt de trobada al Portal del Roser)

Hora: 22 h.

Activitat gratuïta amb invitació

SECRETS I MISTERIS DE TARRAGONA:

 

Un viatge per als racons de la memòria històrica de la nostra ciutat.

 

Dies: dimarts 11, 18, 25 de juliol, 1, 8, 22, 29 d’agost, 5 de setembre

Lloc: diferents carrers de la ciutat (lloc de trobada Portal del Roser)

Hora: 22 h.

Activitat gratuïta amb invitació

TEMPS DE GUERRA:

 

Un passeig per a recordar fets ocorreguts a la nostra ciutat durant la guerra civil (1936-1939).

 

Dies: dijous 13, 20, 27 de juliol, 3, 10, 24, 31 d’agost, 7 de setembre

Lloc: diferents espais de la ciutat (lloc de trobada: Portal del Roser)

Hora: 19 h.

Activitat gratuïta amb invitació

LA MURALLA DE LORD STAREMBERG:

 

Una visita per la Falsa Braga; una història de canons.

 

Dies: dimecres 12, 19, 26 de juliol, 2, 9, 23, 30 d’agost, 6 de setembre

Lloc: Falsa Braga (Passeig Arqueològic - Portal del Roser)

Hora: 19 h.

Activitat gratuïta amb invitació

     Totes les altres visites aquíCOMENÇA EL FET

El Festival d'Estiu de Tarragona (el FET2006) va començar el 17 de juny amb el multitudinari concert de Joan Manuel Serrat

FET2006 - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original     Joan Manuel Serrat va oferir a la ciutat de Tarragona el concert del seu nou disc . Serrat va aconseguir posar-se a la butxaca el públic tarragoní, amb els nous temes i d'altres de tant clàssics com Mediterráneo o Paraules d'Amor, amb la que va acabar el concert cantant-la tot el públic assistent, arribant a una complicitat excel·lent. A més es va aprofitar per fer-li entrega del Premi Públics, com a millor espectacle del 2005 amb Serrat 100%.

    Amb aquest concert s'enceta el FET2006 que s'allargarà fins el 4 d'Agost.

xagatarragona RECOMANA...

 GRANS NITS AL CAMP DE MART

música>Joan Manuel Serrat, , 17 de Juny - 22.30h

dansa>Ballet Flamenco de Andalucía. Cristina Hoyos, Viaje al Sur, 30 de juny - 22.30h

dansa>Sol Picó, La Prima de Chita, 12 de juliol - 22.30h
música>El Rèquiem de Mozart, orquestra camerata XXI, cor ciutat de Tarragona i coral URV, 14 de juliol - 22.30h
teatre musical>El Mikado, Dagoll Dagom, 18 de juliol - 22h
música>OBC: La Simfonia del nou món, de Dvorák, 20 de juliol - 22h
música>Clàssics&Sarsuela, Banda Unió Musical de Tarragona, 22 de juliol - 22h
teatre>Nausica, de Joan Maragall, 27 de juliol - 22h

 KESSE, MÚSIQUES DEL MÓN

pla de la seu>Quartet Bulgaria Slavei, Bulgaria, 13 de Juliol - 22.30h
pla de la seu>17 Hippies, Alemanya, 21 de juliol - 22.30h
pla de la seu>34 puñaladas, Argentina, 26 de juliol - 22.30h
pla de la seu>Mauricio del Rio Quintet, Itàlia-Catalunya, 28 de juliol - 22.30h
camp de mart>Cesaria Evora, Àfrica portuguesa, única actuació a Catalunya, presentació Rogamar, 29 de juliol - 22.30h
pla de la seu>Refree, La Matrona, Catalunya, 3 d'agost - 22.30h
camp de mart>Michel Camilo & Tomatito, Spain Again, República Dominicana i Espanya, 4 d'agost - 22.30h

VENDA DE LOCALITATS: Taquilles Teatre Metropol (de dimarts a dissabtes d'11 a 14h i de 19 a 21h) i al www.servicaixa.com

MÉS INFORMACIÓ: www.tarragona.cat

 Casa Canals obre les portes

Les visites aquests juliol seran gratuïtes

canals - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La casa moderna Canals, del carrer Granada, obre les portes per tal d'oferir una nova oferta cultural basada en una nova formula que permetrà als turistes que visitin la ciutat els dilluns, quan tanquen tots els altres monuments, visitar el conjunt monumental de: la casa Castellarnau, la volta del Pallol i la casa Canals.   

     A més cal destacar que durant aquest mes s'han programat diversos concerts en aquest marc únic, que engloba l'antiga roma, l'edat mitjana, l'edat moderna i la contemporània i una exposició de Tarragona Ràdio al vestíbul.

     L'horari de visites és:

Dilluns de 9.00 hores a 21.00 hores

Dimecres a Dissabte: de 9.00 hores a 21.00 hores

Diumenges i festius: de 9.00 hores a 15.00 hores

Dimarts Tancat

 

Es pot accedir fins dos quarts abans de tancar.Primera pedra del Teatre Tarragona

El conseller de cultura, Ferran Mascarell, ha aprofitat l'acte per assegurar que la Chartreusse no acollirà el Centre de Creació Contemporània

   L'acte de col·locació de la primera pedra del Teatre Tarragona no només ha servit per tal de que s'iniciïn les obres d'aquest, sinó que Ferran Mascarell, conseller de cultura, ho ha aprofitat, en la seva primera visita a la ciutat, per descartar la Chartreusse com a seu del Centre de Creació Contemporània. Tot i assegurar que estan cercant alternatives.

    Per altra banda cal destacar el que havia de ser el gran titular cultural, el fet de que per fi s’encetaran les obres del nou Teatre Tarragona. Aquest suplirà el dèficit d'oferta teatral de la ciutat i que feia que la candidatura a la Capital Europea de la Cultura Tarragona2016, tingués un greu escull.

     El conseller també ha assegurat que hi ha bona entesa amb l'alcalde i que això ha fet possible avançar en els acords per tal de crear un consorci de biblioteques i dur a terme les actuacions previstes als museus de ciutat. A més de destacar l’interès de la Generalitat en crear una xarxa de teatres repartits per tot el territori.

     Les obres han de tenir una durada de 18 mesos i un cost de 4 milions d'euros, segons ha informat Albert Vallvé, tinent d'alcalde resonsable de cultura. El teatre tindrà un aforament de 700 persones i una estètica similar al Cine Teatre Tarragona, el qual va tancar fa vint anys i la seva façana ha estat fins fa poc més de tres anys d'en peus, fet que va fer que es convertís en un edifici molt característic de la Rambla Nova.CAMPIÓ DE CAMPIONS

La 17a edició del Concurs Internacional de Castells de Focs Articicials Ciutat de Tarragona arribarà el dilluns 3 de juny, en una edició especial

castell de focs 2005 - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El certamen pirotècnic de la Mediterrània encetarà una nova edició el dilluns 3 de juny i s'allargarà fins el 8 de juliol. Les construccions es realitzaran al seu emplaçament habitual de la punta del Miracle. En aquesta nova edició, al igual que va passar fa vuit anys, tan sols han pogut optar a presentar-se els guanyadors de les sis edicions anteriors.

     L'ordre i els sis participants que participaran son:

Dilluns 3 de juliol, TAMAYA KITAHARA ENKATEN CO., LTD. de Shinei machi Isesaki City, Japó

Dimarts 4 de juliol, PIROTÈCNIA RICARDO CABALLER, S.A., d'Olocau, País Valencià

Dimecres 5 de juliol, LA ROSA FIREWORKS S.R.L., de Bagheria, Sicília

Dijous 6 de juliol, PIROGESTIÓ S.L. / GRUP IGUAL, de Vila-Rodona, Catalunya

Divendres 7 de juliol, GAMMA-P, de Kassel, Alemanya i Catània, Sicília

Dissabte 8 de juliol, FUEGOS ARTIFICIALES ARCO IRIS S.L., de Real de Montroi, País Valencià

     Enguany els premis s'han incrementant arribant el primer als 9.000€ i dur a terme els focs de Santa Tecla, el segon als 6.000€ i el premi especial de l'Ajuntament de Granollers que s’atorga a la millor empresa estatal classificada arriba als 18.000€.

     El fet de ser una edició especial amb els millors dels millors ha fet que s'incrementés l’interès des de totes les parts del món per informar-se d'aquest concurs.

   També és destriable el fet que el jurat donarà a conèixer els resultats de cada castell al dia següent, per tal de donar una millor transparència. Recordem que el públic pot votar per:

Recollida de butlletes:

·Estand situat a la Rambla Nova (davant del Metropol) i a la platja del Miracle de 17:30h a 23:30h. A més de les taquilles del Teatre Metropol i al Diari de Tarragona.

 

 

Per telèfon:

·Enviant un missatge de text amb la paraula FOCS.i la puntuació de l'1 al 10. (0,90€)

 

 

 

Per internet:

·Votació mitjançant internet per:

www.tarragona.piroart.com

 

 

 

 

 DADES

SECCIÓ CULTURA I ESPECTACLES

Contacte redacció cultura i espectacles: Gabino, gabino@xagatarragona.cat

es permet la reproducció d'aquesta pàgina sempre que se citi clarament la font

xagatarragona.catMOSTRA DE TEATRE JOVE 2009

EL CERTAMEN TEATRAL ARRIBA A LA SETZENA EDICIÓ

     El proper dimecres 22 d’abril començarà la 16a edició de la Mostra de Teatre Jove al Metropol. En aquesta participaran un total de 12 grups juvenils, 4 centres educatius i 8 companyies amateurs. D’aquesta manera s’intenta promocionar i permetre a grups no professionals de teatre de la ciutat que puguin estrenar les seves obres en un teatre.


anar a la programació de la Mostra

Tarragona, 17 d'abril del 2009