::Portada >L'espai MAG═ 2010

L'espai MAG═ 2010

la festa de l'aigua          xagatarragona.cat

╚XIT AL SANT MAG═ 2010

EL FESTIVAL DE L'AMT EL M╔S PARTICIPATIU, 6.000 PERSONES

Sant Magí       El Sant Magí 2010 ha finalitzat i amb èxit de participació, a més també d’èxit en la incorporació de dos nous espais, la Tarraco Arena, l’antiga Plaça de Toros, que va rebre Miguel Bosé i va tenir una assistència de 4.100 persones i l’espai de la Tabacalera on es celebrava l’onzè Festival de l'AMT, que va rebre grups de nom com Love of Lesbian i Quimi Portet, entre d’altres, i va aplegar 6.000 persones. Altres actes tradicionals, també van respondre amb molta expectació com la Sindriada, on es van repartir 1.100 talls de síndria, la remullada, que va fer reunir a la plaça del Rei 1.200 persones, o la processó de Sant Magí. Cal destacar també, l’espectacle realitzat, ahir, al Camp de Mart per part Circ Acrobàtic de Pequín en que van assistir 1.700 persones.

Tarragona, 20 d'agost del 2010DIA 19

18.45h. Des de la plaça de la Font cap al Portal del Carro.
L'Anada a Processó amb el Seguici de Sant Magí, anunciada pels tres avisos pirotècnics. També hi participen, la Guàrdia Urbana de gran gala a cavall-obrint la comitiva-, Magí de les Timbales, Gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l'Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, colles castelleres i Banda Unió Musical de Tarragona, juntament amb la corporació municipal, escortada per la Guàrdia Urbana de gran gala.
Itinerari: Misericòrdia, Major, les Cols, Merceria, les Coques, l'Ensenyança, Sant Pau i Pla de Palau.
 
19.30h. Des del Portal del Carro.
Processó de Sant Magí, en la qual el Seguici precedeix la creu processional acompanyada per dos cirials, els infants representant la persecució i martiri de Sant Magí pels soldats romans, els penons corporatius, els ministrers, la imatge del sant -seguint compassadament el so dels tabals austers- i el clergat. Itinerari: Arc de Sant Llorenç, l'Ensenyança, Sant Pau, Pla de Palau, Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Major, la Nau, Pilat, plaça del Rei, Portella, Granada, Sant Antoni i Descalços.
 
21h. Entrada de Sant Magí a la capella del Portal del Carro i amb el potent acompanyament del foc pirotècnic i trons de la pirotècnia Igual de Canyelles (Alt Penedès), que culminarà quan s'endinsi la petita imatge pel Portal del Carro.
Tot seguit, un cop el sant ha entrat, des de la plaça de la Pagesia, pujada dels pilars caminant de les colles castelleres per ordre d'antiguitat.
 
21h. Rambla Nova, davant el monument a la sardana.
Tradicional ballada de sant Magí amb la Cobla Reus Jove.
Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa.
 
21.15h. Des del Portal del Carro fins a la plaça de la Font.
Tornada del Seguici de Sant Magí.
 
21.30h. Plaça de la Font.
Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí.
 
22h. Passeig de les Palmeres.
Havaneres amb Bufa Marinada. Un marc incomparable per gaudir d'un bon concert d'havaneres la darrera nit de Sant Magí.
 
24h. Sala El Cau.
DJ Dijeila (Cauclub), mestissatge.
Organitza: El Cau.
 
24h. Rambla Nova, a l'alçada dels carrers Cañellas i Ixart.
Traca de Sant Magí, que acompanyarà els més atlètics i agosarats fins al balcó del Mediterrani on una façana de focs artificials posarà punt final a Sant Magí 2009.DIA 18

ACTES

12 h, passeig de les Palmeres. Inici de la iMAGInada 2010: concert vermut. Vermut i tapes a preus populars.
Actuacions de Bodhran i Mystic All.

17 h, passeig de les Palmeres.
iMAGInada: fotomaton tropical, pintura al carrer i mercat d’artesania i intercanvi.

18 h, carretera de Santes Creus, Rovira i Virgili, Rambla Nova, Sant Agustí i Portalet.
L’Entrada a Tarragona de l’aigua de Sant Magí en els carros enramats.

19 h, plaça de la Font.
L’arribada de l’aigua de la Brufaganya, amb els portants tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls. Sorolls, olors i sensacions d’altres temps al servei del darrer esforç abans d’arribar a la plaça més tarragonina.

19.15 h, des de la plaça de la Font.
La Pujada cap al Portal del Carro, amb el Seguici de Sant Magí, integrat pels cavallistes de la Guàrdia Urbana, el penó de la festa a cavall, l’estol de cavallistes amb escarapel•les, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, carros enramats i carrossa enramada del sant. Itinerari: Cós del Bou, baixada de la Pescateria, la Nau, Major, les Cols, Merceria, Pare Iglésias, les Coques i Arc de Sant Llorenç /Portal del Carro.

19.30 h, aproximadament, baixada de la Pescateria.
La Pujada de carros i cavalleries, al ritme de la Banda Unió Musical de
Tarragona, que s’incorpora al Seguici a la plaça de l’Esperidió.

20 h, plaça Verdaguer.
Festival de l’Ateneu de Tarragona. Un clàssic de Sant Magí.
Organitza: Ateneu de Tarragona

20 h, passeig de les Palmeres.
iMAGInada presenta El Cabaret: la Marabunta! Espectacle inaugural amb la Companyia Llunàtics i Vivi Malika, i a continuació concert amb Showarma i els Faläfels (Tumba i XapXap cumba).

20 h, carrer de les Coques i Arc de Sant Llorenç.
Salutació a l’aigua per les colles castelleres. Tot seguit, al Portal del Carro, repartiment de l’aigua, les mides i els càntirs de la festa. I després retorn del

20.30 h, aproximadament, plaça de la Font.
Ball de gegants: gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, amb la banda de música, i balls de bastons.

22 h, platja del Miracle.
Sant Magí Electroni-k.
Organitzen: Tren-K / Conselleria de Festes

22 h, passeig de les Palmeres.
iMAGInada presenta El Cabaret: la Marabunta! Espectacle de dansa amb la
Companyia Indra, i a continuació concert amb Manolito’s Band (rumba fusió).
Organitza: La iMAGInada

23.30 h, plaça del Rei.
La Revetlla Remullada amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i The Smoking Dogs. Aquesta potent banda de versions ja coneix les nits de festa a la tarragonina, una magnífi ca combinació d’aigua i bona música. Tothom a gaudir de la nit més fresca amb els efectes aquàtics ruixadors del Carro, la Síndria, la Petxina Pelegrina i el Càntir.

23.30 h, plaça de la Font.
Revetlla: Orquestres Mitjanit i Gino Diamantini. La nit més ballable de Sant Magí, a la plaça ineludible en ocasions com aquesta.
Tarragona, 18 d'agost del 2010