::Inici >Viu el Corpus a la Catedral

Viu el Corpus a la Catedral

Viu el Corpus a la Catedral

El Corpus Christi, o Cos de Crist, és una festa que celebrem els cristians per honorar el sagrament de l’eucaristia. Jesús, el Fill de Déu fet home, ens deixà com a sagrament de la seva presència entre nosaltres l’eucaristia. Aquesta paraula, eucaristia, que vol dir ‘acció de gràcies’, ha donat nom al que fem els cris-tians per manament de Jesús.

Jesucrist, mentre sopava amb els seus deixebles, va agafar pa, el partí i digué: “Preneu i mengeu, això és el meu cos, entregat per vosaltres”. I també va passar la copa amb el vi i va dir: “Preneu i beveu, aquesta és la meva sang, vessada per molts en remissió dels pecats”. I va dir als seus deixebles que cada vegada que es reunissin fessin això, i per això els cristians continuem celebrant-ho a la missa.

I el pa consagrat es converteix en el Cos de Crist, d’aquí Corpus Christi, i per honorar el Cos de Crist li dediquem una festa, on posem aquest pa consagrat a la custòdia i li cantem cants de lloança tot reconeixent que Ell és el nostre Déu i Senyor.

L’ou com balla, en rodolar, sembla que sigui una forma de pa, que ens recorda el Cos de Crist. Per això el dia de Corpus conservem aquesta tradició.

Mossèn Joaquim Gras, canonge obrer de la Catedral

Viu el Corpus a la Catedral