::Inici >Ciències naturals a l'E.G.B.

Ciències naturals a l'E.G.B.

Portada C.N.
 
JUSTIFICACIO DIDÀCTICA.

Estudiar i comprendre el món que ens envolta és una de les necessitats primordials i més satisfactòries que tenim, però alguns cops l'ensenyament d'aquesta matèria esdevé avorrit i pesat; per tant el nostre objectiu principal, en elaborar aquest treball ha estat el de fugir i refusar uns mètodes simplement teòrics, per passar a un mètode totalment actiu. 
 
No volem que sigui una biblioteca d'idees per realitzar projectes pràctics o trucs científics, sinó quelcom diferent. Volem combinar els fets i experiències d'una forma divertida i senzilla per tal fomentar un interès més profund en el camp de la ciència. 
 
Pretenem destacar i fomentar, en cada moment, els dots d'observació i experimentació dels nostres alumnes, per tal que ells puguin extreure'n les seves pròpies deduccions. 
 
L'experiència es possiblement el principi de totes les ciències, però si l'experiència és fruit d'una vivència de l'experiment realitzat pel propi infant, no s'oblida mai més. 
 
Per tant, es tracta que l’infant avanci progressivament en el coneixement i la comprensió de tota la realitat que se li presenta estranya, desconeguda per ell, i que necessita una explicació. 
 
Creiem, tanmateix, que la primera experiència que cal aprendre a fer correctament és la pròpia, és a dir ha de conèixer el seu cos. No volem partir d'uns fets estranys que ens han arribat a través de milers d'anys : univers, ..., sinó que intentem promoure una actitud correcta de la persona, vers l'interès pel progressiu coneixement del món. 

Treball Ciencies Naturals_web.pdf