::Portada >Núm. 65: Abril - Juny >D'un temps, d'un poble...

D'un temps, d'un poble...

16-4-09.- Després de portar més o menys un any d’haver-se acabat les obres de l’ampliació de la Residència d’Avis d’Alforja i haver sobrepassat entrebancs burocràtics i administratius, s’ha pogut inaugurar la nova fase de l’Ampliació de la Residència. La inauguració s’ha fet al migdia tal com demanaren les autoritats pertinents, l’acte ha estat presidit per el Delegat de la Conselleria d’Acció Social de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Sr. Tous, l’Alcalde d’Alforja Josep Viñas i el President del Patronat de la Residència d’Avis Josep Mª Borràs. El públic assistent a l’acte ha pogut visitar les noves dependències i observar l’aspecte òptim de les obres realitzades. A partir d’ara les noves habitacions podran ser ocupades pel personal que fa temps que ho esperava. La cobertura total de la Residència que era de 26 persones a partir d’ara passarà a tenir una capacitat de 40 residents d’assistència completa més 15 d’assistència en el Centre de dia. El Casal ofereix un servei de càtering a la residència de Portugal, al menjador escolar, la llar d’infants i altres empreses industrials del nostre poble. Actualment treballen a la Residència 27 persones.

23-4-09.-Com cada any s’ha fet l’exposició i venda de llibres i roses, en el recinte de l’entrada de l’Ateneu Cultural. També ha tingut lloc a l’Ateneu el veredicte del 17è Concurs Literari Infantil i Juvenil, Premi Cingle Roig ( alumnes del CEIP Josep Fusté d’Alforja.)

24-4-09.- A la catedral de Tarragona s’ha fet un concert benèfic a favor de l’Associació Espanyola contra el Càncer. El concert ha consistit amb la Missa de Glòria de G. Puccini i el Rèquiem de W.A. Mozart interpretats per l’Orquestra Simfònica de Lviv ( Ucraïna ) dirigida per Melani Mestre Rebull.

26-4-09.- En el Teatret de l’Ateneu Cultural, s’ha realitzat el veredicte del XLVII Certamen Literari i d’Assaig de la Vila d’Alforja.

3-5-09.- Amb una petita festa i un mercat d’artesania i de segona ma, s’ha donat a conèixer la Monique com a nova ermitana de Sant Antoni.

9-5-09.- En el Teatret de l’Ateneu Cultural s’ha fet la presentació del llibre “L’Obaga del Pahí” de l’autor local Josep Sanchez i Moragues. Aquesta obra va obtenir el premi Ramon de Ganagot d’assaig alforgenc en la passada edició del Certamen Literari i d’Assaig de la Vila d’Alforja. L’obra fa una recopilació històrica de la finca i la masia, com també de la flora i fauna autòctona. L’acte va tenir una bona acollida per part del públic que omplia el recinte

10-5-09.- La Coral Floc ha fet una cantada en el local de l’Orfeó de Reus, dins d’un acte més ampli en suport dels malalts de Parkinson.


11-5-09.- L’Associació de Dones han fet una magnífica exposició de flors a la sala de la Casa de Cultura.

30-5-09.- Organitzat per la Coordinadora de Premsa Local del Baix Camp, que agrupa les revistes locals de L’Aleixar, Les Borges del Camp, Cambrils, Colldejou, Maspujols, Montbrió, Riudecols, Riudoms, Vilaplana, Vinyols i Alforja, ha tingut lloc a la Casa de Cultura la 1ª Jornada de Premsa Local del Baix Camp. L’acte ha començat amb la dissertació de tres ponents sobre la temàtica de la premsa digital a internet, a continuació una segona ponència sobre normalització lingüística i l’acte va cloure amb una conferència a càrrec del periodista reusenc Josep Baiges.

A la tarda en el local de la Casa de Cultura s’ha efectuat la donació de sang pel Banc de Sang i Teixits.

31-5-09.- En el recinte del Parc dels Amics s’ha fet un mercat d’Artesania i Segona ma.

7-6-09.- Festa de la 1ª Comunió dels nens Aleix Torres Manrique i Marc Rodríguez Gonzàlez de la Parròquia de Sant Miquel d’Alforja.

Durant el dia s’han fet les eleccions al Parlament Europeu. ( Més informació en la pàgina 11 ).

12-6-09.- Amb el nom de “Numen” s’ha inaugurat una exposició de pintures de Jaume Queralt en el Centre de Lectura de Reus. L’exposició romandrà oberta fins el 12 de juliol.

13-6-09.- En el Parc dels Amics d’Alforja, s’ha celebrat amb un festival de dansa el final de curs de l’Escola de Dansa d’Alforja.

14-6-09.- Al Poliesportiu s’ha celebrat la Festa del Soci de l’Agrupació d’Amics dels Avis. La festa ha consistit en un berenar popular per a tots els socis i una dedicatòria especial pels matrimonis que enguany celebren els 50 anys de casats. L’acte ha estat acompanyat per la coral L’Armonia Reusenca.

21-6-09.- Organitzat per l’Associació de Dones, s’ha fet a la Casa de Cultura una exposició de nines i treballs manuals.

Tirada de bitlles


Organitzat pel Grup de Bitlles d’Alforja, en el recinte del Parc dels Amics, s’ha fet una tirada de bitlles.

23-6-09.- Revetlla de Sant Joan al Parc dels Amics, la festa ha consistit en una sardinada popular seguida d’una audició de ball.

25-6-09.- L’Associació de Dones com a cloenda de la Setmana Cultural i amb la col·laboració de l’Ajuntament ha fet a la Casa de Cultura una conferència a càrrec de la Subdelegada del Govern Central a Tarragona Teresa Pallarès.

27-6-09.- A l’església parroquial s’ha fet el Concert de Fi de Curs de la Coral Floc. Després de 40 anys consecutius de la direcció de Jordi Olivé, aquest concert ha estat dirigit per Roger Hortoneda i Mª Elena Taverna.

28-6-09.- Han finalitzat les 24 hores de Futbol Sala Juvenils en el Poliesportiu, l’acte ha estat organitzat pel club de futbol sala Patxanguerus, dintre de les celebracions en motiu del seu XXVè aniversari.

29-6-09.- l’Associació de Dones ha celebrat el final de curs amb una festa al Parc dels Amics, l’acte s’ha vist concorregut per més d’un centenar de socies.

A. Pujals