::Portada >Núm. 28: Octubre - Desembre >D'un temps, d'un poble...

D'un temps, d'un poble...

27-09-07.- Després d’onze mesos d’haver començat, s’han acabat les obres de millora de la carretera d’Alforja a Les Borges del Camp, l’actuació ha costat una inversió de 2’4 milions d’euros i ha afectat un trajecte de 4’6 quilòmetres, ara falta acabar el tram que va des de la gasolinera de mas d’en Botó fins al lloc on ha de començar la variant de Les Borges, amb una inversió prevista de 1’7 milions d’euros. Ara s’està redactant el projecte de la variant de Les Borges del Camp, que tindrà un cost de 7’8 milions d’euros. Es preveu licitar aquestes obres el primer semestre de l’any vinent.

Avui al vespre a la plaça de la Riba, s’ha fet el Pregó de Festes, a càrrec de Jordi Evole, personatge molt popular de la TV i fill del nostre col·laborador Gonçal Evole. Al finalitzar l’acte les autoritats han ofert al públic assistent una copa de cava.

28,29 i 30.- S’ha celebrat la Festa Major amb els tradicionals actes de: Missa Major, exposició d’artistes locals, cercaviles, parc infantil d’atraccions, concerts, balls, correfoc, teatre i gegants ( la colla gegantera aquest any han estrenat un “manotes” nou que simbolitza l’avellana ribeta ).

1-10-07.- Ha començat el curs 2007/8 de l’Associació de Dones d’Alforja. A més de les diverses activitats que es faran cada dilluns, com estan fent des de fa més de quinze anys, també cal remarcar les activitats extres com son: Tallers de música i moviment, Punta de coixí i patcx, Manualitats, Cursos de cuina, Curs de Ball de Saló i sortides culturals.

6-10-07.- Ha començat les seves activitats una nova entitat esportiva, l’Equip de Futbol Sala Alforja

12-10-07.- Ha començat oficialment la temporada de caça de conills i perdius, referent als conills pràcticament no n’hi ha i de perdius molt poques. En canvi si que hi ha molts porcs senglars. La temporada dels bolets, aquest any ha estat molt pobre, de rovellons en el nostre terme n’hi hagut molt pocs.

13-10-07.- La Coral Floc s’ha reunit per posar en marxa el nou curs. Aquesta temporada 2007/08 l’entitat coral celebrarà el seu 40è aniversari.

26-10-07.- Ha estat concedit al nostre convilatà Josep Sànchez Moragues el 1er Premi del Vè certamen de Poesia “Francesc Martí” de Reus.

30-10-07.- La Montserrat Boada, secretària de l’Ajuntament d’Alforja durant una vintena d’anys, ha plegat després d’haver notificat que plegaria amb els quinze dies d’antelació reglamentaris.

31-10-07.- Com és una costum ancestral i arrelada a casa nostra, s’ha fet la festa de la castanyada, molta gent s’ha reunit per sopar i menjar panellets i castanyes. També hem de dir que entre els més joves va prenent força la celebració de la festa importada fa pocs anys de Nord-Amèrica : la festa del Hallowen, una festa que per nosaltres no te cap tradició.

1-11-07.- Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, s’ha notat una gran afluència de gent al cementiri, el qual estava completament guarnit de flors, per recordar els nostres familiars i amics difunts.

Cementiri per Tots Sants

Aspecte del cementiri el dia de Tots Sants

3-11-07.- Amb assistència de l’arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol i nombrosos fidels, s’ha fet la benedicció de dos quadres dedicats a la Mare de Déu en el santuari de Puigcerver. Més informació en pàgines interiors.

5-11-07.- Avui bona notícia, ha obert al públic la nova peixateria. Era un tipus d’establiment que feia falta al nostre poble, ja que ens trobàvem mancats d’aquesta especialitat. Esperem que tinguin sort.

7-11-07.- Amb l’obertura de la premsa de l’oli de la Cooperativa Agrícola, ha començat la campanya de la recol·lecció d’olives. Sembla ser que aquest any es millorarà la producció de l’any passat.

11-11-07.- La secció excursionista de l’Ateneu Cultural, ha organitzat una sortida per celebrar la Festa de l’Arbre. L’acte ha consistit amb un esmorzar popular i diverses explicacions sobre la flora de la riera d’Alforja.

17-10-07.- Avui ha tornat a obrir les portes al públic, la cafeteria Llopis, després d’estar uns mesos tancada. Desitgem molta sort al nou propietari.

18-11-07.- Avui una part del poble ens hem quedat sense aigua potable. Sembla ser que la gran manca de pluja des de fa mesos ha arribat a una situació extrema. Des de l’estiu que el dipòsit municipal que abasteix el poble, s’ha de reforçar amb aigua portada amb camions des del mas de la Mata.

El grup excursionista de l’Ateneu Cultural han començat la Ruta del Cister, amb la 1ª etapa Alforja- La Mussara.

19-11-07.- Continua el problema de l’aigua potable, avui degut a una avaria ens hem quedat novament una part del poble sense aigua. Últimament es nota que l’aigua arriba algun dia tèrbola i amb poca pressió als domicilis que tenen una ubicació més alta.

20-11-07.- Després de molts dies de sol i serè, ens ha fet una pluja moderada, 12 litres. No és la solució, però confiem que el període de sequera s’acabi.

25-11-07.- Com ja és tradicional l’últim diumenge de novembre, la Cooperativa Agrícola organitza la Festa de l’Oli nou. Aquest any l’assistència ha estat d’unes 1500 persones, la majoria forasteres, varen gaudir de l’esmorzar que oferia la Cooperativa i al mateix temps es va aprofitar l’ocasió per donar a conèixer l’oli de denominació d’origen Siurana d’una magnífica qualitat i fomentar la seva venda, que ha estat superior a la de l’any passat.
Premsa d'oli de la Cooperativa

La premsa d’oli de la Cooperativa en plena activitat

( Foto: Josep Aragonès )


26-11-07.- S’ha inaugurat una exposició fotogràfica a l’Espai d’Art Sala La Vintiquatrena de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia de Reus a càrrec del col·lectiu fotogràfic “Foto Camp” entre els quals hi ha el nostre col·laborador Josep Aragonès Martorell.

1-12-07.- A la localitat de Colldejou ens hem reunit vuit representants de revistes locals de la comarca del Baix Camp: “Lo Collet” de Colldejou, “El replà” de Vinyols i Els Arcs, “La Borja” de Les Borges del Camp, “La crifolla” de l’Aleixar, “Lo floc” de Riudoms, “L’om” de Riudoms, la “Revista Cambrils” de Cambrils i l’Informatiu d’Alforja” d’Alforja, han excusat la seva presència “El Lledoner” de Riudecols i “El Pedrís” de Vilaplana, per firmar l’Acta fundacional i els Estatuts de la nova Coordinadora de Premsa Local del Baix Camp. Aquesta entitat neix amb l’esperit d’ajuntar esforços i ajudar-nos mútuament en els problemes que puguin sorgir dins el nostre àmbit. A aquestes publicacions ens uneix el tenir com a prioritat el fet local i donar-lo a conèixer. En tot Catalunya som l’única comarca que disposem d’una coordinadora d’aquestes característiques. A partir d’ara haurem de fer extensiva i potser fomentar també les informacions dedicades a la nostra comarca.

3-12-07.- Avui a la matinada uns lladragots han tornat a violentar el bar del Salvador Besora, ocasionant molts desperfectes, en vuit dies és la tercera vegada que assalten aquest establiment. Sembla ser que també han intentat entrar al bar del Joan. També la fleca de cal Queralt ha estat víctima d’un altre robatori. Després de passar una temporada més o menys tranquil·la, ara sembla ser que l’onada de robatoris ha tornat a la nostra localitat.

4-12-07.- Avui s’ha fet Sessió Pública de l’Ajuntament, a l’ordre del dia el tema principal ha estat la possible incorporació d’Alforja al Parc Natural de les Muntanyes de Prades. Res sobre l’escassetat d’aigua de consum domèstic que estem patint i res sobre la inseguretat ciutadana. Sense comentaris.

5-12-07.- Els intents de robatori continuen. Avui han provat d’atracar l’Estanc. Aquesta matinada mentre els lladres estaven serrant la reixa de la porta d’entrada, la propietària Montserrat Vilella ha sentit el soroll que feien, en aquest moment els lladres s’han donat a la fuga i ella en un gest de valentia els ha perseguit fins que han escapat en un cotxe que els estava esperant amb el motor en marxa a la plaça del Castell. La nostra comarca estem molt desemparats.

6-12-07.- L’Associació de Dones d’Alforja ha programat dos cursets pel pròxim mes de gener, l’un és sobre els Balls d’Envelat i començarà el dia 4 de gener i constarà de quatre sessions i l’altre sobre la Cuina de tot l’any, començarà el dia 9 del mateix mes i durarà vuit setmanes i estarà fet per un prestigiós professor d’hostaleria.

10-12-07.- Avui han entrat a robar a la fàbrica “Bondrià”, sembla ser que el robatori ha estat important: han robat un camió de l’empresa ple de pernils i embotits, a més d’una quantitat en metàl·lic. Hores després han pogut recuperar el camió totalment buit. Esperem que es prenguin mesures urgents, per la tranquil·litat i seguretat del nostre poble.

24-12-07.- La coral Floc te previst fer el tradicional concert de Nadal a l’església parroquial de St. Miquel.

29-12-07.- A la Sala Rodona del Parc es faran els populars Pastorets “L’Estel de Natzaret”.

A. P.