Editorial

Fa només dos anys, a l’estiu del 2005 patírem una gran sequera. Ho vàrem reflectir publicant les fotos de les nostres fonts completament seques. En el número següent, el de la tardor, ja poguérem publicar a la portada les fonts rajant amb tota normalitat, la tardor ens havia portat pluges abundants i havíem tornat a la normalitat. Ara tornem a atravessar una altra sequera, però per desgràcia s’està allargant massa. D’estius secs n’hem vist molts, però el que no és normal és que estem a les portes de Nadal i que la sequera encara continuï. Els dipòsits de l’aigua potable pel consum de boca que abasteixen el municipi s’han de reomplir contínuament amb camions-cuba que porten aigua del pou de la finca del mas de La Mata, això havia passat en altres anys a l’estiu però mai a finals de l’any. A Alforja, si volem progressar i tirar endavant, necessitem aigua per poder garantir el desenvolupament del poble, sinó es troba algun pou prou cabdalós no podrem créixer, quedarem estancats, per tant és urgent trobar nous cabals d’aigua per augmentar el subministrament necessari per atendre l’augment constant de la població. En aquests moments el problema principal que tenim, és portar l’aigua suficient per aliviar l’augment del consum d’una població que va creixent contínuament.

Volem destacar la gran importància que va adquirint l’oli d’oliva en el nostre terme, l’anomenat “or verd” està augmentant la seva producció cada vegada més. Cal felicitar la Cooperativa Agrícola pel seu encert fa uns anys, en la renovació i modernització de la maquinària de la premsa d’oli, gràcies a la qual la producció d’olives arbequines pot donar un oli competitiu. Sense aquesta moderna maquinària no es podria fer front a la quantitat d’olives que es produeixen en el nostre terme avui en dia.

Hem de destacar l’onada de robatoris que últimament està sacsejant la nostra vila. Creiem que cal fer alguna cosa, a qui pertoca i té la responsabilitat de la nostra protecció, per evitar-ho. No si val a deixar els pobles petits amb aquesta por i angoixa permanent.

Quan arriba Nadal la majoria desitja felicitar i saludar els parents, amics i coneguts, però no cal esperar a Nadal tot l’any és bò per fer-ho, una de les coses que com a poble ens fa sentir més persones i ens humanitza, és la salutació que ens fem quan ens trobem pel carrer, els desitjos de dir-nos : bon dia, adéu-siau, bona nit...no hauria de desaparèixer, encara que últimament ens trobem molta gent nouvinguda que no coneixem, no hauria de faltar mai la salutació. És un signe del civisme d’un poble petit, però d’una gran qualitat humana. Hem d’estar contents de poder saludar la gent pel carrer, i tinguem en compte que això ens diferència dels “urbanites” de les grans ciutats.

Des de l’INFORMATIU d’Alforja, desitgem a tothom un BON NADAL I PRÒSPER ANY NOU 2008.

CONSELL DE REDACCIÓ