::Inici >Lo Peix

Lo Peix

Logo JoanLo Peix de Bellmunt és una peça del bestiari festiu i popular construïda l'any 2007 per un grup de gent jove del poble sota la direcció del mestre Lluís Musté i finançada per l'Ajuntament de Bellmunt. Properament registrarem la colla del Peix, que ja forma part de l'Agrupació de Bestiari, per poder ser representats arreu i també per gestionar tots els afers que tenen relació amb Lo Peix de Bellmunt.

Us podeu posar en contacte per mail lopeix@tinet.cat o directament al Joan Francesc Pujol.

Reus - Festa Major Sant Pere 2008

Peix ReusLa gent del Bou de Reus, mos van convidar a la colla Lo Peix de Bellmunt a participar al correbars pel centre de la ciutat que es fa cada any per la Festa Major de Sant Pere.

 

La Bandarra Street Orkestra de Montblanc, amb més de 20 músics van amenitzar un recorregut tremendo amb molta festa i bon rotllo entre tots els participants.

Podeu llegir les infos sortides a El Punt

També podeu veure fotos de la cecavila al Bloc del Bou de Reus, vídeos al Youtube i comentaris amb fotos al bloc d'un de Reus i al d'en Salvador Palomar.

Gràcies als amics del Bou de Reus!!!

 Bestiuari'07

Festa Nacional del Bestiari Festiu i Popular

Bestiuari07 - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

Diumenge dia 17 de juny “Lo Peix” feia la seva primera sortida fora del poble i, ni més ni menys, que a la capital!, a la Trobada de Bestiari Popular de Catalunya. Allà s’hi van aplegar bèsties d’arreu del país, entre elles, la nostra.

Unes 30 persones ens vam disposar a acompanyar “Lo Peix”, disposades sobretot a fer soroll i gresca per tal de donar-lo a conèixer.

La jornada va ser intensa, començava a les set del matí..., i es va caracteritzar pel bon ambient i les ganes de gresca. Però, en un intent de sintetitzar el que va ser la trobada, no hem d’obviar alguns entrebancs que sempre acompanyen els viatges a la gran capital i l’assistència a esdeveniments massificats, entrebancs que suposen l’anècdota menys divertida i rememorable de la jornada però que també formen part de la festa!!!

Però, sens dubte, la impressió general dels dia es va caracteritzar per les ganes i l’entusiasme dels bellmuntans de donar a conèixer la nostra bèstia a tothom i de fer-nos sentir per reivindicar que, tot i venir d’un poble petit, també ens mobilitzem!!!

Res, doncs ara, a esperar la propera sortida, i que tan de bo també s’hi apunti molta gent!!!


Al suplement Presència hi ha un reportatge molt interessant sobre les bèsties que existeixen als Països Catalans. Podeu veure algunes fotos de la trobada Bestiuari07 a la galeria d'imatges de la web.1a Trobada de Bellmunt

Estrena del Peix

Després de 2 anys de curs amb la col.laboració de la Fundació Pere Tarrés i la Diputació de Tarragona, vam poder estrenar el passat 6 de maig la bèstia del nostre poble i presentar-la a tots els presents acompanyats dels amics de l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i de les colles de l'Àliga Gran i Petita de Montblanc, La Mulassa de Valls, El Drac de Reus, La Víbria de Tarragona i el Drac de l'Agrupació. A tots ells els hi agraïm el fet d'acompanyar-nos en un dia tant important.

Gràcies en primer lloc a totes aquelles persones que en els últims 2 anys i mig han treballat de valent fent lo peix, ja que ha suposat un esforç i una ocasió per aprendre, no només com fer una peça de bestiari sinó també, el treball en equip i les ganes de tirar endavant.

Gràcies també a l'Ajuntament per haver proposat fer el curs i dotar de tot el material necessari per poder construir Lo Peix i el suport al grup de persones que es van comprometre, setmana rere setmana, a trobar-se a la Casa de la Mina per fer el curs.

Gràcies al Lluís Musté, professor i mestre de bèsties, per haver tingut paciència i perseverança amb un grup de gent, que tot i haver estat 2 anys i mig per acabar la peça, sempre l'hem tingut al nostre costat.

Gràcies a totes aquelles persones que s'han afegit al grup "Lo Peix de Bellmunt" ja sigui per acompanyar-lo, tocar la gralla i el timbal, portar-lo, ... i sumar esforços per un cop acabada la peça, sigui una realitat la presència de la nostra bèstia allà on sigui possible representat lo nostre poble.

Per acabar, gràcies a totes les persones que el passat 6 de maig mos van acompanyar a l'estrena del peix, a tot el poble de Bellmunt per la seva presència a la festa i animar-vos a tots i totes a sumar-se a la colla "Lo Peix de Bellmunt" !!!!!


S'han afegit fotografies de la 1a Trobada de Bellmunt a la galeria d'imatges.


A la pàgina web de l'Agrupació, també hi ha un recull de fotos de la trobada.