::Inici >Els orígens

Els orígens

L’any 1995, la majoria de gent jove del poble, es va organitzar per posar fi a la inactivitat on ens trobàvem i també per reivindicar a l’administració local més polítiques de joventut.
        
En definitiva, volíem ser partícips del futur del poble i crear un grup d’opinió i reflexió, sobre les diverses temàtiques que afectaven i afecten a la gent jove. En un primer moment, i després de crear legalment l’entitat (estatuts, elecció junta, grups de treball, ...) vam organitzar les primeres activitats de la nova entitat. Entre elles hi havia un curs de gralla, campionats de botifarra, bitlles, futbol sala i ping-pong, exposicions sobre diverses temàtiques del poble ( mines de galena, pagesia i mon del vi, fotografies antigues, ...), una mostra de vins i pastissos i la reactivació de la festa de St. Joan.

Això només va ser l’inici, ja que als anys següents es van consolidar algunes d’aquestes activitats com les bitlles, la mostra de vins i pastissos i les exposicions, i es van programar activitats diverses com sardanes (que feia molts anys que no se’n feien), el primer correfoc i concerts de gralla aprofitant la presència d’un grup al poble.

Aquesta mirada enrera, serveix per adonar-nos de la importància que va tenir en aquell moment la creació de l’Associació de Joves. Una associació que organitza activitats encarades a la gent jove, però obertes a tot el poble. Això ha permès que l’entitat hagi estat un ingredient primordial per la cohesió social del poble i aglutinador de persones de diverses edats.