::Inici >Cops >El Servei

El Servei

sake.gif Servei

El servei  és el cop principal en el tennis ja que gracies amb ell es posa en joc el partit. Es tracta de un cop en que si el domines tens molta possibilitat de fer punt. Un servei bo i ràpid es veu molt en les pistes de tennis dures rapides on la pilota va molt rapida i tens molt poc de temps de reacció.

Per fer el servei el jugador s’ha de posar al fons de la pista, darrere la línia, sempre que es comença  un servei es a partir de la dreta i sempre es fa en creu de dreta a esquerra i l’inrevés, la pilota ha de entrar dins el quadre de l’altre pista. Consisteix en agafar la pilota tirar-te-la de una forma vertical per sobre del cap i amb la raqueta fem un moviment de dalt cap baix i sempre em de intentar agafar la pilota el mes dalt possible on es podrà agafar mes velocitat i mes rigidesa.

La posició del cos ha de ser col·locar el peu esquerra a part mes endavant possible sense trepitjar la línia perquè sinó et diran que ha sigut un servei  erroni i amb el peu dret al qual faràs tota la força al darrere per donar-te l’impuls al salt per realitzar el servei de una manera correcte.

Molt jugadors per assegurar-se que el li entrarà el servei, com que tenim dos oportunitats de servei el primer el tira fort i el segon més fluix per poder assegurar-se i no fer una doble falta per perdre el punt. Tot i així ja molta gent  que realitza el segon servei com el primer i fa una doble falta , amb el resultat que perd el punt.

Hi ha diferents maneres de realitzar un servei , un servei pla on amb la raqueta el cop el fas totalment amb la raqueta plana i forta on deix un cop sec i fort el qual et costarà depèn de la velocitat de tornar-li la pilota al teu company.  Si parlem de un servei  tallat resulta mes fluix amb molta mes possibilitat de que entri ja que anirà mes controlada, es basa en donar-li un efecte on anirà molt més suau en comparació al el pla i al tindre aquest efecte tan pot ser que ta boti mes a prop del cos o que se’n pugui anar cap a la dreta i a la esquerra. I el liftat consisteix en donar-li una mica de efecte a la pilota que farà que a l’hora de impactar amb el terra la pilota surti disparada bàsicament cap a la dreta hi faci que sigui un cop molt difícil de tornar .