::Inici >Dades Interessants >Creu de Santa Marina

Creu de Santa Marina

Situada al Coll de Santa Marina al terme de Pratdip


CREU MEMORIAL DE SANTA MARINA
(EN RECORD DE SÓSTENES SÁNCHEZ GONZÁLEZ I DE TOTS ELS QUE HAN ESTIMAT A SANTA MARINA)

Durant la plujosa tarda del dissabte 6 de juliol del 2002, es va pujar a les espatlles la creu i part del material; també va participar en les tasques de transport el matxo de cal Rafel. Una setmana més tard s'aixecaven els seus quatre metres i escaig per tal de fer-se la inauguració el 27-7-2002. Malauradament un problema organitzatiu-veïnal, va motivar el trasllat el dia 16-8-2002 a uns metres sota la carena i va quedar definitivament col·locada l'1 de novembre del 2002. Fou beneïda el 18 de maig del 2003 i a més, s'aprofità aquest dia per celebrar un homenatge a l'amic Sànchez.
La CREU es dedicà a la memòria d'en Sóstenes Sánchez, per això també la coneixem com "LA CREU D'EN SÁNCHEZ", així com a la de tots aquells que foren devots de santa Marina.

L'AMIC SÁNCHEZ

En Sóstenes Sánchez González, havia nascut a Palacio de Valldellorma (Lleó) el 1944. De jove va venir a treballar a Catalunya. Primer va estar a la Central Nuclear de Vandellòs i darrerament a la d'Ascó.
Es va afincar a Pratdip a partir del 1979.
Afable i treballador, fou amic de tothom. Mai va donar motiu de queixa, ans el contrari sempre va saber donar prudents i sensats consells.
Va col·laborar en diferents activitats de la vila fins implicar-se seriosament amb el "
Grup Cultural Pratdip".
La seva prematura mort el 1999 va consternar tot el poble.
Ell havia suggerit que l'ermita tingués una CREU a la muntanya.
I així finalment ha estat. Durant l'estiu del 2002 s'hi va bastir la
Creu Memorial de Santa Marina, que es dedicà a la seva memòria.Per això també es coneix com "LA CREU D'EN SÁNCHEZ", així com a la de tots aquells que foren devots de santa Marina.

 El-tomb-de-Santa-Marina-16.jpg