Pàgina confeccionada per Manel Martínez i Garcia

Contacte:  manelmar@tinet.catEnllaç al meu bloc sobre el bosc de Poblet

 http://blocs.tinet.cat/boscdepoblet/

 
 
1910 - 2010. Centenari de la casa forestal de la Pena

 La pena antiga-1.jpg La pena antiga-2.jpg
 IMG_5918-petita.jpg  IMG_5878-petita.jpg
 IMG_5848-petita.jpg  IMG_5855-petita.jpg

L'any 2010 es commemorà el centenari de la casa forestal de la Pena. La casa de la Pena es construí promoguda per l'enginyer de monts Josep Reig, que aprofita les pedres i restes de l'antiga granja cistercenca del monestir bastida tot just al costat de la nova construcció.
El seu estil modernista és el corrent de construcció d'aquella època. El mateix Reig també fou el promotor d'una casa forestal amb similituds a la de la Pena construïda a Sant Martí d'Empúries, i un any abans també acabaren les obres de la Torre Reig a Vilabertran (Alt Empordà) que seria la seva residencia al seu poble natal i que també té força similituds amb la casa de la Pena.
Fou el 25 de juny de 1910 quan creiem que s'inaugurà la casa forestal de la Pena, aquesta és la data que encapçala un àlbum de visites que hi va haver durant els seus primers anys a la casa de la Pena convertida en aquells temps en un ecomuseu del bosc.Quin futur volem pel PNIN de Poblet

Pista forestal a la font dels BoixetsEl bosc de Poblet amb les seves 2.276 ha és la part més important del Paratge Natural d’interès Nacional de Poblet.

Actualment aquest espai, que gaudeix d’una protecció de grau superior a la d’un Parc Natural, es troba sota l’amenaça de ser engolit dins del futur parc natural de les Muntanyes de Prades i Bosc de Poblet, perden l’equip rector, dotació pressupostaria anual, equip de gestió, equip d’educació mediambiental i equip de manteniment actuals.

S’ha d’apostar per conservar tot això que ja funciona i començar amb un nou parc natural per la resta del territori, amb espenta, amb pressupostos i amb personal.

Si al Parc Natural de les Muntanyes de Prades, si al Paratge Natural de Poblet. Dos espais naturals protegits units per l’àmbit geogràfic, però amb òrgans rectors i gestors diferenciats.