::Portada >Núm. 64: Gener - Març >D'un temps, d'un poble...

D'un temps, d'un poble...

 

14-12-08.- L’Associació de Dones d’Alforja, ha organitzat un bingo per la Marató de TV3, la recaptació ha estat de 2000 euros.

 

24-12-08.- La Coral Floc ha fet el tradicional concert de Nadal, després de quaranta anys de la direcció de Jordi Olivé, aquesta vegada han pres el relleu Roger Hortoneda i Mª Elena Taverna. Cal destacar la participació en el concert, de la solista de l’Escala de Milà: Mª José Siri.

 

27 al 30-12-08.- En el pavelló del Poliesportiu s’ha fet el Parc de Nadal, per infants i joves.

 

31-12-08.- Arribada de l’Home dels Nassos (que segons la tradició te tants nassos com dies falten per acabar l’any). En el seu discurs a la plaça de Dalt, la nostra revista fou un dels protagonistes més destacats, cosa que demostra la implantació social que te l’INFORMATIU.

 

5-1-09.- S’ha fet la tradicional Cavalcada de Reis, aquest any han arribat amb uns vehicles extravagants una espècie de motos ornamentats per a l’ocasió, abans de repartir les joguines per als infants, els tres Reis d’Orient han fet la visita a la Residència d’Avis, fent-los-hi arribar un obsequi per a tots ells.

 

17-1-09.- Festa Major d’Hivern, a la sala rodona del Parc s’ha fet una romescada popular i seguidament sessió de ball.

 

18-1-09.- A la Sala Rodona del Parc s’ha fet una cantada d’Havaneres amb el corresponent rom cremat.

 

19-1-09.- Continuant amb els actes de la Festa Major d’Hivern, s’han fet jocs infantils.

 

20-1-09.- Diada de Sant Sebastià, copatró de la parròquia d’Alforja, s’ha fet una missa dedicada al sant.

 

24-1-09.- Avui ha fet una forta ventada i hem estat des del migdia sense llum elèctrica. Més informació en pàgines interiors.

 

25-1-09.- Ha continuat la ventada i hem estat tot el dia sense llum. Estava previst fer Els Pastorets per un grup d’Alcover i s’ha hagut de suspendre.

 

26-1-09.- A dos quarts de deu del matí ha tornat la llum elèctrica.

 

27-1-09.- El celler Mas d’en Botó d’Alforja que fa el vi Ganagot 2005 ( D.O. Tarragona ) va ser puntuat en primer lloc en una cata de vins a València. Segons ens ha comunicat el seu cap l’enòleg Josep M. Llauradó el certamen ha estat organitzat per la publicació: www.verema.com.

 

31-1-09.- Com a cloenda de la celebració dels 40 anys de la Coral Floc, els components d’aquesta entitat han organitzat un viatge a Barcelona amb una visita al Palau de la Música Catalana, dinar al restaurant Set Portes i a la tarda a l’Auditori Municipal a escoltar un concert de Mozart.

 

10-2-09.- S’han fet públiques les bases del XLVII Certamen Literari i d’Assaig de la Vila d’Alforja, editades per l’Ateneu Cultural Josep Taverna.

 


 

21-2-09.- A quarts de dotze de la nit, s’ha fet una rua carnavalesca amb parada a la plaça del Mercadal, amb un discurs davant de l’Ajuntament. A continuació ball de carnaval al Poliesportiu.

 

22-2-09.- A la tarda s’ha fet la “rua” infantil del carnaval amb l’enterrament del carnestoltes al Parc.

 

23-2-09.- L’Associació de Dones ha fet una assemblea per donar els comptes de l’entitat i fer la votació per renovar la meitat de la Junta Rectora, han sortit elegides: Susina Saludes, Joana Bonet, MªÀngels Garcia i Merche Gonzàlez.

 

3-3-09.- Havent plegat la Jèssica Esteso, com ermitana de Sant Antoni, s’ha ofert el càrrec a la Monik ( una senyora holandesa afincada a Alforja des de fa uns deu anys ).

 

6-3-09.- Després de 40 anys d’estar en el local de la Sala Parroquial situat al carrer del Bolcadó, la Coral Floc ha fet el primer assaig en el nou local de la Casa de Cultura. Aquest canvi de lloc d’assaig, s’ha fet perquè el nou local disposa d’una sèrie d’equipaments que el fan més apte per l’activitat que requereix avui en dia una entitat com la Coral Floc.

 

9-3-09.- L’Associació de Dones d’Alforja, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, ha fet una conferència a la casa de Cultura, el tema anat a càrrec de la Sra. Pilar Piferrer, diputada al Parlament de Catalunya.

 

13-3-09.- Avui la nostra convilatana l’Adelaida Baiget Huguet ha complert 100 anys, en aquest moment és la persona de més edat del nostre poble. Des de l’INFORMATIU, li desitgem que en pugui celebrar molts més en companyia dels seus familiars.

 

15-3-09.- Inauguració de la Sala de Vetlles, situada al carreró del darrera de l’església, a la part posterior de la Residència d’Avis. Més informació en pàgines interiors,

 

15-3-09.- L’alcalde d’Alforja acompanyat d’alguns membres del consistori, ha fet entrega d’una placa commemorativa a l’Adelaida Baiget, duran la festa familiar amb motiu de la celebració dels 100 anys.

 

16-3-09.- Encara que les obres no estan acabades, avui el trànsit rodat ja ha pogut passar pel nou tram final de la remodelació de la carretera C-242, entre Alforja i Les Borges del Camp..

 

16-3-09.- El nostre col·laborador gràfic, Josep Aragonès a inaugurat una exposició de fotografies amb el títol:”Un racó de la memòria” a la Sala la Vintiquatrena de Reus. La col·lecció gràfica constava de més de 80 fotografies de gran qualitat artística. L’acte ha estat molt concorregut.

 

19-3-09.- Vaga de mestres a l’escola pública, el motiu és per protestar per la nova llei d’educació que s’està preparant des del govern de la Generalitat.

 

22-3-09.- L’Agrupació dels Amics dels Avis ha celebrat una assemblea de socis per renovar la meitat de la Junta Directiva, han estat elegits: Antoni Pujals, Roser Saludes, Emília Vilanova, Puigcerver Puig i Josep M. Duran.

 

26-3-09.- Avui el Sr. Josep M. Pinyol, secretari de l’Ajuntament d’Alforja, des de feia setze mesos, ha plegat del seu càrrec. El seu nou destí és el Consell Comarcal del Baix Camp.

 

1-4-09.- L’Associació de Dones ha organitzat una excursió per visitar el complex del Món Sant Benet.

 

16-4-09.- Per fi després de molts entrebancs, aquest dijous al migdia està previst per les autoritats corresponents fer la inauguració oficial de la part nova de la Residència d’Avis.

 

 

A. P.