Editorial

 

A tomb de donar-li voltes per trobar una definició del nostre estat d’ànim actual només hi trobem una frase escaient i demolidora: “estem en un país perplex”. Perplex en el seu vessant polític, sense un lideratge definit; perplex econòmicament per una crisi econòmica; perplex culturalment per l’exemple que està donant el món universitari; perplex per la paralització de l’acció cívica, sempre capdavantera de la resta del que coneixem com a Estat espanyol. Aquí passen coses que en molts països farien saltar el govern de torn, però aquí no dimiteix ningú, passi el que passi. Ningú vol reconèixer errors ni fracassos, els que estan asseguts a les cadires de comandament no les deixen ni a fums de sabatots. I això que de motius no en falten.

 

Ara tornem al nostre petit món local. En el balanç d’aquest últim trimestre després de les festes nadalenques i la Festa Major d’Hivern, tenim com a notícia espectacular, la ventada del dia 24 de gener que va deixar molts desastres, deguts principalment a la caiguda de gran quantitat d’arbres i també tot un cap de setmana sense llum elèctrica.

 

Tenim com a notícia positiva que una veïna nostra, la Sra. Adelaida Baiget ha complert cent anys, cosa no gaire freqüent per aquestes latituds.

 

També podem posar en la balança positiva la inauguració de la Sala de Vetlles un equipament que feia falta al nostre poble.

 

Remarcar l’acabament de les obres de la carretera que enllaça Alforja amb Les Borges del Camp, avui en dia és molt important tenir bones vies de comunicació i ara caldrà esperar l’any vinent en que està previst fer la variant de Les Borges, per acabar de completar-ho.

 

Amb aquest número la revista INFORMATIU d’Alforja, torna a reprendre el color, concretament la portada i la contraportada. Creiem que estèticament és una bona millora que els nostres lectors sabran apreciar. La portada d’aquest número és una creació original del nostre artista local, Jaume Queralt.

 

Bona Primavera a tothom i ens retrobarem a l’estiu.

 

 

CONSELL DE REDACCIÓ