::Inici >El Mas

El Mas

Mas de Caret (1786), és una de les masies de la Bartra, un llogaret de Montblanc (Conca de Barberà), situat aprop de Farena, a la vall del riu Brugent (Muntanyes de Prades).

Està rehabilitat i ampliat respectant l'arquitectura i els materials, seguint criteris de bioconstrucció. És una finca que combina el bosc, els cultius, zones d'esbarjo, granja, piscina, senders, parc infantil, arnes d'abelles...

Som amants de la naturalesa que vam pujar de la ciutat de Reus a la muntanyaes de Prades l'any 1988.
Vam comprar la finca on hi havia les runes de la finca de Mas des de Caret. Amb molta il·lusió i esforços vam desenrunar i reconstruir junt amb el pare de la Teresa la masia. Treballàvem fora i també a la finca, fent el magatzem, la bassa, el galliner, la depuradora...També vam desbrossar i posar em marxa zones de cultiu, de bosc, la petita granja... Als inicis de 1998 vam projectar l'ampliacio de Mas de Caret per a fer-hi turisme rural i al febrer de 2000 començàvem les obres.

Amb els nostres coneixements, els d'amics i professionals, vam integrar tot el que podiem la nova construcció per tenir un acabat confortable, agradable, saludable tot l'any,amb l'objectiu d'oferir una bona estada als residents. Vam utilitzar pedra, fusta, teula, aillaments naturals de cànem, suro, doble vidre, calefacció...a canvi d'uns petits ingressos per poder viure al nostre petit món, on vivim i volem viure, on tenim projectes com tenir una vaca, acabar de construir el mas de Quer, netejar el bosc..


mas3mas fatchada surmas2mas1