::Inici >BIBLIOTECA PRÒPIA

BIBLIOTECA PRÒPIA

LES NOSTRES EDICIONS (venda directa)

Mètode d'elaboració de les Gorres de Cop.
39 pàgines. En CATALÀ.
Método de elaboración, Chichoneras o Gorres de Cop.
36 pàginas. En CASTELLANO.
* Materials, argot, instruccions, consells, etc acompanyats de fotografies i dibuixos per transmetre tot el que cal saber per executar l'ofici.

Nus a Nus, Treballs de Palla.
160 pàgines. En CATALÀ.
Nudo a Nudo, Trabajos de Paja.
160 pàginas. En CASTELLANO
*Les darreres artesanes, les darreres troballes, les Gorres de Cop catalanes, el que pot ser l'orígen, estris, materials, dades tècniques, les Gorres de Cop extrangeres...

llibre i cadira

chichoneras

nudo2

nus

Per tal pugueu engegar el vostre projecte d’artesania, amb la tècnica de les Gorres de Cop, necessiteu:
EL LIBRE, material i uns pocs estris que us permetran fer les vostres creacions.
PALLA: segueu a mà o adquiriu palla de sègol. També podeu collir la civada salvatge, que creix als marges de camins. Cal mullar-la bé just abans de fer-la servir.
MÀQUINA: És un suport que podeu fer a partir d’una cadira. Feu un forat al respatller i col·loqueu el cargol i les rosques tal com us indico i podreu treballar bé. El seient us farà de taula per a dipositar la palla mullada, tisores etc.
ESTRIS: El més bàsic és un cilindre (que anomenem didal), al voltant del qual lligareu els fils que prèviament haureu encerat, passant-los fermament per la pastilla de cera. Dos cercles us ajudaran a aguantar la peça si aquesta la feu més gran. Una fusteta tallada serà el motllo que us ajudarà a fer els pics o reixats. Retalls de cuir us ajudaran a fer rodar només el didal i no les rosques.
Finalment recordar-vos que la millor manera d’aprendre una artesania és l’observació atenta de les mans d’un/a artesà/na.
CONSULTEU ELS NOSTRES VÍDEOS A YOUTUBE.
Salut.

llibre i cadira
 
Múltiples fotografies i dibuixos.
Mètode/Método
PVP 18€ / unitat
Nus a Nus/Nudo a Nudo
PVP 25€ / unitat

Contacte:

gorresdecop@yahoo.es