::Inici >CURRICULUM VITAE

CURRICULUM VITAE

Formo part d’una família molt nombrosa, ara ja amb categoria de iaia i la meva vida laboral ha transcorregut a la Xarxa d’Albergs de Catalunya. També pertany el meu cor a una petita part del mon apasionant de l'artesania :)

AnaIsabel


 
Soc l'Ana Isabel Sánchez-Marín Martínez.
Vaig nàixer al 1961 a La Rioja.


Formació en l’ofici: 

Vaig aprendre l’ofici de la mà de quatre Mestres Artesanes, a l’escola municipal oberta l’any 2001 a Bellvei, única població on s’elaboren les Gorres de Cop, des del 1800.

Reconeixements:

  • Carnet d'Artesana Divulgativa 13734
  • 1r. Premi en modalitat Tradicional, al X Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (CICRA) 2019 a la localitat de Salt, per una Capsa puntillada.

Desenvolupament i divulgació de la artesania:

·      Demostracions, tallers i xerrades.

·      Cursos per a adults, de 40 hores/1 setmana.

·      Cursos d’un dia, per a adults.

·      Tallers per a infants, setmanals.

·      Creació de l’”Associació Artesania de les Gorres de cop”.

·      Gestió de l’ Espai museístic/taller que ofereix visites concertades per individuals i grups escolars, de 2006 a 2020.

·      Autora i directora de publicació del llibre “Mètode d’elaboració de les Gorres de Cop”. Editat en català al 2006 i en castellà al 2022. 36 pàgines.

·      Autora i directora de publicació del treball "Nus a Nus. Treballs de Palla", amb estudi de dades del 1963 entre d'altres. Editat en català i castellà. 160 pàgines.

·      Convocatòria del Concurs de Narració ”Records de la vila de Bellvei”. La temàtica girà entorn de l’artesania de les gorres de cop, aportant dades o vivències reals dels segles XIX i XX. (Recull publicat a la web)

·      Recopilació de fotografies de Gorres de Cop i d’objectes antics elaborats amb la mateixa tècnica.

·      Reproduccions d’objectes antics i Gorres de Cop de diferents formats.

·      Recerca i assaigs amb palla de diferents cereals. 

Internet i Xarxes Socials:

·      Protagonista al video de XipTV ·Les Gorres de la Memòria" que forma part de la sèrie documental sobre professions artesanals que s'estan perdent.

·      Protagonista als set darrers minuts del video: Cap. 33 “Juegos tradicionales, las chichoneras”. d’Eugenio Monesma, del programa Raices Vivas del canal Aragón TV a la Carta. Posteriorment publicat a Youtube com a GORRAS DE PAJA para proteger la cabeza de los bebés o "chichoneras"

·      Creadora de la pàgina web http://webfacil.tinet.cat/gorres

·      Presència a Facebook com a https://www.facebook.com/gorres.decop/

·      Instagram com @Gorresdecop

Fires i/o cursos de rellevància en Fibres Naturals, de participació habitual:

·      A Ascó

·      A Mas de Barberans

·      A Salt

·      Altres ocasionals: Albelda, Bellvei, Cambrils, Calafell, Girona, Jardí Botànic, La Fresneda, Lugo, Pinell de Brai, Riudecanyes, Vinseum, Constantí.

En projecte des de 2022:

·      Treballar en col"labiració amb l'IEP per a que l'ofici de les Gorres de Cop sigui considerat Patrimoni Immaterial Cultural.