::Inici >PUBLICACIONS i AUDIOVISUALS

PUBLICACIONS i AUDIOVISUALS

PUBLICACIONS:   

*  Al menú anterior, BIBLIOTECA PRÒPIA, us hem fet cinc cèntims dels nostres llibres.
*  Cercant a INSTAGRAM, a l'usuari @gorresdecop teniu tutorials i fotografies agrupades per conceptes.
*  Clicant al menú de l'esquerra trobareu les petites històries que alguns i algunes de vosaltres ens heu explicat.

AUDIOVISUALS:

A destacar del canal de Youtube "Gorres de Cop", entre d'altres:

     -  Una filmació feta per CCTV Osona al 2006 fa un complet recorregut del procés, en tan sols 28 minuts, de la mà de Leocàdia Castellví.
Sebastià Raurell a la Direcció, David Aragüete de càmera i Ivette Vila fent la producció i edició amb sintonia de Pep Sala.
L'original és en CATALÀ. També hi ha una còpia amb veu en of en CASTELLÀ.

     -  La filmació feta per De Tot Arreu Produccions.- Canal: xip/tv (Cataluña) Programa: Fet a mà Títol: "Les gorres de la memòria" mostra amb excel·lent qualitat de imatge tot el procés d’elaboració d’una Gorra de Cop, centrant-se en l’artesana, amb una durada de 8 minuts. 
    -  La filmació c
ompleta d'un curs de 40 hores, que correspon a la preparació del material i realització d'una Gorra de Cop, va ser gravada per en Caros Fontales, al taller de Rio Rato, Lugo 2009. El video original de 55 minutsd'en Carlos F. el trobareu al canal VIMEO amb el títol LA GORRA DE COP O CHICHONERA.

 <- Us facilitem la cerca, clicant a Enllaços d'interès, on trobareu el següent:

+Curs complet de realització de la Gorra de Cop. Video grabat per Carlos Fontales a l'escola de cistelleria de la Diputación de Lugo, subdividit en 6 temes diferenciats, d'uns 10 minutsde durada. CASTELLANO. 1de6 Introducción a la artesanía de las Gorres de Cop. 2de6 Corte de la paja y azufrado. 3de6 Hilos, cera y colocación.  4de6 Picos y Rotos.  5de6 La gorra de María, de redonda a ovalada.  6de6 Cosiendo beta y lazo a la gorra de María. 

+Menció al web de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) "craftcatalonia" a l'apartat d'Actualitat, el 18/07/2023

+Demostració d’ofici a una Fira d’Artesania, Monogràfic de Fibres Vegetals. 1 minut.

+Entrevista a la Festa de la Sega d'Albelda: Eugenio Monesma "Gorras de paja para proteger la cabeza de los bebés o "Chichoneras" I Oficios Perdidos I Documental". CASTELLANO.

+Les Gorres de la memòria, de xip-tv.cat: "De tot arreu produccions" ha produït una sèrie documental sobre professions artesanals que s'estan perdent i que ens endinsarà en el món i la història d’aquests artesans a través de les seves paraules i el seu treball.
Al menú de l'esquerra cliqueu l'enllaç "Les Gorres de la Memòria" per veure el reportatge filmat al nostre taller. Publicat dins el canal nostre doncs no es troba disponible a Xip.TV  :) CATALÀ.

+Thestrawshop.com dedica una pàg. a Gorres de Cop: Jan Huss recull i incorpora artesanies realitzades amb palla al seu web thestrawshopPodeu visitar la pàgina relacionada amb les Gorres de Cop clicant l'últim enllaç. The Straw Shop is pleased to introduce a style of tied straw work known as Gorres De Cop.  This is the first style of straw work we are aware of from Catalonia. ENGLISH.

+Nuel: Mis pequeños reporteros. Una estrella como las Gorres de Cop, que son las Chichoneras: Primer documental de mis nietos. Toma 1 y de un tirón. CASTELLANO.

ALTRES:

-> Clicant aquí, fotografies del pas a pas d'una pamela còpia de la que hi ha exposada a l'Strohmuseum im Park, Wohlen de Suïssa: video pamela.MP4

adhesiu