::Inici >PUBLICACIONS i AUDIOVISUALS

PUBLICACIONS i AUDIOVISUALS

PUBLICACIONS:   

*  Al menú anterior, BIBLIOTECA PRÒPIA, us hem fet cinc cèntims dels nostres llibres.
*  Cercant a INSTAGRAM, a l'usuari @gorresdecop teniu tutorials i fotografies agrupades per conceptes.
*  Clicant al menú de l'esquerra trobareu les petites històries que alguns i algunes de vosaltres ens heu explicat.


AUDIOVISUALS:

A destacar del canal de Youtube

"@gorresdecop2001":


 <- clicant a Enllaços d'interès


+Curs complet de realització de la Gorra de CopCASTELLANO. Video del curs de 40 hores, grabat el 2009 per en Carlos Fontales, a l'escola de cistelleria de la Diputación de Lugo. El video complet de 55' està publicat al seu canal VIMEO amb el títol LA GORRA DE COP O CHICHONERA. Al canal de Youtube està editat subdividit en 6 temes diferenciats, d'uns 10 minutsde durada. 1de6 Introducción a la artesanía de las Gorres de Cop. 2de6 Corte de la paja y azufrado. 3de6 Hilos, cera y colocación.  4de6 Picos y Rotos.  5de6 La gorra de María, de redonda a ovalada.  6de6 Cosiendo beta y lazo a la gorra de María. 

+Mestra Artesana: Leocadia Castellví. CATALÀ. Filmació feta per CCTV Osona al 2006 fent un complet recorregut del procés, en tan sols 28 minuts.Sebastià Raurell a la Direcció, David Aragüete de càmera i Ivette Vila fent la producció i edició amb sintonia de Pep Sala. També podeu trobar una còpia amb veu en of, en CASTELLÀ.

+Menció al web de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) "craftcatalonia" a l'apartat d'Actualitat, el 18/07/2023

+Demostració d’ofici a una Fira d’Artesania, Monogràfic de Fibres Vegetals. 1 minut.

+Entrevista a la Festa de la Sega d'Albelda: Eugenio Monesma "Gorras de paja para proteger la cabeza de los bebés o "Chichoneras" I Oficios Perdidos I Documental". CASTELLANO.

+Les Gorres de la memòria, de xip-tv.cat: "De Tot Arreu Produccions" va fer una sèrie documental sobre professions artesanals que s'estan perdent. 
Al menú de l'esquerra cliqueu l'enllaç per a veure el reportatge filmat al nostre taller. Publicat dins el canal Youtube doncs no es troba disponible a Xip.TV  :) CATALÀ.

+Thestrawshop.com dedica una pàg. a Gorres de Cop: Jan Huss recull i incorpora artesanies realitzades amb palla al seu web thestrawshopPodeu visitar la pàgina relacionada amb les Gorres de Cop clicant l'últim enllaç. The Straw Shop is pleased to introduce a style of tied straw work known as Gorres De Cop.  This is the first style of straw work we are aware of from Catalonia. ENGLISH.

+Nuel: Mis pequeños reporteros. Una estrella como las Gorres de Cop, que son las Chichoneras: Primer documental de mis nietos. Toma 1 y de un tirón. CASTELLANO.

ALTRES:

-> Clicant aquí, fotografies del pas a pas d'una pamela còpia de la que hi ha exposada a l'Strohmuseum im Park, Wohlen de Suïssa: video pamela.MP4

adhesiu